Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Prosba o pomoc s EDC 16U34 03G.906.021LB 8051 |
Strana 1 z 3 Jdi na stránku 1, 2, 3 Další |
|
Autor |
Zpráva |
cervenyxp |
Zaslal: út únor 16, 2010 21:39 pm |
|
|
|
Prosím všechny zkušené tunningáře o pomoc, ve všech mých dostupných materiálech ( Vivid, Autodata, Tolerance Data, schémata ) nemůžu nají napinování téhle jednotky. Jak jsem psal již v jiné části tohoto fóra, mám problém s touto jednotkou, protože jí někdo skvěle tunnil až dotunil ( já to nebyl ) , v jednotce je utržená jedna sada odporů ( po dlouhé době jsem našel i foto jednotky a odpory nafoukal zpátky. Ale protože je po tunningu potřebuji jí náhrát do původního stavu. Data jsem stáhl zde na fóru, půjčil jsem si galleto a teď jí potřebuji zapojit na stole. experimentovat se mi na ní moc nechce, proto prosím o dvě věci a to buď schéma zapojení téhle jednotky v octavii nebo alespoň jak jí napíchnout na stole. MOC prosím prosím
|
|
|
Návrat nahoru |
|
m5668443578 |
Zaslal: út únor 16, 2010 22:25 pm |
|
|
|
-12 (GDN) - PIN 1
+12 - PIN 5, 18
K-LINE - PIN 72
CAN L - PIN 66
CAN H - PIN 89
|
_________________ More Power By Me TDi Power
-------------------------------------------------------------
Chiptuning, Diagnostika, Přizpůsobení Km, PIN, IMMO
|
|
Návrat nahoru |
|
m5668443578 |
Zaslal: út únor 16, 2010 23:03 pm |
|
|
|
Na Galletto stačí:
Řídící jednotka:
-12 (GDN) - PIN 1
+12 - PIN 5
K-LINE - PIN 72
Galletto OBD:
-12 (GDN) - PIN 5
+12 - PIN 16
K-LINE - PIN 7
Jako zdroj můžeš použít autobaterii.
|
_________________ More Power By Me TDi Power
-------------------------------------------------------------
Chiptuning, Diagnostika, Přizpůsobení Km, PIN, IMMO
|
|
Návrat nahoru |
|
cervenyxp |
Zaslal: so únor 20, 2010 18:21 pm |
|
|
|
Moc děkuji za zapojení edc16u34 na stole ale mam jeste jeden dotaz, prosim proč mi galeto hodí toto :
WRITING ECU
Writing InitilizationOK
Seed key... OK
Erasing...ERRORE ChangeSpeed
changing speed error
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brouk |
Zaslal: so únor 20, 2010 19:23 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
cervenyxp |
Zaslal: so únor 20, 2010 19:31 pm |
|
|
|
aha, tak to uz chnapu, jeste tedy jeden dotaz, galletto piše že bych měl být připojen přímo na pin 72 je to v autě nutné ?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brouk |
Zaslal: so únor 20, 2010 21:50 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
cervenyxp |
Zaslal: ne únor 21, 2010 17:05 pm |
|
|
|
Tak jednotku jsem přes konektor obd nahrál, ale mám neustale problém, pokud to tam nahrávám tak originál soubor zde ze stránek, mám checksum A138 a po nahrátí má 434A, pokud ho z jednotky vytáhnu ven tak zjišťuji, že v bloku souboru od adresy 4000 v jednotce chybí hromada dat a těch rozdílů je víc, všechny jsou rozdílné v tom že jednotka je vždy o mnoho dat chudší ( nahrazeno FF kama ). První dotaz tedy zní proč a druhý co s tím lze dělat ?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brouk |
Zaslal: ne únor 21, 2010 17:15 pm |
|
|
|
kdyz to vyctes vzdy se to lidi o checksum, 1-3 vetsi bloky , po zapisu galeto a dalsi pocitaji checksum i na originalu , auto nejede ci co ?
|
_________________ upravy software , "pro stale zakazniky" full HW-SW podpora vcetne nejvetsi databaze orig souboru . upravy chip, Fap, klapky, egr, zavady , start stop, CAR-TRUCK-TRACTOR
https://www.facebook.com/pages/Moravia-tuning-chiptuning/152779668154082
|
|
Návrat nahoru |
|
cervenyxp |
Zaslal: ne únor 21, 2010 17:50 pm |
|
|
|
Auto jede, když jde v zátěži hopsá jako kobyla a vzhledem k tomu že se někdo hrabal v jednotce už nás nic moc jiného nenapadá, vstřiky jiné (pd), čerpadlo, turbo po opravě, lišta kabeláže u vstřiků nová, čidlo na klice nové, váha vzduchu nová, dvouhmota nová atd. ( jen tak mimochodem tyto opravy jsou cca z 5ti servisů) . Turbo chodí tak jak má, vstřiky seřízeny, zkontrolována vačka PD zda není sjetá a není, tlaky na válcích ok, podle chování to vypadá jako když to jede " na 3,5 válce ", protože když rozpojuju vstřiky v konektoru, tak pokyždý je poznat že vstřik přestal dávat, jediné co nemůžu pochopit je toto :
Vždy na vstřiku 4tého válce mi korekce vstřiku tvrdí +3mg v zátěži a ostaní jsou cca -1mg a 3tí je -2až3 mg, pokud vstřiky proházím mezi sebou nic se nezmění. Prostě z tohohle šmejda už jsem jelen. A pan motorář už mechanicky tvrdí že je to nesmysl. Jakákoliv rada dobrá.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
cervenyxp |
Zaslal: ne únor 21, 2010 17:56 pm |
|
|
|
A ještě jedna taková hloupost :
Když auto přijelo, bylo bez závad, jediné co jsem nedokázal pochopit bylo to že turbo v požqadovaném a skutečném tlaku se nikdy nelišilo a váha vzduchu totéž. Dost divné. Tak jsem otevřel jednotku a zjistil jsem že chybí můstek 4 odporů 22k a jeden z nich je zrovna připojen k pinu čidla tlaku turba. Tak jsem vytáhl z jednotky data pomocí galleta pro zálohu a nahrál zde ze stránek originál náplň. Po nahratí to najednou začlo házet chybu čidla tlaku turba , neshoda tlaku vzduchu a do vymazání chyb za chodu motoru nechodila ani správně váha vzduchu. Sehnal jsem foto odpory naletoval a vše chodí tak jak má. až na to co popisuji nahoře, ale v jednotce opět není ani jedna chyba a to mě mate protože přeci ten motor klepe a je mi divné že by to ani díky čidlu klepání ten krám nepoznal .
|
|
|
Návrat nahoru |
|
ondratdi |
Zaslal: ne únor 21, 2010 20:03 pm |
|
|
|
Kde by jsi vzal čidlo klepání na tdi
|
_________________ Octavia tdi ahf 81kw , 764 sprint, egr+kat off, jednohmota/organika, soft by Brouk
|
|
Návrat nahoru |
|
cervenyxp |
Zaslal: ne únor 21, 2010 20:11 pm |
|
|
|
Sypu si popel na hlavu pravda tenhle kram ho nema, proste to je srot. Nevim jeste zitra zkusim jine kravoviny a uvidim stejne mi neni asi co poradit.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
AEP |
Zaslal: ne únor 21, 2010 20:25 pm |
|
|
|
to co měříš ty 3 mg a + - atd, je snaha ecu motoru o vyrovnání běhu. jednotka změnou dávky ovládá plynulost chodu motoru a reguluje tím výkonostně slabší a silnější válce. příčina může být různá, dezinformace snímačů, špatná komprese, dvohmota, poškozená tryska adt. je třeba měřit. nejlépe osciloskopem.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
MARCELA |
Zaslal: út únor 23, 2010 12:37 pm |
|
|
|
souhlasím s aep každopadně ted jsem taky něco podobneho řešil a po dohodě s kamaradem z mb jsem na oktě2 103kw vyndal spojku vyměnili jsme dvouhmotu a jede to jak z praku předtim to kolisalo jelo jak na 3 a podobně tak bych to typoval na dvouhmotu protože fabrika s tim měla problem hlavně u aut do 2006 a vramci zaruky to měnili lidem
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|