Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Diagnostika - obecně  »  prepojenie pinov Obd II na nexiu a opel f
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

prepojenie pinov Obd II na nexiu a opel f

Autor Zpráva
hakki11
Zaslal: ne březen 02, 2008 0:05 am Citovat
serus nemate niekto nahodou schemu prepojenia pinov z ObdII na Daewo nexia a opel astra-f 1997 maju ešte staru diagnosticku zasuvku nie obdII ,dik
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
chiptuning
Zaslal: ne březen 02, 2008 21:01 pm Citovat
Razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Gambac
Zaslal: čt leden 21, 2010 11:56 am Citovat
Mám tady Nexii a diag. konektor je jinak zapojen než podle tohoto zapojení.Napájení si najdu,ale k-linku bych potřeboval poradit.Lze se vůbec OP-COMem spojit s Nexií,když je to upravený opel motor? Díky za veškeré info.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
hansdob
Zaslal: čt leden 21, 2010 13:49 pm Citovat
Dle schematu je K line na ŘJ pin B7 nebo D8 musíš to proměřit. Mě se nepodařilo op-comem se s daewem spojit ale opel techem to tehda nejak (prapodivne myslím jako vectra A) šlo zavady jsem vyčetl.
Gambac
Zaslal: čt leden 21, 2010 16:24 pm Citovat
Ok.Dík,zkusím.
slofo
Zaslal: pá leden 22, 2010 0:08 am Citovat
Ja mam nexiu r.v.96, riadiaca jednotka je na M-ku. Neviem ci to pojde spominanym softom a kablom, ale nexia ma iny baudrate, takze ak to ide prestavit mohlo by to ist. Nexia ma 8192kbps. Diagnostika sa da spravit aj prepojenim svoriek A a B, chybovy kod vyblika pomocou kontrolky motora. To ze je v diagnostickom rezime oznami vyblikanim cisla 12, potom vyblika chybovy kod a mysim, ze ked vyblika vsetky kody, zasa vyblika cislo 12. Kazde cislo vyblika 3krat. Kody sa daju vymazat odpojenim baterky, ale uz neviem na ako dlho. Ak sa chyba neobjavi znova v priebehu 20tich nastartovani sa vymaze.
Ak to niekomu pomoze....
Gambac
Zaslal: pá leden 22, 2010 9:23 am Citovat
To si piš,že mi to pomohlo.Vyblikal jsem závady 14 a 21,což by mělo být čidlo teploty chl.kap.,a příliž silný signál od snímače škrtící klapky.Jde tam pořád sahara,což sedí na čidlo a na tu klapku jsem to taky tipoval,i když na oscil. vypadá ok.Ještě se na to zaměřím.Takže mc dikas a kdybych měl náhodou špatně přeložený kódy tak mi to prosím napiš.Dík
slofo
Zaslal: st leden 27, 2010 19:31 pm Citovat
Mal som povinnosti, tak som sa dlhsie neozval. Kody su dekodovane spravne. Snimac teploty a snimac natocenia skrtiacej klapky - nevierohodny signal, takze moze byt ze sa tam obcas objavia neake zakmity, vypadavanie signalu koli zlemu konektoru....
Na diagnostiku daewa existuju programy Tyranus.Daewoo.Scanner.v2.3.exe alebo dwscan2.3.9. Ak si dobre pamatam, tak pri druhom spominanom musi byt nastartovany motor nestaci ze je zapnute zapalovanie.
Este dodam,ze nexia ma dva snimace teploty. Jeden je pre riadiacu jednotku /pod rozdelovacom, ma konektor s dvoma kontaktami/ a druhy pre ukazovatel teploty na pristrojovke /je na lavej strane medzi sacimi kanalmi/. Treba vymenit to pod rozdelovacom.
Drzim palce nech sa to podari vyriesit.
Jozo

Naposledy upravil slofo dne st leden 27, 2010 19:41 pm, celkově upraveno 1 krát.
Gambac
Zaslal: st leden 27, 2010 19:36 pm Citovat
Díky za info.Ještě o mám na dílně,tak pak napíšu jak to dopadlo.

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je ne červen 08, 2025 1:11 am