Obsah fóra checksum.cz » Diagnostika - obecně » Diagnostika fabie - VAG nenajde ŘJ motoru |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
pevo |
Zaslal: po únor 04, 2008 17:53 pm |
|
|
|
Fabie 1,2 47kW, VAG-COM 303.1 - nemůže se spojit s řídicí jednotkou elektroniky motoru (01). Řídicí jednotka rádia a komfortního systému se najde, tak si myslím, že to nebude hardwarový problém. Při připojování k ŘJ motoru je vidět, že nějaká data do PC jdou, ale on je neni schopný přečíst. Zkouší různé rychlosti a nakonec vypíše že se neumí sesynchronizovat. Zkoušel jsem i s nastartovaným motorem, je to stejné. Co bych měl nastavit jinak? Děkuji za rady.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
pevo |
Zaslal: čt únor 07, 2008 18:23 pm |
|
|
|
Už to funguje.
Měřil jsem z notebooku bez sériového portu, k němu připojený koupený kabel USB->COM, pak udělaný kabel pro sériové rozhraní se dvěma tranzistory, podobně jako je na http://forum.skodahome.cz/index.php?s=3d34394217bf99cf58785cc0d4ce6ae9&showtopic=24518&st=0. No a chyba byla právě v tom kabelu USB->COM, ten nezvládal nestandardní rychlosti potřebné pro ŘJ motoru (10400). Když jsem vzal jiný NB se sériovým portem, bylo po problému. Tedy poučení – ne každý kabel pro vytvoření sériového rozhraní z USB je pro diagnostiku použitelný.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|