Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Diesel  »  Octavia I padá do nouze...
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

Octavia I padá do nouze...

Autor Zpráva
gogokt
Zaslal: út leden 31, 2012 13:05 pm Citovat
Zdravím,
ladim tu jednu oktavici. A zvláštní problém. Bylo vadné čidlo plnícího tlaku. Po výměně jezdila pár dní bez problému a po tom začala při delším turbení padat do nouze se závadou regulace plnícího tlaku mimo toleranci. Vyměnil jsem všechny hadičky od podtlaku, zkoušel jsem i elktromag. ventil i váhu.Pořád nic.

Když zkouším podtlak ručně klapka normálně běhá jak má a turbotaké reguluje. Při natvrdo připojeném podtlaku turbo netlačí a při odpojeném plní pořád.

Teď při poslední jízdě jsem jí dával za uši a kontroloval tlaky jak reguluje a pro změnu mi to do nouze nepadlo.

1) Nemáte někdo zkušenost?

2)Nemůže být zapečené turbo?

3)Auto je podle me nejak chipnute, moho by to být tím?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peta.x1
Zaslal: út leden 31, 2012 13:38 pm Citovat
Založen: 16.9.2009 Příspěvky: 157 Bydliště: okr. Mladá Boleslav
Nahraj tam originální data a hod sem log tlaku turba (blok merenych hodnot 11)...
gogokt
Zaslal: út leden 31, 2012 18:36 pm Citovat
Tak uz to mam....Cest a slava konstrukterum... Sad

Na privodu vzduchu do turba jsou příchytky pro hadicku podtlaku ovladani turba nacvaknute přímo do sání. Pokud je vše nove neni problem, ale po par letech přestanou těsnit a někdy taky vypadnou a pak vznikne diference, k tomu nejakej chiptuining a je problem na světě.

Vyměnil jsem je všechny ten spodni tam vůbec nebyl(takže díra do sání cca 1cmx5mm). Regulace tlaku se mnohem drive ustali na pozadovane hodnote a motor chodi bez padu do nouze.

Podle mne za to může i ten "tuning" protoze se tlak turba pohybuje na hrane rozsahu, ale pokud je vše utěsněno není problém a včas se stihne zaregulovat plnici tlak.

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je ne srpen 10, 2025 0:42 am