Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » kvalita chipu JTD |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
mako |
Zaslal: ne duben 22, 2012 16:44 pm |
|
|
|
Lidi jelikož mi po koupi strašně alfa dýmila a všechno bylo dle mechanika v pořadká, zajel jsem i na chip abych věděl jeslt ito není tím. Tam mi rekl ze predchozi majitel to chipnul ale dost blbe. Po chipu se dým ztratil a obejevily se dvě chyby EGR a Tlak turba. Ted jsem vyměnil váhu vzduchu a zdá se, že je to pryč. Před výměnou váhy vzduchu jsem si koupil galletto, stáhl mapu (chipovat nechci) a dal na fŕum. Tam ji sepsul jeden člověk, že je to z galletta a stojí za prd. Mohlo by se na to mrknout víc lidí? Jde o to, že ten co chipoval vzal tu mou mapu a upravil, ale už mi neřekl, že je tam toho vní asi hodně na ... Na tom druhém foru mi řekli ať tam nahraju bud origo a nebo mi jeste poslali odkaz na jinou mapu. tak ted nevim jeslti to mam udelat?
Jedná se o ALfu 156 81KW
|
Naposledy upravil mako dne po duben 23, 2012 12:11 pm, celkově upraveno 1 krát.
|
|
Návrat nahoru |
|
mako |
Zaslal: ne duben 22, 2012 16:45 pm |
|
|
|
ten samý člověk chipoval auto bratrovi. Je to citroen C8, HDI. Tak taky přikldám na posouzení...
|
Naposledy upravil mako dne po duben 23, 2012 12:11 pm, celkově upraveno 2 krát.
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: po duben 23, 2012 6:55 am |
|
|
|
já bych zcela normálně navštívil nějakou osvědčenou tuningovou firmu a tam bych zaplatil za úpravu software , změření auta , čidel , tlaků a tak , to jest vše co s ke správnému tuningu sluší a patří...
ale tys asi radši zaplatil za flasher (to si kupují lidé co nechtějí čipovat... )
, software rozhazuješ po forech a jeden čip si přepisuješ druhým....
to bude asi že "ten samí člověk" zapomněl asi ve druhé třídě základky chodit od školy když se bralo "ý"
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
mako |
Zaslal: po duben 23, 2012 7:42 am |
|
|
|
Krom opravy tvrdeho Y jsi nenapsal nic... Info o tvém bydlišti mluví za své... Když nechceš psát odpověď na můj dotaz tak tu neotravuj a piš si své témata... Mě bylo odpovězeno do SZ a moc jsem za to rád a vím na čem jsem...
Miluji lidi na fŕech co jen rýpou a nepomáhají, na co pak jsou fóra?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
roland702 |
Zaslal: po duben 23, 2012 9:07 am |
|
|
|
Do SZ ti neodpovi nikdo fundovany ale dalsi traged. za litr ti udela upravu tedy pokusi se pozvedat tady trochu a tady trochu. rozkalibruje mapy casu a tuning je na svete. dobrej tuner ti rekne dojed a dame to brzdu kterou vlastni nebo vyuziva
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mako |
Zaslal: po duben 23, 2012 9:13 am |
|
|
|
Ž emám dojet mi nepsal. Do alfy jsem nahra original mapu. Navi cmi napsal to co jsem si myslel... Takze uz neresim radeji tady... Chtel jsem jen rict hodne okrajove jestli to nezkurvy motor treba a nedozvedle jsem se nic... Ale to uz je jedno...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: po duben 23, 2012 12:01 pm |
|
|
|
mako napsal: Krom opravy tvrdeho Y jsi nenapsal nic... Info o tvém bydlišti mluví za své... Když nechceš psát odpověď na můj dotaz tak tu neotravuj a piš si své témata... Mě bylo odpovězeno do SZ a moc jsem za to rád a vím na čem jsem...
Miluji lidi na fŕech co jen rýpou a nepomáhají, na co pak jsou fóra?
ja myslim že jsem ti napsal vše podstatné , navštiv firmu ktera to udělá komplet , to jest včetně změření tlaků a hodnot , případně výkonu na brzdě,a ne trageda kterej se živí posíláním "úprav" po netu
těch je dost, jak říka roland pozvedne to a to , cely to rozmrdá a hlavně to pošle tajně přes sz .....
takovejch vychytrálků co se zabývají nalejvánim je v poslední době čim dál víc , úměrně tomu jak jiní dementi prodávají klony flasherů se ziskem pár stovek , aniž by si uvědomovali co dělají..
z čiptuningu znají jen pojmy read a write , do aut dávají z 90% nesmysly a když mají potíže , tak otravujou ty co jsou investicemi a znalostmi někde jinde, aby jim s tim pomohli....
a říkají tomu pomoc na foru ...
ale možná jsem ti poradil špatně , tak zkus variantu b a to je nový příspěvek typu : kdo mi chipne moje jediné auto - soubor přikládám.
to budeš mít na sz nabídek , spousty krásných čísel a výkonových parametrů .
a s cenou se dostaneš 100% na pár stovek ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mako |
Zaslal: po duben 23, 2012 12:05 pm |
|
|
|
ale ja nepsal nikde, že mi nekdo neco poslal po netu!!! ja jen jsem sem dal mapu a chtel vedet zda je problem v ni - to se tyka alfy. A pak jsem tam dal mapu co ten sami delal na C8!!!
Ale odpoved uz znam, tak muzem tuto diskuzi ukončit.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: út duben 24, 2012 6:03 am |
|
|
|
takže jak se dostala ta "mapa" z "údajně tvých" dvou aut sem na forum ?
čipovat nechceš jak říkáš a auto sis nechal někde za prachy"naladit" a asi nejsi zřejmě spokojen , tak tu "ůpravu" rozhazuješ po forech s tim , aby ti někdo "rádobyfundovaný" odepíše , že je to špatně a že jedině on to dokáže opravit....
jen se chci zeptat jestli ten borec co ti poradí do sz , taky přijede s diagnostikou a jinym vercajkem a změří jak na tom to tvoje auto je před úpravou fyzicky ?
včetně funkce regulace podtlaků ?
a nebo to jen offline natuní jako většina ? asi spíše tak co ?
závady se řeší pak dodatečně a klidně by to mohlo být "od toho načipování "
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mako |
Zaslal: út duben 24, 2012 6:53 am |
|
|
|
zkus si precist vse co jsem psal!!! po chipu mi auto hazelo chybu tak jsem se nasral sehnal galletto a stahnul mapu nic vic nic min. mapam nerozumim a tak se do toho vubec nerypu a ani to neplanuju.
Ten co mi psal do zprav mi sice upravu navrhl ale musel bych za nim a bydli daleko!
a víc už to řešit nemíním...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: út duben 24, 2012 8:16 am |
|
|
|
Rozpoutal si to tu sám,std. postup je reklamovat úpravu tomu kdo to dělal a s ním řešit co to auto má dělat a nedělá,ale zřejmě Vatikánský tuning nejde reklamovat...
Nicméně C8 měla 2 soubory .ori a .mod což na 1. pohled jsou ty free balíčky z toho cd co sis koupil s tím čarovným kablíkem...
Nezlob se na mě ale málo kdo si místo cesty do autoservisu koupí byť jakkoliv levný kabel z číny a hrdině se pustí do vyčítání flash paměti svého auta...
Kde jsou časy kdy se v scháde vozilo půl mototechny,brašna s kladivem,hasák a 13-17 plochej klíč
Dnes je povinnou výbavou motoristy laptop a přinejmenším galletto,čarovanej vagcom,složka s vytištěným návodem ''jak na to'' z jakéhosi fóra a jupí na výlet!!!
Hoši to je i na mě moc,za chvíli budem chodit do restaurace a nosit si příruční stejkovač,termosku se sladem a paklíč k *** apartmánu,joo a když nebudou mít limetku tak i vlasní citron!!!
Opravdu se nediv že tu jsou takovéhle reakce...
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
m5668443578 |
Zaslal: út duben 24, 2012 22:18 pm |
|
|
|
Úprava Alfy je opravdu hrozná. C8 taky žádný zázrak.
|
_________________ More Power By Me TDi Power
-------------------------------------------------------------
Chiptuning, Diagnostika, Přizpůsobení Km, PIN, IMMO
|
|
Návrat nahoru |
|
kluso |
Zaslal: st duben 25, 2012 6:48 am |
|
|
|
exotus napsal: Rozpoutal si to tu sám,std. postup je reklamovat úpravu tomu kdo to dělal a s ním řešit co to auto má dělat a nedělá,ale zřejmě Vatikánský tuning nejde reklamovat...
Nicméně C8 měla 2 soubory .ori a .mod což na 1. pohled jsou ty free balíčky z toho cd co sis koupil s tím čarovným kablíkem...
Nezlob se na mě ale málo kdo si místo cesty do autoservisu koupí byť jakkoliv levný kabel z číny a hrdině se pustí do vyčítání flash paměti svého auta...
Kde jsou časy kdy se v scháde vozilo půl mototechny,brašna s kladivem,hasák a 13-17 plochej klíč
Dnes je povinnou výbavou motoristy laptop a přinejmenším galletto,čarovanej vagcom,složka s vytištěným návodem ''jak na to'' z jakéhosi fóra a jupí na výlet!!!
Hoši to je i na mě moc,za chvíli budem chodit do restaurace a nosit si příruční stejkovač,termosku se sladem a paklíč k *** apartmánu,joo a když nebudou mít limetku tak i vlasní citron!!!
Opravdu se nediv že tu jsou takovéhle reakce...
souhlas,taky bych reklamoval tam kde jsem koupil.přijde mě to samozřejmé....
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|