|
Obsah fóra checksum.cz » Ostatní » DELCO CDR500 vycteni po k-line |
Strana 2 z 2 Jdi na stránku Předchozí 1, 2 |
|
Autor |
Zpráva |
matiz |
Zaslal: čt leden 05, 2012 11:18 am |
|
|
|
Takze muzu vyloucit vliv operacniho systemu, zkousel jsem ve viste vycita debilne, zkousel jsem v xp, je to uplne to same. Kupodivu nejkorektneji ( stale stejny kod, ale spatny ) mi vycital v tech mych win7/64 a emulaci xp ve wmvare.
Timto mi zbyvaji uz pouze dve veci, nesnasi se s ftdi kkl, coz bych se divil, protoze ja mam s ftdi fakt hodne dobre zkusenosti. Dalsi zadrhel by mohl byt v tom, ze origo prilozeny EPT je pro FT245, ja pouzivam FT232 se stejnym nastavenim, ale pokud se soft spusti a dal uz na nej nesaha, tak by to nemelo vadit.
mel bych nekolik otazek pro ty kdo pouzili LICZNIK.
Mate dongle 245 nebo upraveny 232 ???
Vycitate pres usb nebo com?
Zajimave je i ze v mem pripade nejde zamenit usb port, je tam neustale nastaveny com1, viz priloha.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
pavlas |
Zaslal: čt leden 05, 2012 15:47 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
matiz |
Zaslal: pá leden 06, 2012 11:49 am |
|
|
|
Uz mne to zacina .rat ... Neverim tomu programu ani za mak, nebo neco delam zasadne spatne. Dnes jsem to zkusil na COM portu, udelal jsem ze dvou tranzistoru a par odporu K-line ze to tentokrate vyctu v pohode.
Ani nahodou, neustale to same. Nevyctu podruhe stejny kod, vycita mi i sesti, sedmimistne kody, kdyz se naahodou trevi do ctyrmistneho, nevycte napodruhe stejny.
Pro jistotu prilozim i obrazek k-lajny z comu, ale na tom neni evidentne co podelat.
Proto se zeptam, nebyl by mi nekdo ochotny poslat soft kterym se mu povedlo po k-line nekdy neco korektne vycist, protoze jako nejpravdepodobnejsi se mi jevi ze soft co mam je nejaky podvrh, jinak mne uz nic nenapada.
Jestlize se mi dari vycitat pres usb korektne jednotku motoru, musim vycist korektne i podelane radio, protoze prenos nemuze byt jiny. V prevodniku to byt nemuze, ani v usb, ani v tom zbastlenem. Operacni system vliv taky nema, takze mi zbyva asi fakt jenom ten soft.
Pokud by mne nekdo poslal soft kterym nekdy KOREKTNE neco vycetl, byl bych velmi vdecny, email nunuZAVINACseznamTECKAcz. Pripadne muzu poslat ja co mam, ale to asi je zbytecna ztrata casu.
Diiiky za Vas cas a par mega do mailu
|
|
|
Návrat nahoru |
|
AEP |
Zaslal: pá leden 06, 2012 12:49 pm |
|
|
|
vyčítáš to přímo na radiu, nebo v autě ??
|
_________________ mám prd ! ale originál, žádná china !
|
|
Návrat nahoru |
|
matiz |
Zaslal: pá leden 06, 2012 13:50 pm |
|
|
|
Na radiu, mam to na stole, V aute jsem to nikdy nevycital. Jeste mam moznost napojit to na skopek co ze to vysle, ale to je asi zbytecne, protoze nepredpokladam ze by nekdo vedel jak to ma vypadat. Mam jeste jeden poznatek, napojil jsem to na dalsi pocitac, jsou tam win xp a realny com. na tomto pocitaci nevycetl ani prd, vzdy error, coz mi nedalo a napojil jsem na kline ledku, se skopkem se mi nechtelo srat pod stolem. No a sranda je, ze ledka si problikne nekolikrat, coz ve mne evokuje myslenku ze com na tom pc jede. Ale nevypocita ani nevycte nic.
Vzal jsem si teda usb kkl, nastavil na com1 a na tom samem pc snazil vycist. Nevycte ani prd, stale error, stejne jako s tranzistorovym prevodnikem.
Prehodim na moje pc s vistama a vycita nesmysly... Takze asi o vikendu najdu nejakou vranu s xp a funkcnim komem, vezmu si to nepajive pole domu a budu doufat ze se mi cestou nerozsype a jestlize to nerozjedu tak nevim... Vezmu si i skopek kdyby se mi chtelo s tim moc sraat -)
|
|
|
Návrat nahoru |
|
anydraj |
Zaslal: pá leden 06, 2012 14:16 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
matiz |
Zaslal: pá leden 06, 2012 15:03 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
anydraj |
Zaslal: pá leden 06, 2012 15:17 pm |
|
|
|
+ seriove cislo GMxxxxxxxxx
|
|
|
Návrat nahoru |
|
matiz |
Zaslal: pá leden 06, 2012 15:59 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
matiz |
Zaslal: pá leden 06, 2012 22:04 pm |
|
|
|
Takze vyreseno... Zadrhel byl opravdu v tom, ze je nutne vycitat ve vin XP a pres interface na com port. Kdyz jsem prisel domu, vyhrabal jsem starou vranu ibm s 400MHz CPU, pozapojoval interface na com port pomoci nepajiveho pole a dvou tranzistoru, schema je nahore. Na L-line jsem se vykaslal, protoze nebyla potreba. To cele harampadi jsem nahazel na stul a zkusil. Vycitani probehlo, ale ne bez problemu. Nekolikrat vycetl nesmysl, nekolikrat kod 5006 ktery byl neplatny a nejvic vycital 2530, ten tam padal povetsinou, ale jak rikam padly i jine a padly i sestimistne. COM byl nastaveny na defaultni hodnoty. Jelikoz nebylo co ztratit, zbyvalo jeste 8 pokusu tak jsem se odebral projet, vzal radio a nasadili jsme do auta. Po zadani 2530 se rozehral. Kod jsem vycital cracknutym LICZNIKem ke kteremu neni potreba pripojovat HW klic, ale predpokladam ze by sel uplne stejne i ten ke kteremu jsem si upravil nastaveni pro FT232. Usuzuju z toho, ze se oba chovaly naprosto stejne. Ten ktery ma HW klic ukazuje ID 000000000, cracknuty ma ID 000000001.
Dojmy z tohoto softu mam ponekud rozporuplne, protoze nedokazal vycist naprosto spolehlive, navic striktne vyzaduje win xp a interface na COM port, ve win7 i ve vistach se chova nevyzpytatelne a vycita nesmysly, viz vycteny kod 5006 ktery se mi podarilo vycist pokazde az kdyz jsem snizil latenci virtualniho comu na 2ms v 64bit win7. Toto ale bezelo ve virtualni masine VMWARE a v ni widle xp. V samotnych XP s FT232 (KKL kabel made in china) taky nespolupracuje a vycita nesmysly. Mozna by pomohlo odladit virtualni com s ftdi a winXP, ale moc tomu neverim, vlastne skoro vubec tomu neverim, protoze vycital sem tam kraviny i pres com a prizpusobeni na K-line.
Timto dekuju moc vsem, kteri se mi snazili pomoct, jak tady, tak i pres PM.
PS: V posledni konfiguraci, cili notebook ibm s win xp to vycitalo TEMER bezchybne asi desetrkrat za sebou az po nekolikaminutovem ustaleni napajeni. Zdroj byl dimenzovany na 5A, kvalitni, takze tim to nejspis nebylo. Jeste mne napadlo zdali to nemohly mit na svedomi interference pres zemni smycky, to mne napadlo az nyni, ale nemuzu to uz vyzkouset. Nebylo by marne zkusit vycitat ve stavu, kdy notebook i radio a interface by byly napajeny ze svych vlastnich baterii. Mozna pokud budu mit prebytek elanu tak si ten kram na nejaky den pujcim a zkusim to, protoze to by mohl byt duvod...
Snad to pomuze nekomu dalsimu kdo prijde o kod pro DELCO CDR500...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
AEP |
Zaslal: pá leden 06, 2012 22:23 pm |
|
|
|
no dívám se, že máš času na rozdávání ! hod mi prosím něco do pošty!!
|
_________________ mám prd ! ale originál, žádná china !
|
|
Návrat nahoru |
|
Brouk |
Zaslal: so leden 07, 2012 7:00 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
anydraj |
Zaslal: so leden 07, 2012 8:40 am |
|
|
|
Nemuzeme mu uprit, ze se snazil.To se pocita.Narozdil od jinych.
Zkousel jsem to na jednom foru, kod sedi dle S/n
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je ne srpen 24, 2025 21:20 pm
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Nemůžeš stahovat ani prohlížet přiložené soubory
|
|
|