Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Software  »  Software pro airbagy hyundai - siemens 1995-1999
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

Software pro airbagy hyundai - siemens 1995-1999

Autor Zpráva
Jam_JJ
Zaslal: po květen 10, 2010 21:05 pm Citovat
Dobrý den přeji,
prosím o nasměrování na programy, které by se měly umět spojit s řídícími jednotkami airbagů na Hyundaích z této doby, konkrétně jde o Lantru z 1999, a to pomocí jednoduchého kabelu na sériový port (ten krám s optočleny, popř jenom s tranzistory co fungoval se starýma VAG-COMama). Sám už jsem odzkoušel asi 10 programů, žádný se nechytil. Potřebuji jenom vymazat chybu , airbagy nebyly vystřelené. Na operačním systému nezáleží (Dos, Win, Linux). Na ŘJ je : 95910-27000 (to je asi Hyundai číslo dílu), 5WK4 172, 72K0023710%, 48960205. Pokud je to příliš lamácký dotaz, tak se omlouvám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
libor22
Zaslal: po květen 10, 2010 21:35 pm Citovat
když potřebuješ jen opravdu vymazat chybu nejrychlejší je skočit někam do servisu např. Bosch,nebo orig. Hyundai .Pro tyto diagnostiky je to otázka 5min. pracně budeš shánět schémy stavět programy to se ti nevyplatí.
L.
Jam_JJ
Zaslal: út květen 11, 2010 10:33 am Citovat
No já doufal, že se podělíte... Smile Realita je taková, že do auta, který jsem koupil za 20000 nebudu dávat 750kč za výmaz chyby (kdo dostává 750kč za 5 minut práce na přístroji, který má už 100x zaplacený, že...). Sám jsem nad tím strávil už dost času, takže by mě i mrzelo to vzdát a nechat si to vymazat za peníz. Mohl by mi tedy aspoň někdo říct, jestli to půjde Siemens Airbag toolem 3.0 ( kabel s at90s1200). Nebo prostě kde je ta záludnost Hyundaiů - evidentně mají atypickou inicializaci jednotek (všech).
gyba
Zaslal: út květen 11, 2010 14:47 pm Citovat
Založen: 4.4.2008 Příspěvky: 677 Bydliště: Jablonec nad Nisou
Tak je vidět ,že opravdu nevíš o co jde. 100x zaplacený ??? Taková orig. diagnostika stojí 250000 Kč !!! Tak se uklidni. A kdo za to chce 750 Kč ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jam_JJ
Zaslal: út květen 11, 2010 15:00 pm Citovat
Inu přesně tohle jsem nechtěl slyšet. Ano chápu, že originální diagnostiky jsou drahé. Ale když vím, co se v takových přístrojích ukrývá, tak mě je opravdu proti srsti dávat takové peníze (to, že si bosch a spol můžou diktovat ceny kvůli monopolu je jiná věc). Cena 750kč v Bosch service Havel. Ano říkám 100x zaplacený, protože přístroj už mají (minimálně) 12 let a pochybuji, že se jim už několikrát nezaplatil. Navíc Hyundai je na tom ještě hůř, schválně ignoruje všechny standardy a tím si vynucuje, aby lidi jezdili jenom do autorizáku. No pravděpodobně v tom bude fígl typu invertovaná k-linka nebo něco podobnýho.
LUBO
Zaslal: út květen 11, 2010 17:02 pm Citovat
Jam_JJ napsal:
Inu přesně tohle jsem nechtěl slyšet. Ano chápu, že originální diagnostiky jsou drahé. Ale když vím, co se v takových přístrojích ukrývá, tak mě je opravdu proti srsti dávat takové peníze (to, že si bosch a spol můžou diktovat ceny kvůli monopolu je jiná věc). Cena 750kč v Bosch service Havel. Ano říkám 100x zaplacený, protože přístroj už mají (minimálně) 12 let a pochybuji, že se jim už několikrát nezaplatil. Navíc Hyundai je na tom ještě hůř, schválně ignoruje všechny standardy a tím si vynucuje, aby lidi jezdili jenom do autorizáku. No pravděpodobně v tom bude fígl typu invertovaná k-linka nebo něco podobnýho.

Shocked Very Happy Shocked TYCH 750KČ -TO JE LACNO.....TO BUDE NA VESNICI...TO SA NEPOČITA NA MINUTY....
kluso
Zaslal: út květen 11, 2010 22:05 pm Citovat
Jam_JJ napsal:
No já doufal, že se podělíte... Smile Realita je taková, že do auta, který jsem koupil za 20000 nebudu dávat 750kč za výmaz chyby (kdo dostává 750kč za 5 minut práce na přístroji, který má už 100x zaplacený, že...). Sám jsem nad tím strávil už dost času, takže by mě i mrzelo to vzdát a nechat si to vymazat za peníz. Mohl by mi tedy aspoň někdo říct, jestli to půjde Siemens Airbag toolem 3.0 ( kabel s at90s1200). Nebo prostě kde je ta záludnost Hyundaiů - evidentně mají atypickou inicializaci jednotek (všech).

Tvůj názor je poněkud zvláštní. Píšeš že se ti nevyplatí dávat někomu 750kč za 5 min. práce ,na druhé straně píšeš že už jsi s tím strávil dost času Exclamation
Možná že když budeš dělat co umíš tak si vyděláš víc ne?
A pokud myslíš že někdo má zařízení 100x zaplacený tak si ho kup taky a budeš milionář.
Jam_JJ
Zaslal: st květen 12, 2010 9:01 am Citovat
Vřelé díky za odborné rady
AEP
Zaslal: st květen 12, 2010 9:32 am Citovat
Založen: 29.10.2008 Příspěvky: 1235 Bydliště: doma , přechodné v dílně
a proč si to neuděláš v hexeditoru z dumpu?
Jam_JJ
Zaslal: st květen 12, 2010 9:47 am Citovat
Protože se nemůžu spojit s jednotkou a pájet ven šváby se mi z ní opravdu nechce.
kluso
Zaslal: st květen 12, 2010 17:51 pm Citovat
tak mě to pošli,já ti to udělám zadarmo když nechceš pájet eepromu Very Happy
libor22
Zaslal: st květen 12, 2010 19:47 pm Citovat
TAK PAJET NE, SMAZAT V SERVISE TAKY , ALE POSTAVIT NEBO KOUPIT KABEL ANO TAK TO JE FAKT Very Happy Very Happy Very Happy
KOMU NENÍ RADY.............

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je čt červen 19, 2025 16:18 pm