Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Panely přístrojů, immo  »  Felicia 1.3 MPi Simos - imobilzér
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 2    Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Felicia 1.3 MPi Simos - imobilzér

Autor Zpráva
dodoxd
Zaslal: po květen 14, 2012 6:38 am Citovat
mno a nakonec za 500kacek je velmy dobra cena ja by som sa za 500 toho ani nechytil otvarat jednotku ,keby si bol s blizka racej ti darujem box s cipom...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ladisjablonec
Zaslal: po květen 14, 2012 7:10 am Citovat
víš jak ... jsem takovej ten domací kutil, všerejpal, kterej rád ví co jak funguje. vzhledem k tomu, že mám to arduino (vývojovej kit pro mikroprocesory Atmel) bylo by pro mě nejjednodušší spáchat něco s nim. je pravda, že elektrotechnice moc nerozumim, znám akorát pár základů, podle schématu složim cokoliv, něco jednoduššího taky sám vymyslim, sem tam poupravim po zralý úvaze, ale do hloubky tomu fakt neholduju. a o fungování imobilizéru vim max jenom to, že funguje podobně jako čtečka čipovejch karet - anténa (kroužek) přečte čip, pošle ke zpracování do jednotky, ta se podívá jestli tenhle čip má v paměti a na základě toho rozhodne jestli pošle po K-line signál do ECU, že je to ok a může pustit vstřiky. vim, že je to vylaborovaný a z mýho pohledu to není ani drahý poslat někomu tu jednotku a kdyby bylo po mym tak už dávno stojim ve frontě na poště s balíčkem obsahujícim ECU a s adresou toho člověka ... ono ale z pohledu nezaujatýho pozorovatele se to lehce řekne, že jsem blázen (což jsem), když neví všechny okolnosti .... ale zpátky k věci .... jediný co jsem tak nějak tady sháněl je informace o tom, jak vypadá instrukce z imo do ECU .... nic víc .... a to jenom proto, abych to moh zkusit udělat sám
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladisjablonec
Zaslal: po květen 14, 2012 7:12 am Citovat
dodo .... ono to asi dopadne tak, že se nas*ru a dojedu na ten vrakáč a to imo mu koupim jako milodar ať už mám od toho pokoj po několika dnech marnýho pátrání Very Happy
Okura
Zaslal: po květen 14, 2012 7:38 am Citovat
ona ta "informace" jak komunikuje ecu s boxem pro povelení startu je hodně cenná.
Ikdyž hodnota auta je malá.

Osobně bych se na to vyprdnul, strávil bys na tom hodně času než by jsi to rozluštil.
Maximálně co ti mužu poradit je rámec baudrate 9600 bez parity, 1 stop bit, slovo 8 btů
Wink

Zaslal: po květen 14, 2012 12:42 pm Citovat
no právě to jsem si myslel, že nikdo jen tak nepustí Very Happy každopádně, za informaci od tebe jsem velice vděčnej, protože se potvrdila moje doměnka a tim pádem mi to ulehčí hodně práci Smile
dodoxd
Zaslal: po květen 14, 2012 12:52 pm Citovat
sak ja som ti nevravel ze ti nepomozem posli drump z jednotky a poslem ti upraveny ako inak ti pomozem...
mailom to do tej riadiacky nenalejeme,a inak to nepojde....mas 4 moznosti 1.imobox a prisposobit cipy,2.upravit imobox na immo off,3.emulator,4 uprava jednotky motora....ina moznost nieje...
inac ak si pozorne cital Okura ti uz dost napovedal...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ladisjablonec
Zaslal: út květen 15, 2012 1:05 am Citovat
no hele kluci tak nakonec to dopadlo tak, že dneska až se vyspim po noční, jedu na vrakáč pro ten imobilizér a čip, který byly v tý feldě, ze který je jednotka, dohodli jsme se se švárou toho kámoše, že to dostane k narozkám ještě s pár věcma, který potřebuje a nechce se mu za ně "zbytečně utrácet" ... s timhle přístupem asi brzo utratim já jeho Very Happy
Ladisjablonec
Zaslal: út květen 15, 2012 1:22 am Citovat
každopádně děkuju moc všem kdo mi pomohli a poradili ... nebejt ze všech koutů světa, skočim s váma na pivo Very Happy

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 2    Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je čt květen 29, 2025 22:17 pm