Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Chci si nachipovat Volvo V70 - jaky kabel potrebuji? :)
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

Chci si nachipovat Volvo V70 - jaky kabel potrebuji? :)

Autor Zpráva
tymon
Zaslal: ne květen 27, 2012 2:45 am Citovat
Zdarvim panove,

dostal jsem takovou myslenku. Kamarad ma Chipnutou V70 2,4D od BSR na 200 koni (r.v. 06 - ja taky) a ja bych rad to same. Jsem vcelku technicky typ a nechce se mi chodit do servisu a proste jen suse zaplatit a mit to tam. Radsi bych si jeho jednotku vycetl a nahral ji k sobe a treba si s tim i hral Twisted Evil

otazka c.1 - je to mozne? Smile
otazka c.2 - jaky HW a SW je k tomu potreba?
otazka c.3 - muzu s tim HW pak nachipovat i auto pritelkyne (zdedila moji V50 2,0D)?

predem moc diky za jakekoliv rady do zacatku Very Happy

Zaslal: ne květen 27, 2012 8:41 am Citovat
tohle je prostě nekonečnej příběh
Rolling Eyes
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dratex
Zaslal: ne květen 27, 2012 8:42 am Citovat
Never ending story Very Happy
Hledej je toho tady snad víc než je zdrávo Cool

Zaslal: ne květen 27, 2012 10:19 am Citovat
nejlepčí rady jak začít bývají ode mně Laughing Laughing

Zaslal: ne květen 27, 2012 13:20 pm Citovat
Zdravim panove Smile

tak jsem udelal maly pruzkum a rad bych se podelil o vysledky Laughing ...kdyztak bych poprosil o usmerneni pokud kecam kraviny (zatim vse teorie)

Pokud jsem dobre hledal a nasel, tak v me potvore by mela byt jednotka EDC16C31, ktera na sobe bude mit potvoru MOTOROLA MPC5xx, ktera jde vycist pres BDM
tudiz pro vycteni jednotky by mi melo stacit USBDM a hi-wave z codewarrioru? .s19 konvertnout do binaru, najit mapu a tralala, nalit do svoji jdnotky? Smile

opruz je, ze se jednotka bude muset rozdelat a budu do ni muset pajet, ale to se zmakne Cool

...tak co, jsem uplne mimo misu? Question Very Happy

Zaslal: ne květen 27, 2012 15:13 pm Citovat
no vidíš a už to všechno umíš ... Laughing
ještě potřebuješ na tu mapu nějakou dobrou navigaci a máš to komplet.
garmin nebo tomtom , ale ten neukáže všechny mapy

""tohle je řezník ,šnůrka, španěl , kokršpaněl a tamhle je žižka ...ty vole tady je snad půlka národa""

hele to neřeš Laughing Laughing Laughing

xx.PNG
 Komentář:
 Velikost:  80.09 kB
 Zobrazeno:  28148 krát

xx.PNG

Zaslal: ne květen 27, 2012 16:03 pm Citovat
okej, beru to, ze jsem vedle jak ta jedle Embarassed

bude se muset zkoumat dale Smile

Zaslal: po květen 28, 2012 6:31 am Citovat
tymon napsal:
Zdarvim panove,

dostal jsem takovou myslenku. Kamarad ma Chipnutou V70 2,4D od BSR na 200 koni (r.v. 06 - ja taky) a ja bych rad to same. Jsem vcelku technicky typ a nechce se mi chodit do servisu a proste jen suse zaplatit a mit to tam. Radsi bych si jeho jednotku vycetl a nahral ji k sobe a treba si s tim i hral Twisted Evil

otazka c.1 - je to mozne? Smile
otazka c.2 - jaky HW a SW je k tomu potreba?
otazka c.3 - muzu s tim HW pak nachipovat i auto pritelkyne (zdedila moji V50 2,0D)?

predem moc diky za jakekoliv rady do zacatku Very Happy

no na začiatok coš takhle dát si špenat ?? Very Happy Very Happy

Qf4n3N7WPj2HoFDE.jpg
 Komentář:
 Velikost:  14.4 kB
 Zobrazeno:  28066 krát

Qf4n3N7WPj2HoFDE.jpg

skodovak
Zaslal: po květen 28, 2012 11:41 am Citovat
ser na to a zaplat niekomu za upravu... mas to na 100% iste ze ti auto nastartuje... co ak nahras do svojho auta inu verziu softu a zabijes stym jednotku ? potom tu budes pisat neopravy mi to niekto ??? cena za kabel nieje vysoka ale klon nemusi ist spolahlivo. co ak pri zapisovani softu ti padne bateria alebo pokles napetia alebo nejaky problem v komunikacii ze to zahapruje a proste uz neurobis s tym dratom nic len BDM alebo programator ... to mas dalsich tak cca 1000 eur na vybavu plus redukciu na epromku plus pajkovacku plus teplovzdusnu stanicu plus chemiu ... za tie prachy mozes ist na luxuxsnu dovolenku s priatelkou Very Happy a budes mat prijemnejsi pocit ako ked pri zapise od nervozity stratis 3 roky zo zivota koli stresu...

uprimne nechcem ti zle ale toto je ta najlepsia rada aku si tu dostal co tak citam odpovede a mas ju celkom zadarmo ... KASLI NA TO A ZAPLAT NIEKOMU ZA UPRAVU
tymon
Zaslal: po květen 28, 2012 12:07 pm Citovat
skodovak: diky za radu Smile

bral jsem to jako takovy vikendovy pokus... vybaveni co se elektroniky tyce, tak mam (pajeci stanici, vybaveni na leptani plosnych spoju, laboratorni zdroj, meraky, soucastky,...)... s motorolou a BDM uz mam take nejake zkusenosti (ac s jinym typem), ale stejne jsem dnes zjistil, ze to je jednotka EDC15C11, a ta je uplne jina nez jsem predpokladal, takze projekt "home tunning" odkladam na jindy Smile svaby co jsou v tomto jsem v zivote ani z dalky nevidel....

i tak diky vsem za rady Cool

Zaslal: po květen 28, 2012 12:16 pm Citovat
skodovak napsal:
ser na to a zaplat niekomu za upravu... mas to na 100% iste ze ti auto nastartuje... co ak nahras do svojho auta inu verziu softu a zabijes stym jednotku ? potom tu budes pisat neopravy mi to niekto ??? cena za kabel nieje vysoka ale klon nemusi ist spolahlivo. co ak pri zapisovani softu ti padne bateria alebo pokles napetia alebo nejaky problem v komunikacii ze to zahapruje a proste uz neurobis s tym dratom nic len BDM alebo programator ... to mas dalsich tak cca 1000 eur na vybavu plus redukciu na epromku plus pajkovacku plus teplovzdusnu stanicu plus chemiu ... za tie prachy mozes ist na luxuxsnu dovolenku s priatelkou Very Happy a budes mat prijemnejsi pocit ako ked pri zapise od nervozity stratis 3 roky zo zivota koli stresu...

uprimne nechcem ti zle ale toto je ta najlepsia rada aku si tu dostal co tak citam odpovede a mas ju celkom zadarmo ... KASLI NA TO A ZAPLAT NIEKOMU ZA UPRAVU

presne tak dohodni sa s niekym kto ti to spraví a máš bez starosti
tymon
Zaslal: po květen 28, 2012 13:32 pm Citovat
ale ja nemam nic rozbite Laughing
jen me to zajimalo, jak se to dela, tak jsem do toho zacal stourat... neni to nutnost, jen rad poznavam nove veci..nic vic, nic min Smile

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je so červenec 05, 2025 17:24 pm