|
Obsah fóra checksum.cz » Diagnostika - obecně » Neobvyklé diag. funkce |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
TonyD |
Zaslal: ne červenec 18, 2010 18:35 pm |
|
|
|
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo nenarazil někde na netu na popisy speciálních diagnostických funkcí. Nebo zda tyto informace někdo nepustí. Jedná se především o vyčítání pinu z immo, motoru a zjišťování stavu km koncernu VW. Píše se tu všude, který diagnostický program co umí, ale musí existovat i informace co se vlastně má dít mezi danou ŘJ (vozem) a vlastním diag sw. Jestliže lze tyto informace vyčíst pomocí diagnostiky, musí být použit sled událostí dle komunikačního protokolu. Stačí znát jen tento sled událostí. Pomohl by i treace (záznam) diag CANu (popř. Kline, dle vozu) při daném speciálním úkonu a já už to z toho rozluštím. Zpravidla jde o volbu diagnostické session, login a následuje vyčtení nějakých adres v paměti. Je mi jasný to, že předpokládat, že tu tyto informace bezplatně zjískám je trochu najivní, ale co, zkusit to mužu.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Okura |
Zaslal: út červenec 20, 2010 7:41 am |
|
|
|
nevím co přesně scháníš.
pokud se ti jedná o klasické napojení do RJ motoru. jsi ve standardu ISO (evropské auta)
na netu najdeš jak se celý protokol skládá. (pro zakladní funkce jako čtení chyb, popřípadně live data)
ale další budou již placené.
co se týče immo pinu čtení atdd, pötřebuješ znát algoritmus vypočtu tzv seedkey.
seed - vyšle jednotka
key - pošle diag přístroj.
pokud key sedí (ověřího ho jednotka, zda je ok pak máš (samo zase musíš znát ještě adresy atd...)
přístup pro speciální funkce (čtení pinu,programování imma atd..)
ale tohle je tajemství vyrobců, ale dají se koupit. otázka je jen zda se ti to vyplatí nebo si koupíš jiož hotový vyrobek.
|
_________________ Immo emu, http://eshop.autoelectronic.cz/ new - Alfa/Fiat immo emu
|
|
Návrat nahoru |
|
TonyD |
Zaslal: út červenec 20, 2010 16:01 pm |
|
|
|
Díky za reakci. Jedná se mi skutečně o vlastní sled událostí. V tvém příkladě parametr key. Dejme tomu, že mám přístup k specifikacím diagnostických protokolů a i plně programovatelné diagnostice. Tyto " nestandardní funkce" se ale při běžné diagnostice nepoužívají a není k nim přístup ani ve výrobních závodech. Dalo by se provést záznam komunikace mezi vozem a "speciální diagnostikou", tento záznam zanalizovat a tím tento sled událostí rozluštit. Na druhou stranu chápu, že o to nikdo moc zájem nemá, protože by se mohlo ukázat, že některé z těchto speciálních funkcí nejsou až tak složité. Po rozluštění těchto postupů by programy ztratily svou hodnotu a tyto funkce by pak mohl provádět každy kdo má jakoukoli funkční diagnostiku. Můj předpoklad funkce při nejjednodužší variantě. Na příslušné ŘJ zvolit diagnostický mód (nejspíš EndOfLine), zadat login (onen key pro povolení přístupu do eprom), pomocí funkce datentransfer vyčíst příslušné adresy eprom, popřípadě tato data nějak převést (minimálně z HEX na DEC)
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je st červenec 09, 2025 12:32 pm
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Nemůžeš stahovat ani prohlížet přiložené soubory
|
|
|