Obsah fóra checksum.cz » Diskuze mimo mísu » čím začít |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
Smajda |
Zaslal: so leden 09, 2010 11:03 am |
|
|
|
zdravím vás měl bych otázku jestli nemáte nějakou stránku nebo knížku odkud ste se naučili upravovat ŘJ, nejde mi o chiptuning, ten dělat nechci ale jde mi o to že bych se chtěl naučit něco oddělat (třeba egr po zaslepení) apod. Vím že to není nic jednoduchýho ale prozatím umím nějaký jednoduchý (kódování, dodělání klíčů atd.) prostě jen základ a chtěl bych se naučit todle ale nikde sem na internetu nic nenašel protože když sem si stahl dump odsud z fóra, otevřel to v nějakým programu tak mi tam naskákalo 00 FF atp. no a na fórech jako DP apod. někdo napiše "přepiš na tom a tom řádku z 00 na FF" a mě by zajímalo jak na to přišel díky moc za reakce
|
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: po červen 28, 2010 21:26 pm |
|
|
|
podle popisu řídících jednotek ... nevim, na kolik si to výrobci držej pod zámkem, ale co jsem zatim pochytil, tak se o to celkem snažej(což je min. po dobu záruky v některejch případech logický), některý úspěšněji a jiný míň(různý checksumy,ap.), takže někteří distributoři programátorů dodávaj i popisy jednotek(pojmenovaný mapy,atd....), kalkulačky na ty checksumy,ap. - něco si asi člověk musí vyzkoušet, jinak principově jsou to většinou hodnoty v šestnáctkový soustavě a změnit hodnotu někdy může znamenat i pájet ... nejlepší je znát hw a pak sw pochopíš snáz ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: po červen 28, 2010 21:31 pm |
|
|
|
jo a třeba zrovna to egr jde u některejch řj aspoň upravit v přizpůsobení ve VAGu... taky jsem si řikal, že by to chtělo i v dílenkách,ap. kompletnější popis, to by se pak člověku víc chtělo třeba i do "tunění" těch label souborů ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|