Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Alfa Romeo 159 1.9JTDm 2006 |
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
Autor |
Zpráva |
Alfa159 |
Zaslal: st březen 30, 2011 21:40 pm |
|
|
|
Zdravím Vás a klaním se co tak tady pročítám...
Jsem automechanik a v diagnostice jsem začátečník. Už nějakou dobu vlastním galleto 1260 jen tak ze zvědavosti, né origo ale klon. Ted řeším se známým jeho alfu 159 a konkrétně DPF filtr. Po zjištění že existuje soft. upráva jsme zavrhli nový za cca 25 tisíc. Starý jsme demontovali a ted už jen ta uprava v řídící jednotce. Oprášil sem kabel a chtěl jsem vyčíst origo s tím že ho poté zašlu na odbornou upravu filtru. Zvolil jsemsprávné auto ale nenačetlo mi to ani ID. Nevím čím to je hlásí to jakousi chybu 7pin a cosi, ted přesně nevím co, zítra bych dodal screenshot s chybou. Proto Vás odborníky žádám a radu jak na to, slyšel sem cosi o boot mode tak jestli to nemám dělat přes to. Jinak po uspešném vyčtení budu chtít udělat upravu a myslím že mnozí z vás by to zvladli tak kdyžtak SZ návrh ceny.
Díky, jsem laik a doufám že mi poradíte jak vyčíst origo soubor.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
m5668443578 |
Zaslal: čt březen 31, 2011 6:34 am |
|
|
|
zvol správný typ řídící jednotky, chybu s informací zda je připojen K-lina na pin 7 potvrď OK a uvidíš zda vyčte ID. Kdyžtak BDM to vyčteš, ale musíš rozdělat ECU.
|
_________________ More Power By Me TDi Power
-------------------------------------------------------------
Chiptuning, Diagnostika, Přizpůsobení Km, PIN, IMMO
|
|
Návrat nahoru |
|
Alfa159 |
Zaslal: ne duben 03, 2011 19:48 pm |
|
|
|
Měl jsi pravdu stačilo potvrdit a šlo to, jenomže to ukázalo že to pravděpodobně bude číst 1 hodinu celý soubor a na to momentálně nebyl čas protože auto muselo s majitelem pryč. Nejde přečíst jenom nějak DPF mapa nebo tak něco? Co znamenají věci na obrázku?
|
Komentář: |
|
Velikost: |
56.64 kB |
Zobrazeno: |
27804 krát |

|
|
|
Návrat nahoru |
|
AEP |
Zaslal: ne duben 03, 2011 19:53 pm |
|
|
|
Alfa159 napsal: Měl jsi pravdu stačilo potvrdit a šlo to, jenomže to ukázalo že to pravděpodobně bude číst 1 hodinu celý soubor a na to momentálně nebyl čas protože auto muselo s majitelem pryč. Nejde přečíst jenom nějak DPF mapa nebo tak něco? Co znamenají věci na obrázku? SI DĚLÁŠ PRDEL NE ?????????????????????????????????
|
_________________ mám prd ! ale originál, žádná china !
|
|
Návrat nahoru |
|
anydraj |
Zaslal: ne duben 03, 2011 20:15 pm |
|
|
|
To nevis, ze JTD maji jednotky z benzinu?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Alfa159 |
Zaslal: ne duben 03, 2011 20:50 pm |
|
|
|
[quote="AEP"][quote="Alfa159"]Měl jsi pravdu stačilo potvrdit a šlo to, jenomže to ukázalo že to pravděpodobně bude číst 1 hodinu celý soubor a na to momentálně nebyl čas protože auto muselo s majitelem pryč. Nejde přečíst jenom nějak DPF mapa nebo tak něco? Co znamenají věci na obrázku?[/quote] SI DĚLÁŠ PRDEL NE ?????????????????????????????????[/quote]
NE!!!!!! prdel si zrčitě nedělám ptám se jen k čemu toto slouží co to je? víš? máš s tím nějaký problém?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
AEP |
Zaslal: ne duben 03, 2011 21:14 pm |
|
|
|
se dívám, že někteří uživatelé různých ( kabelů ) můžou být rádi, že ten ( kabel ) nemá ruce a nohy !!!!!!!
|
|
|
Návrat nahoru |
|
AEP |
Zaslal: ne duben 03, 2011 21:18 pm |
|
|
|
Alfa159 napsal: AEP napsal: Alfa159 napsal: Měl jsi pravdu stačilo potvrdit a šlo to, jenomže to ukázalo že to pravděpodobně bude číst 1 hodinu celý soubor a na to momentálně nebyl čas protože auto muselo s majitelem pryč. Nejde přečíst jenom nějak DPF mapa nebo tak něco? Co znamenají věci na obrázku? SI DĚLÁŠ PRDEL NE ?????????????????????????????????
NE!!!!!! prdel si zrčitě nedělám ptám se jen k čemu toto slouží co to je? víš? máš s tím nějaký problém?
víš jaký je rozdíl mezi PDF dokumentem a DPF filtrem???
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Libang |
Zaslal: ne duben 03, 2011 22:46 pm |
|
|
|
citace: víš jaký je rozdíl mezi PDF dokumentem a DPF filtrem???
to nee to je na me moc
|
|
|
Návrat nahoru |
|
vaha |
Zaslal: po duben 04, 2011 6:47 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: po duben 04, 2011 7:26 am |
|
|
|
počkej za pul roku už bude nabízet " úpravy " začínajícím lamám...
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
Pepé |
Zaslal: po duben 04, 2011 8:04 am |
|
|
|
každý nějak začínal, ale toto je moc heh
to zas bude 159 k opravě
|
_________________ Colin McRae forever The BEST!
|
|
Návrat nahoru |
|
Alfa159 |
Zaslal: po duben 04, 2011 12:12 pm |
|
|
|
[quote="AEP"][quote="Alfa159"][quote="AEP"][quote="Alfa159"]Měl jsi pravdu stačilo potvrdit a šlo to, jenomže to ukázalo že to pravděpodobně bude číst 1 hodinu celý soubor a na to momentálně nebyl čas protože auto muselo s majitelem pryč. Nejde přečíst jenom nějak DPF mapa nebo tak něco? Co znamenají věci na obrázku?[/quote] SI DĚLÁŠ PRDEL NE ?????????????????????????????????[/quote]
NE!!!!!! prdel si zrčitě nedělám ptám se jen k čemu toto slouží co to je? víš? máš s tím nějaký problém?[/quote]
víš jaký je rozdíl mezi PDF dokumentem a DPF filtrem???[/quote]
máš pravdu to nevím a proto se ptám co to udělá když to dám...? můžu mi to někdo z vás borcu říct? k čemu to je?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
chiptuning |
Zaslal: po duben 04, 2011 14:19 pm |
|
|
|
to si fakt delas prdel , ja se ucil ve skole rusky , ale i tohle dokazu prelozit ....... mas si prohlednout soubor ve formatu PDF ktery je ve slozce dokumenty u flasheru .... asi by jsi se do tohoto dobrodruzstvi vubec nemel poustet , kdyz uz te aspon nenapadne ani si to prelozit , radsi toho nech dokud je cas a venuj se necemu jinemu
jinak v tom PDF je pak takovyhle orazek
|
Komentář: |
|
Velikost: |
79.58 kB |
Zobrazeno: |
27635 krát |

|
_________________ drag power
|
|
Návrat nahoru |
|
Alfa159 |
Zaslal: po duben 04, 2011 14:48 pm |
|
|
|
[quote="chiptuning"]to si fakt delas prdel , ja se ucil ve skole rusky , ale i tohle dokazu prelozit ....... mas si prohlednout soubor ve formatu PDF ktery je ve slozce dokumenty u flasheru .... asi by jsi se do tohoto dobrodruzstvi vubec nemel poustet , kdyz uz te aspon nenapadne ani si to prelozit , radsi toho nech dokud je cas a venuj se necemu jinemu
jinak v tom PDF je pak takovyhle orazek[/quote]
Poníženě děkuju stačilo takhle říct...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|