Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Vstreky AA 1.9TDI VW Passat
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Vstreky AA 1.9TDI VW Passat

Autor Zpráva
garagepower
Zaslal: pá prosinec 06, 2013 13:00 pm Citovat
Ja neviem no kazdopadne v januari idem na riadne skolenie na ECM do polska a zaroven budem kupovat aj Kess2 tak snad toho poberiem do hlavy viac... ono je to tazko ked som samouk a kazdy koho sa opytam tvrdi nieco ine .... ale tak chce to trpezlivost a skusenosti....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martin
Zaslal: pá prosinec 06, 2013 13:11 pm Citovat
garagepower napsal:
Ja neviem no kazdopadne v januari idem na riadne skolenie na ECM do polska a zaroven budem kupovat aj Kess2 tak snad toho poberiem do hlavy viac... ono je to tazko ked som samouk a kazdy koho sa opytam tvrdi nieco ine .... ale tak chce to trpezlivost a skusenosti....

nikoho se neptej sedni k tomu a nauč se to to je celý Wink a školení na ecm? k čemu ti to bude? když bez driveru nepoznáš která mapa na co je a jaký má osy a co je v ni za hodnoty a jaká bude výsledná hodnota v zavislosti na celkovém výpočtu po zahrnutí všech proměných všechny edit sw a flaschery jsou ti k ničemu pokud nemáš emulátor a nesleduješ co se děje s daty v realu a jakej to má vliv na chod motoru to ti řekne každej kdo se timto seriozně zabývá

Zaslal: pá prosinec 06, 2013 13:39 pm Citovat
garagepower napsal:
No ja tam na tej drese mam nieco ine Very Happy to za A za B pokial nevies aky FW tam mam tak Tazko urcis co na tej adrese je ja konkretne tam mam "phase of injection" takze tak leda ze by si mi napisal ze moje Origo ECM je shit a ze borci co ho napisali ani nevedia co kde patri Very Happy

tvoje ecm je shit a borci co to napisali nevedia kde co patri Wink si spoko?
tvoj "FW" je
0281010701
038906019EP
362702 alebo 362631

ak sa tomu chceš profi venovať, tak zabudni na ecm, v tom sa dobrá úprava urobiť nedá
keď som si v tom zo zvedavosti otvoril vec čo som robil už 100krát, vôbec som nevedel čo mi to ukazuje, mapy pomiešané, údaje v nich zvláštne, osi vymyslené,...

ale čo som si všimol tak ty máš taký iný prístup k veci...
keď si myslíš, že si všetko zaplatíš, a niekto ti to najele do hlavy a za 3 dni a 7tis eur sa z teba stane reputovaný Tonda tunič tak sa asi mýliš

vieš.. veľký kuchynský nôž si môže kúpiť každý, ale inak s ním narába profesionálny kuchár a absolvent humanitárnych smerov ...
martin
Zaslal: pá prosinec 06, 2013 13:51 pm Citovat
v ecm jde dělat pokud víš co děláš a pokud je člověk uplnej lama tak by měl jit do ols nebo swiftec ty to dělaj dobře jenže zas tam je toho taková spousta že tomu stejně nebude rozumět a většina driveru je v němčině a nebo angličtině takže zase gulaš v tom co se jak jmenuje Twisted Evil takže stejně nezbyde nic jinýho než nejdřív pochopit jak funguje ecu Wink

Zaslal: pá prosinec 06, 2013 21:50 pm Citovat
Takto ECM neodsudzujem.... pretože neviem či ste mali možnost skusat origo verziu ale ja naozaj s tymi mapami nemam problem.... a to co spravím sa prejaví tak ako má.... co sa tyka tej adresy a mojho fw tak je to 0281011205 takze 205KD a nie EP701 - asi najcastejsia mapa s ktorou som sa stretol.... driverov tam mam okolo 23tis.... a zatial mi naslo kazdu jednotku a korektne.... co sa tyka toho ze niesom majster to je pravda a ani sa na neho nehram.... ale nejako sa musim posunut dopredu a netvrdim ze mi na skoleni naleju za 3 dni vsetko do hlavy ale aspon ma naucia poriadne ECM ovladat aspon dufam.... ja chapem ze OLS vyzera tak viac profi a ECM az tak nie ale mne to prostredie vyhovuje a pokial viem tak v ECM je spravenych vela spickovych uprav.... No a ked uz som vysolil take prachy za ECM tak by som chcel u toho aj ostat a posunut sa dalej....
jirka.p
Zaslal: pá prosinec 06, 2013 21:53 pm Citovat
taky jsem zacinal na ECM...ale moc map ti to nenajde...radsi se zacni orientovat v OLSu a udelas tak lip Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
acryll
Zaslal: so prosinec 07, 2013 13:26 pm Citovat
garagepower napsal:
s tymi mapami nemam problem....

aj v tej verzii je na udanej adrese egr...
kvalita tych mappackov bude priblizne na urovni "ebay tuning files"
DIGI-DELETED
Zaslal: so prosinec 07, 2013 14:15 pm Citovat
pánové asi budem muset vyrazit do Polska na školení... (jak čornout nové generace aut)
Laughing Laughing

Zaslal: so prosinec 07, 2013 14:21 pm Citovat
vsetky drivery ECM su na to iste kopyto a pomiesane kadejak..
Phase of injection boli v ECM väcsinou oznacene prave ako EGR.. zaujimavy nazov.
A obdivujem ludi ktori maju nervy robit upravy v ECM..
garagepower
Zaslal: so prosinec 07, 2013 19:20 pm Citovat
Bohuzial musim uznat ze s tym EGR ste mali pravdu... pisal som na podporu ECM tak mi poslali navod ako si tu mapu dokazem spravne pomenovat..... za 2300E by som cakal viac asi sa zacnem pozerat po Olse....
jirka.p
Zaslal: so prosinec 07, 2013 20:58 pm Citovat
za 2300E bych ti taky rekl kde se to da spravne pojmenovat Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DIGI-DELETED
Zaslal: ne prosinec 08, 2013 9:12 am Citovat
jirka.p napsal:
za 2300E bych ti taky rekl kde se to da spravne pojmenovat Very Happy

dát 2300 eur za editační soft a nevědět že v cz existuje už 7 let jedine forum ( když pominu takováto sebepochvalná fora co si někteří dávají na vlastní web) co se tuningu týká , to je mi trochu divné ...
pak ještě vyzývat ostatní at mu pošlou úpravu k posouzení , a přitom nevědět co je egr .....

spíše než orig ecm se vsadím že to bude "origo" z rapidshare... Laughing Laughing

Zaslal: ne prosinec 08, 2013 22:02 pm Citovat
Pozri je mi jedno co si myslis a spovedat sa Ti nemusim.... to ze som tu nebol to je ako znamka nekvality? asi ano kazdopadne to ze som tu nebol nelutujem ani teraz ked tu som... a to ze som nevedel ze ta mapa je inak pomenovana no ano nevedel a pri uprave som ju ani neriesil a EGR som obmedzil cez vag.... a ze som neni zastanca neorigo softu a ze nestahujem z Rapid a podobne tak potom som ako divny hmmmm.... inak ked uz mas take vedomosti tak by si mohol vediet ze inak ako orginal ECM na Macbook nerozchodis to len tak okrajom.... ze pouzivam aj origo Flash kabel pretoze neorigo na mac tiez nepojde je asi tiez jedno udivuje ma aky si majster sveta a vsetko vies.... takze v celku idem pisnut adminovi ze chcem aby mi vymazal nick lebo tu na tomto fore sa clovek okrem osocovania nic ineho nedocka takze popravde tu neni preco chodit.... a koli takym ako Ty a x dalsich.... samozrejme su tu aj vynimky na toto forum chodi tak vela ludi.....
exotus
Zaslal: ne prosinec 08, 2013 22:56 pm Citovat
Založen: 21.3.2008 Příspěvky: 1996 Bydliště: Câinenii Mari Făgăraș România
Výmluvy,výmluvy a nic jiného!
Začnul si všude blbě,od výběru HW, SW a nakonec i tady...

Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DIGI-DELETED
Zaslal: po prosinec 09, 2013 6:58 am Citovat
garagepower napsal:
Pozri je mi jedno co si myslis a spovedat sa Ti nemusim.... to ze som tu nebol to je ako znamka nekvality? asi ano kazdopadne to ze som tu nebol nelutujem ani teraz ked tu som... a to ze som nevedel ze ta mapa je inak pomenovana no ano nevedel a pri uprave som ju ani neriesil a EGR som obmedzil cez vag.... a ze som neni zastanca neorigo softu a ze nestahujem z Rapid a podobne tak potom som ako divny hmmmm.... inak ked uz mas take vedomosti tak by si mohol vediet ze inak ako orginal ECM na Macbook nerozchodis to len tak okrajom.... ze pouzivam aj origo Flash kabel pretoze neorigo na mac tiez nepojde je asi tiez jedno udivuje ma aky si majster sveta a vsetko vies.... takze v celku idem pisnut adminovi ze chcem aby mi vymazal nick lebo tu na tomto fore sa clovek okrem osocovania nic ineho nedocka takze popravde tu neni preco chodit.... a koli takym ako Ty a x dalsich.... samozrejme su tu aj vynimky na toto forum chodi tak vela ludi.....

citace číslo 1:
Neni ako sa tu schovavat za nick Very Happy a do kazdeho kto chce radu sit aky si Ty odbornik.... chcel
by som vidiet aspon jednu tvoju upravu....

je mi jasne ze to zacne na davke paliva,bude to pokracovat tlakom turba,a skonci akceleracnou davkou a ak sa nahodou podari tak overboost.... uz som videl hodne softov od renomovanych a bolo to takto ....

a ked si taky borec ze tu ponizujes vsetkych hod sem mapu nech sa na nu pozrieme vsetci a zhodnotime tvoje kvality.... ake su tam nabehy v akych zavislostiach ako vypadaju grafy od Teba to je dokaz o odbornosti nie tu kazdeho ponizovat aka je lama....

citace číslo 2 : Už tomu rozumiem a dakujem za odpoved.... ako hovorim stale sa učím až tu mapu dorobím hodím ju na uložto a dam sem link... budem vdačny za akukolvek kritiku alebo naopak Very Happy

napřed píšeš že tomu rozumíš , pak píšeš že chceš poradit , tak jak to teda vlastně je ??

tvoje první věta totiž popírá tu druhou ...
lama je špatny výraz , lepe by seděl parazit a nebo lakota .... sám si sám, všechno já sám , jen mi vy co se tim živite poradte jak na to ......

dneska už si lidi sami vypínají dpf podle návodu na youtube .... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Laughing

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je so květen 03, 2025 20:17 pm