|
Obsah fóra checksum.cz » Panely přístrojů, immo » VW Crafter zámek řízení |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
Lukas001 |
Zaslal: pá prosinec 13, 2013 15:55 pm |
|
|
|
Dělal jste někdo přizpůsobení zámku řízení? Lze, nebo jen online? Pin mám, stačí přizpůsobit, kanál 51?
|
_________________ Vím přesně, co s tím je...je to rozbitý!!!
|
|
Návrat nahoru |
|
Okura |
Zaslal: pá prosinec 13, 2013 15:57 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukas001 |
Zaslal: pá prosinec 13, 2013 17:08 pm |
|
|
|
Login to bere, ale v kanálu 51 nic... nejde spárovat...nedělá se to v jiným kanálu??
|
_________________ Vím přesně, co s tím je...je to rozbitý!!!
|
|
Návrat nahoru |
|
Janosik93 |
Zaslal: so prosinec 14, 2013 1:08 am |
|
|
|
je to mutant s mercedesom. všetko namontuj, a daj to vo vw nakodovat.... ja to robim len online
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Okura |
Zaslal: so prosinec 14, 2013 11:36 am |
|
|
|
nesmíš ten zámek ovšem zaměnit, použít musíš k autu pro craftera nebo pro sprintera, mají odlišné šifrovaní
|
_________________ Immo emu, http://eshop.autoelectronic.cz/ new - Alfa/Fiat immo emu
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: pá říjen 09, 2015 18:28 pm |
|
|
|
trošku oživim, řešim stejnej problém s tim rozdílem, že pin (vyčtenej z motorovky) mi to veme a tim kanál 51 zpřístupní (i 1 na učení klíčů...), ale v 51 to chce taky nějakej kód/pin (ten vyčtenej to neschroupne), výchozí je tam 32000, ale ať zadam, co zadam (zkoušel jsem toho dost), tak se mi akorát nahoře v prvních dvou polích načte vin a nenechá mě to uložit, jen testovat...
Co přesně se tam zadává???
Bavil jsem se s pár lidma od fochu a bohužel i ti to řešej autorizákem (v bublině vagu je "kontaktujte Ross-tech", ale Uwe někde psal, že to taky neuměj...), ale nechce se mi věřit, že to nikdo neumí bez online přístupu...
Tak co borci?
Kdo to bude vědět, má u mě velký bezvýznamný plus ...
Třeba DIGI?
PS: ESCL mam novej přímo pro Craftera...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
amigo |
Zaslal: pá říjen 09, 2015 19:29 pm |
|
|
|
Mne to tiež nešlo.Emulator a ideš.
|
_________________ Vcds,OP-com,,Autoscop 4.Bee prog.UPA prog,Nec prog,-705-711-908 prog.KTS560,Texa, Focom.Bosch esi2,Autotuner,PCM flash,ioterminal,,Bmw comander,weller atď.
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: pá říjen 09, 2015 22:17 pm |
|
|
|
tak kdyby šlo o mě, tak třeba i řeknu mistrovi "nade mnou" (píšícímu ), nehledě na to, že by se teoreticky ta původní dala rozchodit, ale ... (tomu se možná zároveň s poděkováním připomenu s T4kou )
Když už něco o*ebávam, tak pořádně, ne? (čimž myslim např.online řešení, kdy kolikrát ani "zautorizovanej" netuší, co vlastně dělá )
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: so říjen 10, 2015 6:40 am |
|
|
|
FandaTDI napsal: tak kdyby šlo o mě, tak třeba i řeknu mistrovi "nade mnou" (píšícímu  ), nehledě na to, že by se teoreticky ta původní dala rozchodit, ale ...  (tomu se možná zároveň s poděkováním připomenu s T4kou  )
Když už něco o*ebávam, tak pořádně, ne?  (čimž myslim např.online řešení, kdy kolikrát ani "zautorizovanej" netuší, co vlastně dělá  ) já ti nevím , zrovna koumám jak podomácku vyrobit tranzistor, abych ušetřil a jako správný kolenovrt nemusel nikomu nic platit, od toho přeco fora jsou ne ?
https://erwin.skoda-auto.cz/erwin/showInfoTour3.do
možnosti jsou, ale mnozí by to chtěli za dík , stejně jako se jim za dík podařilo zaktualizovat svoji nejdražší diagnostiku v životě a to autocom china ...
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: so říjen 10, 2015 14:09 pm |
|
|
|
Tak fóra jsou určitě spíš od toho, abych se něco dozvěděl než abych citoval poslední příspěvek
To tě šlechtí, že chceš vědět, jak co funguje (samozřejmě, že v dnešní době jsou informace velmi cenná komodita, ale na druhou stranu je jich nejen na "těch internetech" přehršel a kolikrát se platí spíš za blbost než za informace )
Radši budu informovanej kolenovrt než ovce platící za blbost druhých (v tomhle případě výrobce, protože jak řikam, vim jak rozchodit ten původní a příčina nefunkčnosti by se dala označit jako konstrukční vada a mě nebude stát vůbec nic, když to přenecham autorizáku, ani nebudu mít o to míň peněz, jen je mi proti srsti krmit někoho, kdo dělá "práci pro práci" jako tomu je často např. ve veřejný správě ... )
Jinak co se Odisu týče, nepracoval jsem s nim a ani nevim, co za něj chtěj, popř. co všechno zvládne bez online přístupu (a např. nesdělování PINů je "údajně" pro bezpečnost zákazníka, ale co si budem povídat, emisní normy jsou taky údajně pro životní prostředí ... a dalo by se pokračovat třeba k "opěvovanýmu" Svobodovi, že ), tak těžko můžu soudit např. poměr cena/výkon, ale dost mi ho znechutily školící materiály (za který jsem taky neplatil, ale pššššt )...
S tim tranzistorem děláš dobře, ale i kdybys měl suroviny zdarma, vlastní know-how, všechno udržel v tajnosti a třeba si i patentoval, neznamená to, že tim ve finále nenakrmíš číňana (ten aspoň nedělá drahoty... )
Stejně jako těma radama tady
Ale ok, nemám ti co vyčítat...
Tohle tričko už máš?
https://fabrily.com/mechczech213
PS: Jaký možnosti(krom autorizáku) teda jsou (/umíš nabídnout ty) a za kolik? V pondělí to buď vyřešim já nebo se to veze do autorizáku a firmě jde spíš o jakousi "záruku funkčnosti" než o to ušetřit za každou cenu ...
edit: tady je návod pro Passata: http://forums.ross-tech.com/showthread.php?784-Passat-3C-ESCL&p=5511&viewfull=1#post5511
[25-Immobilizer]
[Adaption - 10]
Leave channel at "00"
[Read]
[Save]
[Done, Go Back]
[Security Access-16]
Enter the vehicle PIN in a 5 digit format.
[Do it!]
[Adaption - 10]
Read Channel 051.
The Stored Value will be 32000. Enter the PIN in the New Value box.
[Test]
Wait | N/A | N/A | N/A Will be displayed. Wait until the ID numbers are transferred into the first 2 boxes. If you aren't sure, be patient and wait at least 30 seconds!
[Save] (Note: if Save is not available and the data in the last step has transferred continue by exiting)
[Done, Go Back]
Check fault codes in all installed control modules and clear them as needed.
jestli je ta nepřístupnost ukládacího tlačítka jen kvůli tomu kanálu 00, tak se asi pos...
Ale je taky možný, že je rozdíl mezi "vehicle PIN" a "PIN", to je to, co bych rád zjistil ...
Jo a našel jsem, že (min. v případě Kessy) je ještě potřeba spolu s ESCL měnit i CSCC (J393/komfortka) kvůli integr.immu(J362), tak doufam, že to neni případ i toho Craftera...
Lukas001: ty jsi to vyřešil (/jak)?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: so říjen 10, 2015 21:48 pm |
|
|
|
kód: http://nateronline.com/Technical_Bulletins/2008.05.16_Elec_steering_colmn_Lock_J764_replacement.pdf
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: ne říjen 11, 2015 7:02 am |
|
|
|
citace : Radši budu informovanej kolenovrt než ovce platící za blbost druhých Wink
ted je otázka, nakolik si člověk pomůže , když místo toho aby zaplatil online a dělal rychle a pořádně , tak radši stráví měsíce na internetu a výsledkem je jen velký otazník ....
Příkladem je třeba esitronic 2 , ten už ocrackovat nejde a tím pádem je pro mnoho lidí nedostupný , protože jsou kolenovrt, a potom ti kolenovrti volají, píšou a žebrají o schémata , informace a přitom sami si nestydí říct raketu za " odbornou práci"
ale nechci tady chytračit ,že jsem ta hloupá ovce co si informace raději zaplatí než abych se někde ponižoval , nicméně chtěl jsi jinou variantu , tak jsem ti jí nastínil
a né že to zase vezmeš zeširoka na dvě stránky ...
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: ne říjen 11, 2015 11:13 am |
|
|
|
že jsi to ty, tak se pokusim to zestručnit
a) bejt na každej den aspoň jedno auto, kvůli kterýmu by ten přístup měl smysl (nebo prostě tolik kšeftů, aby se to vyplatilo), pak proč ne...
b) už neni tak úplně pravda, že se tim neživim, ale ne na sebe ...
c) zrovna k esi2 placenej přístup máme a i když pokreje velký množství aut a i když tam zrovna je, co potřebuju, často je rychlejší mrknout na info/schémata jinam (ať už do jinejch plac. db nebo někam "zadarmo" ) a navíc neni úplně vyjímečný, že Boschákovi(aneb "KaTSeně") jsou ty závady neznámý i u relativně běžnejch aut...
d) výsledkem času strávenýho na netu je (a divil bych se, kdyby tě to překvapilo ) třeba i to, co podle "autorit"/online přístupu často "není možný"/"nejde"
(a zkus se někoho v autorizáku s online přístupem zeptat např. na OS QNX, schválně co ti o něm řekne )
A k tomu času - u nás kolenovrtů se (části)víkendu neříká měsíce a (necelýmu) měsíci se neřiká čtvrt roku (viz. ta T4, kde mi to immo začíná trochu zlobit, ale momentálně řešim jiný věci...)
PS: a když se zeptam, jestli máš zájem si teda vydělat (zatim nevim, za kolik to máme my u toho autorizáku a jestli je nutná/nám budou cpát např. i tu J393, atd. ) s tim, že v pondělí se to dořeší, tak ticho po pěšině... (a ceny asi tajný, přitom se sám navážíš do inzerátů typu "prodám nejvyšší nabídce" ) ... Jasně, že bych raději znal postup sám, ale když to nezjistim do pondělka, je to pro mě (aspoň zas na nějakou dobu) passé
edit: znáte někdo Autologic ( https://autologic.com/ ) ? Zkušenosti?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
AEP |
Zaslal: po říjen 12, 2015 13:23 pm |
|
|
|
VCDS to zvládne bez problému.
|
_________________ mám prd ! ale originál, žádná china !
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: po říjen 12, 2015 21:25 pm |
|
|
|
to jsi mi připomněl DIGIho
"já myslel, že chyby nevznikaj v řj"
(a taky měl i neměl pravdu )
A za to "jedině s Dolly" se asi už styděl, tak to radši smázl
PS: tou adaptací to nebylo a dle kolegy ani tim, co tvrděj autorizáky/TSBčka...
PS2: má pravdu ten chlapec . Klobouk dolu a VEEELKÝ DÍKY máš to u mě
Chtělo to jen trochu "trpělivosti" a žádnej další PIN ... (nakonec se tam uložilo nějaký osmimístný číslo... )
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je po červen 23, 2025 13:59 pm
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Nemůžeš stahovat ani prohlížet přiložené soubory
|
|
|