Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  redukce seriov/paralel port-usb
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

redukce seriov/paralel port-usb

Autor Zpráva
strong
Zaslal: so září 12, 2009 15:30 pm Citovat
zdravim, bude mi fungovat programátor i když nemám parelní/seriov port na noťasu? na netu jsou redukce na usb, ale někdo říkal že to přes to nefunguje. moc díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
autista
Zaslal: ne září 13, 2009 5:54 am Citovat
Asi ti nezbyde nez to vyzkouset.Neco funguje slusne a neco nefunguje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Janosik93
Zaslal: ne září 13, 2009 14:04 pm Citovat
Založen: 26.2.2009 Příspěvky: 727 Bydliště: Spišská Nová Ves, Slovensko
nepojde ti to cez USB konvertor... tak max cez PCMCIA port, ale i to neviem zarucit...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
FandaTDI
Zaslal: po červen 28, 2010 19:24 pm Citovat
Janosik93 - v čem je výhoda PCMCIA? Proč to přes usb nepojede? Ani na bázi FTDI? Měl jsem podezření na např. nedostatečnejch 5V USB při zápisu EEPROM, ale leckterý softy zapisujou přes kabel do USB ... budu to muset vyzkoušet ( Razz ), ale když se virt.COM dobře nastaví, tak by to nemělo padnout ... slušný KKLko se starym VAGem jede v pohodě s různejma nastaveníma
... o jakej programátor jde? Já se chystam vyzkoušet nějaký starší softy na čtení/zápis EEPROMky a zatim bez valnýho úspěchu zjišťuju, jestli se do toho někdo pouštěl a jak to běhá ... základ bude tušim baud, některý programy jedou třeba jen na 9600 a možná bude potřeba pozměnit i další možnosti, ale takovýhle pokusy jsou nejen časově náročný ...
chucky
Zaslal: po červen 28, 2010 20:02 pm Citovat
co ja vim tak elnec nefunguje pres redukci.
Janosik93
Zaslal: po červen 28, 2010 20:05 pm Citovat
Založen: 26.2.2009 Příspěvky: 727 Bydliště: Spišská Nová Ves, Slovensko
presne, ja neisom zastanca USB.... najlepsie noťas s com a LPT
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
FandaTDI
Zaslal: po červen 28, 2010 21:04 pm Citovat
chucky: no já se právě ptal, na co to chce (event.jaký to má požadavky), programátorů je ... řekl bych hodně Smile ... a dneska už jich asi neni většina v DOSu ...
Janosik93: některý novější věci už jsou taky propracovaný, aby byly i stabilní, i když přehled v tom moc nemam ... no třeba se někdy prokoušu timhle, i ten FT prog vypadá jako alternativa ... ale já to dělam spíš ze zvědavosti ... a přemejšlel jsem už třeba i o použití navigace(tj.PDA) k propojení s autem, ale nakonec jsem se na to taky vykašlal ... (asi by to možný bylo, ale bylo by to dost pracný a za všechny ty komplikace to nestojí)

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je út květen 20, 2025 5:37 am