Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Uprava ECU - SIMOS 2P (Fel MPi)
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Uprava ECU - SIMOS 2P (Fel MPi)

Autor Zpráva
marquee
Zaslal: čt květen 05, 2011 20:01 pm Citovat
darklord napsal:
Tak to tu trochu ozivim.

skoda: Cidlo otacok a cidlo klepania je ten najmensi problem, to uz davno vyriesene mam. Stacilo zamerat dieru z feldackej prevodovky, navarit kus hliniku a prebehnut to frezkou. 2x weber to je hned investicia cez 15000Kc, k tomu poriadne sanie tiez nieje zadarmo. A kym to potom clovek nejako otryskuje, k tomu naladi rozdelovac. Nie to sa mi nepaci.

Prozatim mam v sufliku nachystanu motorovu elektriku na MPi a cast elektriky z kabiny kde je diagnosticka zasuvka a imo. Ostatnu techniku mam v garazi ze by vydalo na tri felicie Laughing

Jednotky som si dve prozatim upravil na paticu:

Programator vali, cita zapisuje, kontroluje. Akurat by ma zaujimalo ako amatera - akym softwarom posuniem obmedzovac? Na upravu map ludia odporucaju ECM2001 a WinOLS, je este nieco ine co by si s touto prehistorickou jednotkou vedelo poradit?

Jo tak to je pěkná prekérka, omezovač otáček jsem hledal skoro dva roky, ale už jsem našel. Žádný soft ho korektně nezobrazí prostě musíš hledat.

Zaslal: čt květen 05, 2011 23:31 pm Citovat
Ak si ho nasiel, nemozes mi poradit kde co a ako? Embarassed
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marquee
Zaslal: pá květen 06, 2011 5:50 am Citovat
Promiň, většinou rád poradím, ale tohle mě stálo hodně úsilí a času, tak že neporadim.

Zaslal: so květen 07, 2011 20:51 pm Citovat
marquee napsal:
darklord napsal:
Tak to tu trochu ozivim.

skoda: Cidlo otacok a cidlo klepania je ten najmensi problem, to uz davno vyriesene mam. Stacilo zamerat dieru z feldackej prevodovky, navarit kus hliniku a prebehnut to frezkou. 2x weber to je hned investicia cez 15000Kc, k tomu poriadne sanie tiez nieje zadarmo. A kym to potom clovek nejako otryskuje, k tomu naladi rozdelovac. Nie to sa mi nepaci.

Prozatim mam v sufliku nachystanu motorovu elektriku na MPi a cast elektriky z kabiny kde je diagnosticka zasuvka a imo. Ostatnu techniku mam v garazi ze by vydalo na tri felicie Laughing

Jednotky som si dve prozatim upravil na paticu:

Programator vali, cita zapisuje, kontroluje. Akurat by ma zaujimalo ako amatera - akym softwarom posuniem obmedzovac? Na upravu map ludia odporucaju ECM2001 a WinOLS, je este nieco ine co by si s touto prehistorickou jednotkou vedelo poradit?

Jo tak to je pěkná prekérka, omezovač otáček jsem hledal skoro dva roky, ale už jsem našel. Žádný soft ho korektně nezobrazí prostě musíš hledat.

Very Happy DRŽIM TI ......www.kitcarsweb.com
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
darklord
Zaslal: ne květen 08, 2011 23:57 pm Citovat
Tak a mame tu prvy problem. Naprogramovany flash cip v jednotke sposobuje nefunkcnost KKL. Ked je v jednotke original cip vsetko funguje, ked do nej dam flashku ktoru som nahral z dumpu povodneho cipu tak KKL hlasi status 2 a nepripoji sa ani k radiu. Robim nieco spatne? Original cip je Am27C010-90JI, flashka ktoru pouzijvam je Am29F010B-70JF. Zeby bol problem v tom ze flashka je rychlejsia? A tym padom zhanat 90ns flashku?
marquee
Zaslal: po květen 09, 2011 5:58 am Citovat
v tom to 100% není

Zaslal: po květen 09, 2011 10:47 am Citovat
Neviem si tak celkom predstavit cim inym to moze byt, ked jednotku skusim bez pameti tak sa nehlasi vobec, ked pouzijem 27C010 tak ide v pohode, ked pouzijem 29F010 tak hlasi KKL status 2 a neda sa pripojit ani k ostatnym zariadeniam (radio,imo)
alpiners2
Zaslal: po květen 09, 2011 11:04 am Citovat
aký si použil programátor?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
darklord
Zaslal: po květen 09, 2011 11:18 am Citovat
http://www.xenocron.com/willem/index.html

robil som s nim bosch jednotky z feldy a ziadny problem nebol, takze tam by som problem nehladal. Kazdopadne to nechce ist ani s 90ns flashkou, kua.
marquee
Zaslal: po květen 09, 2011 11:27 am Citovat
ty paměti Am29F010B-70JF co píšeš používám běžně a nejen v Simosech pro feldu, proto píšu že to tím 100% není, spíš to máš blbě naprogramované a že jsem těch felicií dělal fakt hodně Very Happy a mám odzkoušené, že je i willem umí, ale není willem jako willem. Každopádně willema zahoď a ušetříš si hodně problémů

Zaslal: po květen 09, 2011 11:32 am Citovat
Tak ja idem badat, neni mozne aby som to nerozbehal.
marquee
Zaslal: po květen 09, 2011 12:16 pm Citovat
Tak mi pošly to co jsi vyčetl z orig. já se ti podívám jestli ten obsah je správně třeba upravuješ něco co máš špatně vyčtené. Skoušel jsi do tý flasky nahrát orig. soft??

Zaslal: po květen 09, 2011 12:25 pm Citovat
No ja som tam daval original, ale kedze som uplne pako tak som mal samozrejme blbo naswitchovany prepinac na programatore. Uz to beha. Taka hlupost, no co chybami sa clovek uci. Takze jednotka spokojne beha, teraz sa mozem pustit do toho hladania obmedzovaca. Idealne mat nejaku upravenu jednotku k dispozicii, ale to uz by som asi chcel moc Laughing
vama
Zaslal: so září 10, 2011 9:46 am Citovat
Tak ako dopadlo hladanie obmedzovaca?

Takze podla slov marquee, treba hladat, otazne je ci na zahranicnych forach alebo priamo v programe EPROM. Dalsia vec je, ten obmedzovac je urcite ulozeny v tej 1 Mb EPROM, alebo sa moze nachadzat v inej pamati?
marquee
Zaslal: so září 10, 2011 16:52 pm Citovat
myslím že když už si někdo dá tu práci tak to tu asi nebude troubit do světa Laughing

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je so červen 14, 2025 10:35 am