Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Chci si nachipovat Volvo V70 - jaky kabel potrebuji? :) |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
tymon |
Zaslal: ne květen 27, 2012 2:45 am |
|
|
|
Zdarvim panove,
dostal jsem takovou myslenku. Kamarad ma Chipnutou V70 2,4D od BSR na 200 koni (r.v. 06 - ja taky) a ja bych rad to same. Jsem vcelku technicky typ a nechce se mi chodit do servisu a proste jen suse zaplatit a mit to tam. Radsi bych si jeho jednotku vycetl a nahral ji k sobe a treba si s tim i hral
otazka c.1 - je to mozne?
otazka c.2 - jaky HW a SW je k tomu potreba?
otazka c.3 - muzu s tim HW pak nachipovat i auto pritelkyne (zdedila moji V50 2,0D)?
predem moc diky za jakekoliv rady do zacatku
|
_________________ ble
|
|
Návrat nahoru |
|
kluso |
Zaslal: ne květen 27, 2012 8:41 am |
|
|
|
tohle je prostě nekonečnej příběh
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Dratex |
Zaslal: ne květen 27, 2012 8:42 am |
|
|
|
Never ending story
Hledej je toho tady snad víc než je zdrávo
|
_________________ Microchip, AVR programming, Vývoj el. zařízení a podobný blbiny
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: ne květen 27, 2012 10:19 am |
|
|
|
nejlepčí rady jak začít bývají ode mně
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
tymon |
Zaslal: ne květen 27, 2012 13:20 pm |
|
|
|
Zdravim panove
tak jsem udelal maly pruzkum a rad bych se podelil o vysledky ...kdyztak bych poprosil o usmerneni pokud kecam kraviny (zatim vse teorie)
Pokud jsem dobre hledal a nasel, tak v me potvore by mela byt jednotka EDC16C31, ktera na sobe bude mit potvoru MOTOROLA MPC5xx, ktera jde vycist pres BDM
tudiz pro vycteni jednotky by mi melo stacit USBDM a hi-wave z codewarrioru? .s19 konvertnout do binaru, najit mapu a tralala, nalit do svoji jdnotky?
opruz je, ze se jednotka bude muset rozdelat a budu do ni muset pajet, ale to se zmakne
...tak co, jsem uplne mimo misu?
|
_________________ ble
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: ne květen 27, 2012 15:13 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
tymon |
Zaslal: ne květen 27, 2012 16:03 pm |
|
|
|
okej, beru to, ze jsem vedle jak ta jedle
bude se muset zkoumat dale
|
_________________ ble
|
|
Návrat nahoru |
|
Panoramix |
Zaslal: po květen 28, 2012 6:31 am |
|
|
|
tymon napsal: Zdarvim panove,
dostal jsem takovou myslenku. Kamarad ma Chipnutou V70 2,4D od BSR na 200 koni (r.v. 06 - ja taky) a ja bych rad to same. Jsem vcelku technicky typ a nechce se mi chodit do servisu a proste jen suse zaplatit a mit to tam. Radsi bych si jeho jednotku vycetl a nahral ji k sobe a treba si s tim i hral
otazka c.1 - je to mozne?
otazka c.2 - jaky HW a SW je k tomu potreba?
otazka c.3 - muzu s tim HW pak nachipovat i auto pritelkyne (zdedila moji V50 2,0D)?
predem moc diky za jakekoliv rady do zacatku 
no na začiatok coš takhle dát si špenat ??
|
Komentář: |
|
Velikost: |
14.4 kB |
Zobrazeno: |
28066 krát |

|
|
|
Návrat nahoru |
|
skodovak |
Zaslal: po květen 28, 2012 11:41 am |
|
|
|
ser na to a zaplat niekomu za upravu... mas to na 100% iste ze ti auto nastartuje... co ak nahras do svojho auta inu verziu softu a zabijes stym jednotku ? potom tu budes pisat neopravy mi to niekto ??? cena za kabel nieje vysoka ale klon nemusi ist spolahlivo. co ak pri zapisovani softu ti padne bateria alebo pokles napetia alebo nejaky problem v komunikacii ze to zahapruje a proste uz neurobis s tym dratom nic len BDM alebo programator ... to mas dalsich tak cca 1000 eur na vybavu plus redukciu na epromku plus pajkovacku plus teplovzdusnu stanicu plus chemiu ... za tie prachy mozes ist na luxuxsnu dovolenku s priatelkou a budes mat prijemnejsi pocit ako ked pri zapise od nervozity stratis 3 roky zo zivota koli stresu...
uprimne nechcem ti zle ale toto je ta najlepsia rada aku si tu dostal co tak citam odpovede a mas ju celkom zadarmo ... KASLI NA TO A ZAPLAT NIEKOMU ZA UPRAVU
|
|
|
Návrat nahoru |
|
tymon |
Zaslal: po květen 28, 2012 12:07 pm |
|
|
|
skodovak: diky za radu
bral jsem to jako takovy vikendovy pokus... vybaveni co se elektroniky tyce, tak mam (pajeci stanici, vybaveni na leptani plosnych spoju, laboratorni zdroj, meraky, soucastky,...)... s motorolou a BDM uz mam take nejake zkusenosti (ac s jinym typem), ale stejne jsem dnes zjistil, ze to je jednotka EDC15C11, a ta je uplne jina nez jsem predpokladal, takze projekt "home tunning" odkladam na jindy svaby co jsou v tomto jsem v zivote ani z dalky nevidel....
i tak diky vsem za rady
|
_________________ ble
|
|
Návrat nahoru |
|
Panoramix |
Zaslal: po květen 28, 2012 12:16 pm |
|
|
|
skodovak napsal: ser na to a zaplat niekomu za upravu... mas to na 100% iste ze ti auto nastartuje... co ak nahras do svojho auta inu verziu softu a zabijes stym jednotku ? potom tu budes pisat neopravy mi to niekto ??? cena za kabel nieje vysoka ale klon nemusi ist spolahlivo. co ak pri zapisovani softu ti padne bateria alebo pokles napetia alebo nejaky problem v komunikacii ze to zahapruje a proste uz neurobis s tym dratom nic len BDM alebo programator ... to mas dalsich tak cca 1000 eur na vybavu plus redukciu na epromku plus pajkovacku plus teplovzdusnu stanicu plus chemiu ... za tie prachy mozes ist na luxuxsnu dovolenku s priatelkou  a budes mat prijemnejsi pocit ako ked pri zapise od nervozity stratis 3 roky zo zivota koli stresu...
uprimne nechcem ti zle ale toto je ta najlepsia rada aku si tu dostal co tak citam odpovede a mas ju celkom zadarmo ... KASLI NA TO A ZAPLAT NIEKOMU ZA UPRAVU
presne tak dohodni sa s niekym kto ti to spraví a máš bez starosti
|
|
|
Návrat nahoru |
|
tymon |
Zaslal: po květen 28, 2012 13:32 pm |
|
|
|
ale ja nemam nic rozbite
jen me to zajimalo, jak se to dela, tak jsem do toho zacal stourat... neni to nutnost, jen rad poznavam nove veci..nic vic, nic min
|
_________________ ble
|
|
Návrat nahoru |
|
|