Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Software  »  Proč
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další

Proč

Autor Zpráva
Brezka21
Zaslal: út únor 15, 2011 18:51 pm Citovat
Vlevo (pod) mapa chiplé ŘJ
vpravo (tabulka nad) STEJNÁ ŘJ s orig softwarem

Můžete mi vysvětlit proč tamje rozdíl v RPM a to u všech map, u fáze vstřiku mi to dáva až 600 otáček navíc, Proč?
A proč je dvakrát za sebou hodnota 800 RPM to by nemělo býr ne?

boost.png
 Komentář:
 Velikost:  223.09 kB
 Zobrazeno:  30617 krát

boost.png

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martin
Zaslal: út únor 15, 2011 19:47 pm Citovat
otevři si to ve winols a podívej se copak to asi je za označenou oblast tesně před každou mapou a dozvíš se odpověd když na to nepříjdeš tak ti to napíšu ja nebo možná někdo jiný ale zkus na to přijít sam Idea

Zaslal: út únor 15, 2011 20:23 pm Citovat
martin napsal:
otevři si to ve winols a podívej se copak to asi je za označenou oblast tesně před každou mapou a dozvíš se odpověd když na to nepříjdeš tak ti to napíšu ja nebo možná někdo jiný ale zkus na to přijít sam Idea

Dobrá Smile du sosat winols
Brezka21
Zaslal: st únor 16, 2011 15:06 pm Citovat
martin napsal:

Hrabu se v tom celý den a nechápu to proč to tak je,ale řekl bych že je to tím že se ve winOlsu nevyznám tak jak bych potřeboval... řekna mi to teda někdo? prosím, potřeboval bych se pohnout z místa...
chiptuning
Zaslal: st únor 16, 2011 18:01 pm Citovat
Brezka21 napsal:
martin napsal:

Hrabu se v tom celý den a nechápu to proč to tak je,ale řekl bych že je to tím že se ve winOlsu nevyznám tak jak bych potřeboval... řekna mi to teda někdo? prosím, potřeboval bych se pohnout z místa...

ty si myslis ,ze se vsechno naucis za par dni,za se v tom budes hrabat kazdy den aspon rok a pak nebudes vedet tak pak se zeptej a ne 3dni po tom co jsi si stahnul ecm Rolling Eyes

Zaslal: st únor 16, 2011 18:31 pm Citovat
ty krasooo... jak na chiptuning za 24hod. Laughing Laughing
Brezka21
Zaslal: st únor 16, 2011 21:30 pm Citovat
Jo jasně a je to tady zas a furt dokola na tomto foru... Já se NECHCI nic naučit za noc ale jen sem se ptal na jednu drobnou věc, ale tak prosím jen do mě, do něho do ubožáka kterej se zeptá na jednu věc a myslím že docela nepodstatnou a to proč je tam rozdíl v těch otáčkách.... Nemám potřebu se to učit za noc, klidně tomu obětuju 10 let ale jenom proto že mě to baví!! A pokud se občas zeptám myslím že na to není nic špatnýho a dost pochybuju že chytráci jako vy když začínali na všechno přišli sami, každej z nás sme jednou byli lampioni tak byste mohli mít to pochopení...
martin
Zaslal: st únor 16, 2011 22:13 pm Citovat
takže pokud se chceš neco dovedet tak začni tim že sem nahraješ ty dva soubory co porovnáváš a napíšeš jaký driver v ecm jsi pro ně vybral a pak budem řešit další info

Zaslal: st únor 16, 2011 23:00 pm Citovat
martin napsal:
takže pokud se chceš neco dovedet tak začni tim že sem nahraješ ty dva soubory co porovnáváš a napíšeš jaký driver v ecm jsi pro ně vybral a pak budem řešit další info

Díky martin, seš jedinej kterej mi dá vždy dobrou odpověd ale tím nechci zhazovat ostatní na tomto foru..
Nahraju je ty soubory Wink
martin
Zaslal: st únor 16, 2011 23:15 pm Citovat
stejně s tím strávíš tolik casu než se to naučíš a stejně nebudeš umět všechno tak jako já a všichni ostatní.Udelat upravu je jedna věc a pochopit jak to funguje je druhá věc.Je to o tom že to musíš dělat opravdu 7dni v týdnu a několik let a stejně se na některé veci ptám lidí kteří ten daný problém uspěšně řešily nebo zajedu do prahy na fakultu za panem profesorem nebo to prostě hledám na forech a nezajimam se jen o VAG řeším běžné zavady na všech vozidlech denně pracuju s paralelním měřením a stejně se nikdy všechno nenaučím je to fakt dlouhá škola. Confused

Zaslal: st únor 16, 2011 23:22 pm Citovat
martin napsal:
stejně s tím strávíš tolik casu než se to naučíš a stejně nebudeš umět všechno tak jako já a všichni ostatní.Udelat upravu je jedna věc a pochopit jak to funguje je druhá věc.Je to o tom že to musíš dělat opravdu 7dni v týdnu a několik let a stejně se na některé veci ptám lidí kteří ten daný problém uspěšně řešily nebo zajedu do prahy na fakultu za panem profesorem nebo to prostě hledám na forech a nezajimam se jen o VAG řeším běžné zavady na všech vozidlech denně pracuju s paralelním měřením a stejně se nikdy všechno nenaučím je to fakt dlouhá škola. Confused

Já vím :/ chápu co myslíš ale zatím mě to baví, dá se říct že nemámco jiného na práci a tak aspon trochu chci vědět. Budu mít strašnou radost až si třeb někdy udělám svoji mapu Very Happy
Brezka21
Zaslal: st únor 16, 2011 23:32 pm Citovat
1.soubor je origo + mod co sem vytvořil z orig pomocí chipu
2.soubor je chiplý z auta co se mi nachomejtlo

ovladače: CHip - 236/778
Orig - 237/601

chip.rar
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  chip.rar
 Velikost:  252.71 kB
 Staženo:  2446 krát

MOD + Orig.rar
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  MOD + Orig.rar
 Velikost:  504.06 kB
 Staženo:  2590 krát

martin
Zaslal: st únor 16, 2011 23:55 pm Citovat
začni tím že si pořid aspon neco zakladního at víš co deláš
http://www.innovatemotorsports.com/products/lc1.php a k tomu lambdu pro diesel a maš benzin diesel a víš jak si na tom se směsí
http://www.innovatemotorsports.com/products/tc_4.php a budeš vědět jak to hoří
http://www.innovatemotorsports.com/products/ssi_4.php a mužeš měřit co chceš třeba tlak turba nebo podtlak v saní nebo co tě napadne
http://www.profi-elektronika.cz/digitalni-osciloskop-s-pameti-voltcraft-dso-4042/id/50-113824/ aby jsi vedel jak funguje řízení akčních členu a vyděl střídu to ti pomuže pochopit mapy ve 2D zobrazení
s tímhle si pak mužeš vzít nejaký sw na upravu a flasher a zajet na letiště a zkoušet a uvidíš jak ten den bude krátkej a nezapomen neco třeba takového http://www.powerdyn.fr/English/PowerDynOBD.html a hned budeš naprosto přesně s těmahle věcičkama vedet co jsi napachal upravou sw a co která mapa delá
Cool Cool

Zaslal: čt únor 17, 2011 8:06 am Citovat
No hlavně jak jsi mluvil o té fázi vstřiku v ECM, tak to ti rovnou můžu prozradit, že to fáze vstřiku není, v ECM se vůbec ty mapy jmenují podivně, teda většinou špatně Smile
jinak Martin ti radí dobře a já ti dám ještě jednu radu
Začínat rovnou s EDC16je poměrně odvaha. Nejdřív raději začni s rotačkama EDC15 pak PD EDC15 a pak se teprve vrhni na EDC16. Na těch starších autech líp pochopíš co a jak funguje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
alpiners2
Zaslal: čt únor 17, 2011 8:41 am Citovat
fáza vstrekovania je v skutočnosti mapa pre egr ventil.
vstrekovanie pri čiastočne otvorenej škrtiacej klapke je v skutočnosti smog mapa
v niektorých driveroch ti pri turbe zobrazí aj mapu overboost čo je v skutočnosti mapa pre n75
vela vecí ti ale ecm nezobrazí, takže buď budeš hladať v 2d alebo sa potrápiť s ecm a skúšať Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je pá červen 20, 2025 20:19 pm