Obsah fóra checksum.cz » Panely přístrojů, immo » OII - kódování pásů nelze, proč? |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
lukky |
Zaslal: po říjen 07, 2013 22:58 pm |
|
|
|
Ahoj,
měl jsem na autě (OII před FL) kódování přístrojů 0001101, tj. bez signalizace pásů. Zkusil jsem je tedy nakódovat (tj. změna na 0003101) a stále nic. Po otočení klíčkem se kontrolka vůbec nerozsvítí. Zkoušel jsem i jízdu bez pásu, ale také bez signalizace. Pře VAG jsem tedy přepnul do režimu testování a pokud dám zkoušku kontrolky pásů, tak se v pohodě rozsvítí. Auto je z Německa. Napadlo mě, zda nemůže být natrvalo někde zkratovaná/rozpojená kabeláž. Ale v chybách nic není.
Zajímalo by mně, co je špatně? je mi to divné...
Díky.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Vaša |
Zaslal: út říjen 08, 2013 5:53 am |
|
|
|
nezapojené pásy nenapíší chybu stejně jako otevření dveře apod. je to jen spínač
pokud někdo odpojil svorkovnici pod sedadlem tak nic hlásit nebude
|
_________________ VAGPROG2009, Dash CAN, MARTECH, VAS, VCDS
CARDIAGNOSTIK.CZ
|
|
Návrat nahoru |
|
kari |
Zaslal: út říjen 08, 2013 6:26 am |
|
|
|
měřené hodnoty - stav spínače pasu ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
lukky |
Zaslal: út říjen 08, 2013 7:48 am |
|
|
|
Je mi jasné, že je to jen spínač, ale i kdyby byla odpojená nebo zkratovaná svorkovnice, tak se přece musí po zapnutí klíčku kontrolka na chvilku rozsvítit jako test ne? Mě se vůbec nerozsvítí... To je mi divné.
Každopádně zkusím mrknout na měřené hodnoty.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
lukky |
Zaslal: út říjen 08, 2013 8:25 am |
|
|
|
Díval jsem se do lbl souboru panelu přístrojů a nikde nevidím, že by se dal zobrazit stav spínače pásu. Jaká to má být adresa měřené hodnoty?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mirodj2 |
Zaslal: st říjen 09, 2013 12:10 pm |
|
|
|
Kukni sa do RJ airbagovky, tam sa preklikal v meranych hodnotach...
A pokial to mas deaktivovane - odkodovane, alebo naopak rozpojeny konektor pod sedadlom ktory ide k pasu, potom ti cervena ikonka nezasvieti na pristrojovke. Berie to, ako by si bol skutocne priputany.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
lukky |
Zaslal: st říjen 09, 2013 16:20 pm |
|
|
|
Aha, teď ještě koukám do schémat a zjišťuji, že spínač pásu vede přímo do airbagovky. Já si celou dobu myslel, že vede rovnou do přístrojů a tam se pouze vyhodnocuje pro upozornění řidiče. Tak to se na to musím podívat, protože mi taky z tohoto důvodu nemusí fungovat airbag...
Chápu to správně, že pokud je to rozpojené ve svorkovnici pod sedadlem a v přístrojích nákódované upozornění na nepřipoutání, tak se vůbec kontrolka nerozsvítí ani na krátkou dobu po startu? Přijde mi to nelogické...
Jinak jsem se díval do label souboru pro VAG airbagovky a nikde tam kontrolu spínače nevidím, nevíte jaká je to měřená hodnota?
Díky.
L.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mirodj2 |
Zaslal: st říjen 09, 2013 18:50 pm |
|
|
|
Tu mas foto screenshot, merane hodnoty, kanal 3.
Mozes vidiet ze to reaguje, hoci mam pasy v pristrojovke deaktivovane, no konektor je v povodnom stave zapojeny.
Stiahni link:
http://ulozto.sk/xfdBaW2b/pasy-rar
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|