Obsah fóra checksum.cz » Software » Proč |
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
Autor |
Zpráva |
Brezka21 |
Zaslal: út únor 15, 2011 18:51 pm |
|
|
|
Vlevo (pod) mapa chiplé ŘJ
vpravo (tabulka nad) STEJNÁ ŘJ s orig softwarem
Můžete mi vysvětlit proč tamje rozdíl v RPM a to u všech map, u fáze vstřiku mi to dáva až 600 otáček navíc, Proč?
A proč je dvakrát za sebou hodnota 800 RPM to by nemělo býr ne?
|
Komentář: |
|
Velikost: |
223.09 kB |
Zobrazeno: |
30617 krát |

|
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: út únor 15, 2011 19:47 pm |
|
|
|
otevři si to ve winols a podívej se copak to asi je za označenou oblast tesně před každou mapou a dozvíš se odpověd když na to nepříjdeš tak ti to napíšu ja nebo možná někdo jiný ale zkus na to přijít sam
|
_________________ jak spálit co nejvíc benzínu v co nejkratším čase
|
|
Návrat nahoru |
|
Brezka21 |
Zaslal: út únor 15, 2011 20:23 pm |
|
|
|
martin napsal: otevři si to ve winols a podívej se copak to asi je za označenou oblast tesně před každou mapou a dozvíš se odpověd když na to nepříjdeš tak ti to napíšu ja nebo možná někdo jiný ale zkus na to přijít sam 
Dobrá du sosat winols
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brezka21 |
Zaslal: st únor 16, 2011 15:06 pm |
|
|
|
martin napsal: otevři si to ve winols a podívej se copak to asi je za označenou oblast tesně před každou mapou a dozvíš se odpověd když na to nepříjdeš tak ti to napíšu ja nebo možná někdo jiný ale zkus na to přijít sam 
Hrabu se v tom celý den a nechápu to proč to tak je,ale řekl bych že je to tím že se ve winOlsu nevyznám tak jak bych potřeboval... řekna mi to teda někdo? prosím, potřeboval bych se pohnout z místa...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
chiptuning |
Zaslal: st únor 16, 2011 18:01 pm |
|
|
|
Brezka21 napsal: martin napsal: otevři si to ve winols a podívej se copak to asi je za označenou oblast tesně před každou mapou a dozvíš se odpověd když na to nepříjdeš tak ti to napíšu ja nebo možná někdo jiný ale zkus na to přijít sam 
Hrabu se v tom celý den a nechápu to proč to tak je,ale řekl bych že je to tím že se ve winOlsu nevyznám tak jak bych potřeboval... řekna mi to teda někdo? prosím, potřeboval bych se pohnout z místa...
ty si myslis ,ze se vsechno naucis za par dni,za se v tom budes hrabat kazdy den aspon rok a pak nebudes vedet tak pak se zeptej a ne 3dni po tom co jsi si stahnul ecm
|
_________________ drag power
|
|
Návrat nahoru |
|
roland702 |
Zaslal: st únor 16, 2011 18:31 pm |
|
|
|
ty krasooo... jak na chiptuning za 24hod.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brezka21 |
Zaslal: st únor 16, 2011 21:30 pm |
|
|
|
Jo jasně a je to tady zas a furt dokola na tomto foru... Já se NECHCI nic naučit za noc ale jen sem se ptal na jednu drobnou věc, ale tak prosím jen do mě, do něho do ubožáka kterej se zeptá na jednu věc a myslím že docela nepodstatnou a to proč je tam rozdíl v těch otáčkách.... Nemám potřebu se to učit za noc, klidně tomu obětuju 10 let ale jenom proto že mě to baví!! A pokud se občas zeptám myslím že na to není nic špatnýho a dost pochybuju že chytráci jako vy když začínali na všechno přišli sami, každej z nás sme jednou byli lampioni tak byste mohli mít to pochopení...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: st únor 16, 2011 22:13 pm |
|
|
|
takže pokud se chceš neco dovedet tak začni tim že sem nahraješ ty dva soubory co porovnáváš a napíšeš jaký driver v ecm jsi pro ně vybral a pak budem řešit další info
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brezka21 |
Zaslal: st únor 16, 2011 23:00 pm |
|
|
|
martin napsal: takže pokud se chceš neco dovedet tak začni tim že sem nahraješ ty dva soubory co porovnáváš a napíšeš jaký driver v ecm jsi pro ně vybral a pak budem řešit další info
Díky martin, seš jedinej kterej mi dá vždy dobrou odpověd ale tím nechci zhazovat ostatní na tomto foru..
Nahraju je ty soubory
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: st únor 16, 2011 23:15 pm |
|
|
|
stejně s tím strávíš tolik casu než se to naučíš a stejně nebudeš umět všechno tak jako já a všichni ostatní.Udelat upravu je jedna věc a pochopit jak to funguje je druhá věc.Je to o tom že to musíš dělat opravdu 7dni v týdnu a několik let a stejně se na některé veci ptám lidí kteří ten daný problém uspěšně řešily nebo zajedu do prahy na fakultu za panem profesorem nebo to prostě hledám na forech a nezajimam se jen o VAG řeším běžné zavady na všech vozidlech denně pracuju s paralelním měřením a stejně se nikdy všechno nenaučím je to fakt dlouhá škola.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brezka21 |
Zaslal: st únor 16, 2011 23:22 pm |
|
|
|
martin napsal: stejně s tím strávíš tolik casu než se to naučíš a stejně nebudeš umět všechno tak jako já a všichni ostatní.Udelat upravu je jedna věc a pochopit jak to funguje je druhá věc.Je to o tom že to musíš dělat opravdu 7dni v týdnu a několik let a stejně se na některé veci ptám lidí kteří ten daný problém uspěšně řešily nebo zajedu do prahy na fakultu za panem profesorem nebo to prostě hledám na forech a nezajimam se jen o VAG řeším běžné zavady na všech vozidlech denně pracuju s paralelním měřením a stejně se nikdy všechno nenaučím je to fakt dlouhá škola. 
Já vím :/ chápu co myslíš ale zatím mě to baví, dá se říct že nemámco jiného na práci a tak aspon trochu chci vědět. Budu mít strašnou radost až si třeb někdy udělám svoji mapu
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brezka21 |
Zaslal: st únor 16, 2011 23:32 pm |
|
|
|
1.soubor je origo + mod co sem vytvořil z orig pomocí chipu
2.soubor je chiplý z auta co se mi nachomejtlo
ovladače: CHip - 236/778
Orig - 237/601
|
Komentář: |
|
 stáhnout/zobrazit |
Soubor: |
MOD + Orig.rar |
Velikost: |
504.06 kB |
Staženo: |
2590 krát |
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: st únor 16, 2011 23:55 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
marquee |
Zaslal: čt únor 17, 2011 8:06 am |
|
|
|
No hlavně jak jsi mluvil o té fázi vstřiku v ECM, tak to ti rovnou můžu prozradit, že to fáze vstřiku není, v ECM se vůbec ty mapy jmenují podivně, teda většinou špatně
jinak Martin ti radí dobře a já ti dám ještě jednu radu
Začínat rovnou s EDC16je poměrně odvaha. Nejdřív raději začni s rotačkama EDC15 pak PD EDC15 a pak se teprve vrhni na EDC16. Na těch starších autech líp pochopíš co a jak funguje.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
alpiners2 |
Zaslal: čt únor 17, 2011 8:41 am |
|
|
|
fáza vstrekovania je v skutočnosti mapa pre egr ventil.
vstrekovanie pri čiastočne otvorenej škrtiacej klapke je v skutočnosti smog mapa
v niektorých driveroch ti pri turbe zobrazí aj mapu overboost čo je v skutočnosti mapa pre n75
vela vecí ti ale ecm nezobrazí, takže buď budeš hladať v 2d alebo sa potrápiť s ecm a skúšať
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|