|
Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » D a m o s 038 906 018 FT-FR |
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
Autor |
Zpráva |
oliverko |
Zaslal: pá leden 25, 2013 22:08 pm |
|
|
|
Ahojte, mohol by mi prosimvas niekto poskytnut d a m o s k vyzsie uvedenej RJ? Pripadne mi mozete poradit kde ho mozem hladat? Je to pre sukromne ucely.
Dik moc.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
acryll |
Zaslal: pá leden 25, 2013 22:35 pm |
|
|
|
obávam sa, že damos ti nepomôže... síce tam je všetko ale pokiaľ nevieš PRESNE čo HĽADÁŠ tak ti bude na nič, lebo problém je práve to, že je tam všetko
tisíce informácií z ktorých si budeš musieť vybrať to čo potrebuješ
pomôže ti akurát funkčný diagram, kde si vyhľadáš čo potrebuješ, pozrieš si aké to ma ID, a podľa toho vyhľadávaš v damose
ver mi, že ako začiatočníkovi ti je damos na dve veci... to je prvá vec
druhá vec je, že je po nemecky
a tretia vec je, že asi ťažko nájdeš damos presne pre tvoju RJ, kde by pasovali aj adresy
damos existuje akurát pre rovnaký typ RJ (obsah pamate je priblizne rovnaky,akurat adresy presne nesedia)
ono, pýtaš sa tu na veci, za ktoré si bežný smrtelník musí zaplatiť buď peniazmi alebo zainvestovaným časom.. ako sa hovorí všetko je na nete, keby si sa fakt snažil sa to naučiť, máš možnosť, len .. tu na tomto fóre neviem či pochodíš, lebo každý si stráži to, čo mu dáva "chleba"
skúsme sa zahrať hru... ty sa pýtaj, my dáme nápovedy
|
|
|
Návrat nahoru |
|
oliverko |
Zaslal: so leden 26, 2013 0:08 am |
|
|
|
acryll napsal: obávam sa, že . ti nepomôže... síce tam je všetko ale pokiaľ nevieš PRESNE čo HĽADÁŠ tak ti bude na nič, lebo problém je práve to, že je tam všetko
tisíce informácií z ktorých si budeš musieť vybrať to čo potrebuješ
pomôže ti akurát funkčný diagram, kde si vyhľadáš čo potrebuješ, pozrieš si aké to ma ID, a podľa toho vyhľadávaš v damose
ver mi, že ako začiatočníkovi ti je . na dve veci... to je prvá vec
druhá vec je, že je po nemecky
a tretia vec je, že asi ťažko nájdeš . presne pre tvoju RJ, kde by pasovali aj adresy
. existuje akurát pre rovnaký typ RJ (obsah pamate je priblizne rovnaky,akurat adresy presne nesedia)
ono, pýtaš sa tu na veci, za ktoré si bežný smrtelník musí zaplatiť buď peniazmi alebo zainvestovaným časom.. ako sa hovorí všetko je na nete, keby si sa fakt snažil sa to naučiť, máš možnosť, len .. tu na tomto fóre neviem či pochodíš, lebo každý si stráži to, čo mu dáva "chleba"
skúsme sa zahrať hru... ty sa pýtaj, my dáme nápovedy 
To je celkom dobra hra Vecsinou mi nebola ani ciastocne opisana problematika.
Asi by ma zaujimalo to, ze ked je v ecu povedzme 108 map ktore mi program ukaze, su veci mimo map? To moze byt fakt problem, pokial by to napriklad niekto urobil tak ze by to jak sa vravi zasil. Co by som asi ja urobil Vzda sa mi ze niekde som nasiel nieco okolo limiteru, ale v mape ako takej nebol. mala to byt mapa 1x1. Na pohlad, spet cisel a samozrejme nedalo sa to otvorit do 3d grafu
A asi uplne na sami zaciatok, aky program je premna vhodny? Momentalne pouzivam kradnute ,,stiahnute,, respektive nelegalne WinOLS, co ale pre sukromne domace pouzitie bez umyslu dalsieho sirenia a zarobkovej cinnosti momentalne nepredstavuje primarny problem.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
oliverko |
Zaslal: so leden 26, 2013 0:15 am |
|
|
|
Jedna si z miliona veci co znamena pojem SOI limiter. A teraz asi popadate na rite vsetci, ked uz mam otvorenu mapu kde uz tu ciaru mozem tahat ako len pride, na grafe je stupnica vpravo, vlavo a naspodu. Bude to tak vzdy? Ak ano, ako zistim co su otacky? + ostatne dve strany.
Ja viem co sa teraz asi kazdemu maro hlavou, ale no....
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: so leden 26, 2013 8:46 am |
|
|
|
ty oliverko , poslyš , nejmenoval ses dříve sayllo - noisy le grand de francéééé ?
že máš stajný obrázek ...
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: so leden 26, 2013 9:18 am |
|
|
|
Taky už mě to napadlo dokonce i stejná ecu a popis káry
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: so leden 26, 2013 9:24 am |
|
|
|
ale stejně je prdel když objevíš docela fundovaný dotaz od člověka který má třeba jen dva příspěvky a registraci předevčírem....
že by se někdo styděl za otázku a radši si kvůli ní udělá novou přezdívku ???
no je to boj ..
|
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: so leden 26, 2013 9:45 am |
|
|
|
Jjo,na cizích forech tě bez patřičného přispění nepustí kolikrát ani k diskusi a tady si každej hned po registraci myslí že dostane know how a k tomu štemp s 20tiletou praxí...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
acryll |
Zaslal: so leden 26, 2013 10:05 am |
|
|
|
Tých 108 máp čo ti automaticky našiel Winols vôbec niesu všetky mapy, ktoré su v pamäti, je ich o mnoho viac. Winols často nenájde (alebo zle rozpozná) aj základné mapy, ktoré sú potrebné pre úpravu na vyšší výkon, preto najlepšie je prepnúť sa do 2D režímu v hexdumpe a hľadať mapy podľa ich tvaru(ale toto je tebe zbytočné, keďže ideš robiť len toto (ako prehlasuješ)).
Editačný SW
Možností je viacero, ECM, Winols, Swiftec, alebo možno ešte Tuner Pro. Toto sú asi tie najpoužívanejšie. ECM je dosť "pohodlne sa používajúci SW" čo je aj jeho vada . Pracuje sa s tým tak, že sa načíta obsah jednotky a k tomu je potreba presný "ovládač"(alebo inak povedané zoznam máp). Problém je,že nie vždy máš presný ovládač, a keď aj hej, tak tam nemáš tie "menej dôležité mapy". Ono úplne presne neveim ako to chodí s ECM, lebo som rovno začal s Winolsom.
O Swiftecu som moc nepočul, iba to, že má premakanejšie vyhľadávanie máp.
Winols, to je trochu zložítejší SW, ale s ním sa dajú dosiahnuť asi najlepšie výsledky (aj keď je to pracné).
K tomu SOI limiteru.... vieš čo je SOI, keď sa pýtaš na limiter?
No a mapy sa neupravujú v 3D, ale textovom režime, lebo asi tam treba cápať určené hodnoty, a nie od buka do buka ťahať 3D krivku (akurát len keď chceš niečo "vyhladiť")
K otázke o otáčkach -> oni sa dajú rozoznať podľa toho, že ich hodnoty sú také "kostrbaté" napr 1491, 1743, atď... .V tomto riadiacom systéme je pred obsahmi máp vec čo sa jej nadáva identifikátor - otvor si napriklad mapu pedála akcelerátora v dumpe, a uvidíš tam definíciu osi, tá s otáčkami má identifikátor 57482. (ale toto ti aj tak je na dve veci lebo ty nevieš čo je v tých tabuľkách)
Domáca úloha: nalogovať (otáčky, množstvo paliva, váhu vzduchu, požadovaný a skutocny tlak preplnania a polohu regulacneho ventilu) pod plnou záťažou.
Domáca uloha 2: nájsť na diagnostike limitery dymivosti, a krútiaceho momentu (limiter paliva podla atmosferickeho tlaku)
domáca úloha 3: nájsť na diagnostike polohu plynového pedálu a sledovať ako sa s otáčkami motora a stlačením plynu mení požadovaná dávka paliva
domáca úloha 4: napísať aké zmeny máš na aute
keď sa nad všetkými 4 úlohami dobre zamyslíš, tak ti už možno aj dobije ako to máš spraviť
|
|
|
Návrat nahoru |
|
oliverko |
Zaslal: so leden 26, 2013 19:15 pm |
|
|
|
acryll napsal: Tých 108 máp čo ti automaticky našiel Winols vôbec niesu všetky mapy, ktoré su v pamäti, je ich o mnoho viac. Winols často nenájde (alebo zle rozpozná) aj základné mapy, ktoré sú potrebné pre úpravu na vyšší výkon, preto najlepšie je prepnúť sa do 2D režímu v hexdumpe a hľadať mapy podľa ich tvaru(ale toto je tebe zbytočné, keďže ideš robiť len toto (ako prehlasuješ)).
Editačný SW
Možností je viacero, ECM, Winols, Swiftec, alebo možno ešte Tuner Pro. Toto sú asi tie najpoužívanejšie. ECM je dosť "pohodlne sa používajúci SW" čo je aj jeho vada  . Pracuje sa s tým tak, že sa načíta obsah jednotky a k tomu je potreba presný "ovládač"(alebo inak povedané zoznam máp). Problém je,že nie vždy máš presný ovládač, a keď aj hej, tak tam nemáš tie "menej dôležité mapy". Ono úplne presne neveim ako to chodí s ECM, lebo som rovno začal s Winolsom.
O Swiftecu som moc nepočul, iba to, že má premakanejšie vyhľadávanie máp.
Winols, to je trochu zložítejší SW, ale s ním sa dajú dosiahnuť asi najlepšie výsledky (aj keď je to pracné).
K tomu SOI limiteru.... vieš čo je SOI, keď sa pýtaš na limiter?
No a mapy sa neupravujú v 3D, ale textovom režime, lebo asi tam treba cápať určené hodnoty, a nie od buka do buka ťahať 3D krivku (akurát len keď chceš niečo "vyhladiť")
K otázke o otáčkach -> oni sa dajú rozoznať podľa toho, že ich hodnoty sú také "kostrbaté" napr 1491, 1743, atď... .V tomto riadiacom systéme je pred obsahmi máp vec čo sa jej nadáva identifikátor - otvor si napriklad mapu pedála akcelerátora v dumpe, a uvidíš tam definíciu osi, tá s otáčkami má identifikátor 57482. (ale toto ti aj tak je na dve veci lebo ty nevieš čo je v tých tabuľkách)
Domáca úloha: nalogovať (otáčky, množstvo paliva, váhu vzduchu, požadovaný a skutocny tlak preplnania a polohu regulacneho ventilu) pod plnou záťažou.
Domáca uloha 2: nájsť na diagnostike limitery dymivosti, a krútiaceho momentu (limiter paliva podla atmosferickeho tlaku)
domáca úloha 3: nájsť na diagnostike polohu plynového pedálu a sledovať ako sa s otáčkami motora a stlačením plynu mení požadovaná dávka paliva
domáca úloha 4: napísať aké zmeny máš na aute
 keď sa nad všetkými 4 úlohami dobre zamyslíš, tak ti už možno aj dobije ako to máš spraviť 
Teda, skutočne vyčepávajúca odpoveď...Ďakujem
Ja sa teda do toho zajtra pustím a potom napíšem. Mimochodom, neviem čo je SOI, A to SOI som videl iba vtom spojení "limiter" Takže týmto skráteným výrazom nerozumiem.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
oliverko |
Zaslal: so leden 26, 2013 21:45 pm |
|
|
|
DIGI-DELETED napsal: ty oliverko , poslyš , nejmenoval ses dříve sayllo - noisy le grand de francéééé ?
že máš stajný obrázek ... 
A ja som si myslel že ty si taký strašný vol, že steba skutočne nemôže vypadnúť nič normálne, žiadna rada, žiadne uznanie ani nič.
Ale to ze si mi teraz pomohol najst moje povodne prihlasenie, ti srdecne dakujem. Teraz mozem poziadat o zabudnute heslo....Ak ti mam uprimne povedat, nevedel som ani ze toto je to forum kde som prenieco pisal
A ty si myslis ze si strkam prsty do riti, smejem sa a nemam co na robote nic ine ako si menit prihlasenia?
Ty si myslis ze ja som uplne VYDELETOVANY a dat si oliverko ako uplny debil som si spravil len tak prenic-zanic? Pokial ano tak sa hanbi ty...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: so leden 26, 2013 22:50 pm |
|
|
|
Sayllo napsal: Tak pocuvaj na sem kamaratko, precital som si 2 riadky a stacilo, auto mi nenastartovala asi aj 30 krat, cize niesom osvieteny stoho ze vobec ide, dalsia vec nikto mi tu nebude vypravat otom ze neviem co robim, lebo cipovat neviem absolutne ty dement, inak by som nepisal na checksum.cz, co da aj fakt dementovy, dalsia vec neviem co si pisal dalej ale ani ma to nezaujima uz ani vnajmensom, ale kym ty zistis ze drzis kluku a ktorou stranou, tak ja budem dotahovat hlavu kamaratko, ja som si sem dosiel dat poradit ako mam bojovat so software v ECU, cize ked tu mienite domna jebat, chodte mi do riti aj za cenu ze sa sem uz zatra neprihlasim nakolko mi to je tiez jedno lebo hovno som tu nasiel az na jedneho jedineho ochotneho clovake, s ktoreho ste tu zato spravili detto magora. DAKUJEM!
Kamaratko to bylo kecu jak se už nepřihlásíš že si tu hovno našel a prd,už máš dva nicky a jediého kamaratka z Plzeńska takoý mladý smrádě co ti ten krám naposled čipoval,vzpomínáš to byl tenkrát VYCHOR nad Fatrou coo....
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Sayllo |
Zaslal: ne leden 27, 2013 0:29 am |
|
|
|
exotus napsal: Sayllo napsal: Tak pocuvaj na sem kamaratko, precital som si 2 riadky a stacilo, auto mi nenastartovala asi aj 30 krat, cize niesom osvieteny stoho ze vobec ide, dalsia vec nikto mi tu nebude vypravat otom ze neviem co robim, lebo cipovat neviem absolutne ty dement, inak by som nepisal na checksum.cz, co da aj fakt dementovy, dalsia vec neviem co si pisal dalej ale ani ma to nezaujima uz ani vnajmensom, ale kym ty zistis ze drzis kluku a ktorou stranou, tak ja budem dotahovat hlavu kamaratko, ja som si sem dosiel dat poradit ako mam bojovat so software v ECU, cize ked tu mienite domna jebat, chodte mi do riti aj za cenu ze sa sem uz zatra neprihlasim nakolko mi to je tiez jedno lebo hovno som tu nasiel az na jedneho jedineho ochotneho clovake, s ktoreho ste tu zato spravili detto magora. DAKUJEM!
Kamaratko to bylo kecu jak se už nepřihlásíš že si tu hovno našel a prd,už máš dva nicky a jediého kamaratka z Plzeńska takoý mladý smrádě co ti ten krám naposled čipoval,vzpomínáš to byl tenkrát VYCHOR nad Fatrou coo....
Cize otomto to tu je? Stale? Vies ze niekto moze mat nikedy fakt debilnu naladu? A vies ze vtedy zvykne posrat najviac?
A co ty si nikdy neurobil preslap ze si sa potom aj nad nim zamyslel?
Navyse ta jeho uprava nebola nic...Vsetko som to potom polepil sam. Stym jeho softom to islo ako seria.
To neprihlasenie som myslem ako ze dostanem banan....Za nevhodne spravanie.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: ne leden 27, 2013 8:40 am |
|
|
|
nevím co se rozčiluješ , já se jen směju tomu jak si lidi mění přezdívky , nikdo neříkal že jsi VYYDELETOVANY.....
blbé kecy mám na nalejvače , na jejich výrobce : (supervag, mtaplus a jiní), a pak na prodejce čínských sraček a zloděje softů ....
jinak celkem nemám problém poradit , ale jen určité skupině lidí , jenom přes sz a to z jednoduchého důvodu : žijeme v informačním věku a největší cenu mají dnes informace , proto mi nepřijde vhodné vystavovat například immo off soubory ke stažení všem...
at se každý potrápí sám, at zkouší a testuje , pak zjistí že to není tak jednoduché na leccos přijít , potřebuješ k tomu auto , softy , diagy , programatory za xxx tisíc a hromadu času....
a ne přijít na forum a pomoc prosím pomoc , dejte mi zadarmo to co chci , díky díky díky díky moc díky ...
na to sere pes ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Sayllo |
Zaslal: ne leden 27, 2013 21:23 pm |
|
|
|
DIGI-DELETED napsal: nevím co se rozčiluješ , já se jen směju tomu jak si lidi mění přezdívky , nikdo neříkal že jsi VYYDELETOVANY.....
blbé kecy mám na nalejvače , na jejich výrobce : (supervag, mtaplus a jiní), a pak na prodejce čínských sraček a zloděje softů ....
jinak celkem nemám problém poradit , ale jen určité skupině lidí , jenom přes sz a to z jednoduchého důvodu : žijeme v informačním věku a největší cenu mají dnes informace , proto mi nepřijde vhodné vystavovat například immo off soubory ke stažení všem...
at se každý potrápí sám, at zkouší a testuje , pak zjistí že to není tak jednoduché na leccos přijít , potřebuješ k tomu auto , softy , diagy , programatory za xxx tisíc a hromadu času....
a ne přijít na forum a pomoc prosím pomoc , dejte mi zadarmo to co chci , díky díky díky díky moc díky ...
na to sere pes ... 
To chapem, ale mna nsralo to ze si niekto mysli ze za svoje otazky sa hanbim a robim si iny nick..Sak to roby mozno nejaky 15 rocny zasran. Na dieselpower to mam tak isto. Cize som fakt rad ze to uz mam aj tu Takze tak je to...
Inak ako zistim ci mal moj passat immo of od fabriky? Je to vobec mozne? Bol to origi DE taxi!! Je skutocne off. A teraz to chcem dat dokopy... Trva to lebo som objednaval nejake veci na to....
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je čt květen 22, 2025 7:37 am
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|