Obsah fóra checksum.cz » Benzín » Peugeot 207 - sahary |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
John |
Zaslal: po únor 15, 2016 22:16 pm |
|
|
|
Ahoj,
řeším problém u Peugeota 207 1,4i r.v.2010 , ECU MED17:
nevypínají sahary, při zahřátí motoru nad 80C , sepnou sahary a už nevypnou. Teplotní snímač OK, el. termostat OK, relé sahary OK, SW v ECU aktualizován v autorizáku. Tlak klima ve vypnutém AC 5,3 bar .
V měřených hodnotách stále aktivní obě rychlosti ventilátoru .
Současně se objevuje chyba tlaku v sání - koherence , snímač vyměněn - sporadicky se nahodile objevuje.
Vypozoroval jsem , že se sahary nespustí za jízdy, ale při zastavení v - třeba v křižovatce a pak běží stáne i při vypnutém motoru - cca 20 - 30 minut ....
neřešil někdo ?
Déky J.
|
_________________ proč nemá den alespoň 48 hodin ? Asi se odstěhuji na Merkur ...
|
|
Návrat nahoru |
|
automara1 |
Zaslal: út únor 16, 2016 6:30 am |
|
|
|
Řešil pokud je v motorové jednotce chyba spustí to sahary.Tlak sání byla také moje chyba.Na sběrném potrubí saní ze z hora je jaký si mechanický ventil asi proti zpětnému šlehnutí ,membrána pružinka víčko to rádo vypadává a píše to tu chybu tlaku sání.
Tak snad to máš stejné já to už řešil asi 10x.
|
_________________ I pád na držku je pohyb dopředu
|
|
Návrat nahoru |
|
John |
Zaslal: út únor 16, 2016 22:05 pm |
|
|
|
díky za inspiraci, na sání z vrchu nic není, tak ho vyndám zítra ven a zkontroluji těsnost .
J.
|
_________________ proč nemá den alespoň 48 hodin ? Asi se odstěhuji na Merkur ...
|
|
Návrat nahoru |
|
PatoTT |
Zaslal: pá únor 26, 2016 15:36 pm |
|
|
|
Ahoj, az je to motor EP3 tak akakolvek netesnost nielen v sacom potrubi ale aj v bloku motora pripadne vika ventilov ti spusti ventilatory a vypnu sa aj 5 minut po zhasnuti motora. Kludne staci ze povytiahnes mierku oleja a ides sa previest a uz je to tam. Este v PSA som to riesil x krat.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
John |
Zaslal: pá únor 26, 2016 21:46 pm |
|
|
|
Přesně tak, bylo netěsné sání, čekal jsem prasklinu, žádnou jsem nenašel. Tak jsem přetěsnil komplet sání a víko ventilů a vše OK.
J.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|