Obsah fóra checksum.cz » Diskuze mimo mísu » Ponaučení ---- zákazník vs zhotovitel |
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
Autor |
Zpráva |
Vaša |
Zaslal: so prosinec 13, 2014 17:59 pm |
|
|
|
Ponaučení
Chtěl bych se podělit o jednu zkušenost se zákazníkem. Aby se jiní nemuseli poučovat jako já.
Tady domluva před návštěvou:
Ahoj kamarat Robo mi spominal, ze si dobry cez elektriku, mam A4 B6 chcel by som dorobit dazdovy a svetelny senzor, MF volant z B8 a nejak spravit svetla aby mi nehadzali chyby pretoze mam na B6 predok z B7 Slo by to? Nejake vecy uz k tomu mam. Dakujem
Pak mi poslal čísla jednotky centrální elektriky a já napsal :
podle mě přepojení světel na předek B7 je jen o pár drátech - redukce mi přijde zbytečná
volant z B8 nevím jestli půjde, to jsem nezkoušel
kroužek B6 - B7 je funkčně stejný, z B8 je konstrukčně atd úplně jiný ten tam nedostaneš
nikde jsem nepsal že to bude za dopoledne hotové, zákazník se nezajímal o cenu
moje chyba že jsem zkontroloval jen schéma předních světel
v den montáže zákazník přijel s autem audi a4 B6 kde přední část předělaná na B7.Denní světla svítily stále po zaponutí klíčku i s parkovačkami xenony Zadní světla UNI LED se zápachem spáleniny, bez rádia/navi, svítící porucha airbagu, ABS/ESP, kontrola poruchy žárovek, kontrola poruchy sklonu světel
zapojil jsem deštový/světelný senzor po výměně centrální elektriky jsem zjistil, že jsou jinak zapojené i zadní světla (ale vzhledem k UNI LED B6 není řešení na 100% zapojení na B7 jednotku) o tom jsem zákazníka informoval – zákazník nijak neodporoval a neprotestoval proti dalšímu pokračování práce
Zprovoznil jsem přední denní světla na správnou funkci
Pak přišla na řadu montáž MF volantu.
Zákazníkova jednotka z Audi a8 v A4 nefungovala nabídl jsem mu svou jednotku z A4 která v autě fungovala za 2500,-kč s cenou hned souhlasil
Nastavil / nakodoval jsem abs/esp, vymazal poruchu airbagů.
Bylo 12 hodin tak jsem sdělil, že jdu na oběd a že v 13 hod budeme pokračovat že zkusíme zprovoznit náklon xenonů a že donesu navi z domu na vyzkoušení MF volantu
zákazník jestli může počkat na dílně - vzhledem k vybavení atd jsem nesouhlasil a on jestli může apson auto, že je venku chladno. Souhlasil jsem.
V 13 hod. ani později zákazník nepřijel
SMS bez reakce, telefon na druhý den bez reakce
Komunikace SZ : začátek odspodu
Vaša
před 3 dny (6:37)
ok
ponaučení
INDIAN
před 3 dny (6:31)
Nechce sa mi o tom dohadovat mal si sa poriadne pripraviť. Nie to odflaknut, to si môžeš robiť s niekym iným. Času si mal dosť a všetky čísla dielov som ti napísal.
Vaša
před 3 dny (6:21)
ponaučení že někteří jsou zloději ?
kdybych řekl že víc neudělám tak OK
ale bez vysvětlení se sbalit a odjet s materiálem ´když jsem ještě neskončil s prací
podle mě jsi jen našel důvod jak nezaplatit
INDIAN
před 3 dny (22:34)
Máš ponaučenie do budúcnosti a ja tiež. 5 hodín V aute zbytočne a zabitý celý deň.
Vaša
před 3 dny (21:21)
Přiznávám že jsem to podcenil, ale:
měl jsem nachystané pinování, že zkusím přepinovat na centr. elktriku z B7
denní světla jsem ti zprovoznil
světelný senzor jsem chtěl taky zkusit jestli nepůjde přepojit na B7
proč si neřekl že máš nějaký problém ? řekl bych ti mou představu o pokračování - viz 2. řádek
i kdybys přesto chtěl odjet tak pochopím že i když jsem ti nastavil volant esp a zprovoznil DRL světla že nebudeš chtít zaplatit práci, ale že odjedeš s jednotkou za 2500,- mi přijde trochu divný
INDIAN
před 3 dny (21:11)
Mňa napadá že som ti posielal čísla jednotiek predtým ako som k tebe išiel aj s tým čo chcem spraviť povedal si ok a polovicu si spraviť nevedel. Keby si povedal že to nepôjde tak ku tebe ani nejdem.
Vaša
před 4 dny (20:53)
nějak mě nic nenapadá
myslím že jsme měli v plánu přepojit xenony a měl jsem nachystanou navi na vyzkoušení
INDIAN
před 4 dny (20:11)
Skus porozmýšľať prečo som neprišiel.
Vaša
před 4 dny (17:51)
co se stalo že jsi nepřijel ?
|
_________________ VAGPROG2009, Dash CAN, MARTECH, VAS, VCDS
CARDIAGNOSTIK.CZ
|
|
Návrat nahoru |
|
podivoc |
Zaslal: so prosinec 13, 2014 18:55 pm |
|
|
|
Kdyz ses vul a delas tohle na pockani....
Za prvni-na pockani nemas nikomu nic delat,a za druhy cizi lidi nemaji na dilne co delat a uz vubec ne aby se dival pod ruky.
Z toho uz su davno vylecenej..
|
|
|
Návrat nahoru |
|
tpower |
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 12:54 pm |
|
|
|
Tak auto bych mu fakt nedal, to byla osudova chyba. Ve finale snad mel v umyslu ti dilnu vykrast kdybys ho tam nahodou nechal ...
Cisla dilu jsou hezka vec, ale on si kazdej mysli ze to dratovani je na par minut a jde to vse jak kdyz to napises na papir ...
Myslim ze frajer s timhle pristupem muze chodit kanalama, protoze mu to nikdo po tomhle popisu o co vlastne jde dokupy neda a nekde ho jednou potkas
|
_________________ www.tdichip.cz, www.tpower.cz
oficiální zastoupení EVC pro ČR a SR
WinOLS, OLS300, BDM100, BSL100, CMD, FGTech, Byteshooter, Abrites, tPower dyno ...
|
|
Návrat nahoru |
|
eazy20 |
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 13:34 pm |
|
|
|
preco si ho nenajdes a nedoriesis to inac? urobil z teba debila,ja by som si take nenechal
by si mohol napisat ak vies jeho meno,odkial je alebo spz auta
|
|
|
Návrat nahoru |
|
vaha |
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 14:28 pm |
|
|
|
eazy20 napsal: preco si ho nenajdes a nedoriesis to inac? urobil z teba debila,ja by som si take nenechal
Myslím, že Váša na tohle neni...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Vaša |
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 22:33 pm |
|
|
|
přesně tak - nemám to v povaze
a podle mě zlo plodí jen větší zlo a nakonec to odnese někdo třetí kdo je v tom nevině
a věřím, že na každého jednou dojde
šlo mi tady jen o to aby ostatní nedůvěřovali tak jak já a našli ponaučení
|
_________________ VAGPROG2009, Dash CAN, MARTECH, VAS, VCDS
CARDIAGNOSTIK.CZ
|
|
Návrat nahoru |
|
eazy20 |
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 23:51 pm |
|
|
|
A vies jeho meno alebo spz auta? Odkial je chalan? Na akom fore ti napisal?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: po prosinec 15, 2014 0:38 am |
|
|
|
A jich přibejvá zmrdů,všeobecně!!!
A proto je lepší se vyhnout foristúm alias vychcánkúm,neplatičúm,chytrolínúm,vědátorúm,byť z toho kouká drtek kšeftu,je lepší si lehnout na kanape nohy hore a mám je fpíči...
Vidina drobného zisku je lákavá,lajky na foru taky,výsledek už néé,tu poladit něco za hodku tu todle tu tamhle,kredit se zvedá ale po takovýmhle čurákovi je potopa kačky fpíči a kredit taky,funguje to jako davová psychoza,vysrat na ně forysty jen problém a věčnej......
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: po prosinec 15, 2014 7:21 am |
|
|
|
exotus napsal: A jich přibejvá zmrdů,všeobecně!!!
A proto je lepší se vyhnout foristúm alias vychcánkúm,neplatičúm,chytrolínúm,vědátorúm,byť z toho kouká drtek kšeftu,je lepší si lehnout na kanape nohy hore a mám je fpíči...
Vidina drobného zisku je lákavá,lajky na foru taky,výsledek už néé,tu poladit něco za hodku tu todle tu tamhle,kredit se zvedá ale po takovýmhle čurákovi je potopa kačky fpíči a kredit taky,funguje to jako davová psychoza,vysrat na ně forysty jen problém a věčnej......
já na ně jdu takto : krásný dobrý den , jek vám mohu pomoci ? á tak to bude problém a vzhledem k tomu že se neznáme a já musím invesvovat do náhradních dílů , tak mi tady prosím pane musíte nechat zálohu ve výši třeba 80% , nechcete , tak se nedá nic dělat , musíte jet někam jinam ,rád bych áím pomohl ale když mi nedůvěřujete a nechcte nechat zálohu tak se na mně prosím nezlobte......
hlavně si myslím že je důležité v případě cizích lidí VYKÁNÍ , protože jak je tam zdár vole , tak je tam zároven i toto : víš já chodim přes tejden do práce , tak se stavím v neděli joo ?? hele nemoh bys to něják udělát kamaráde ??
to samé z donesenými díly : : upozornujeme zákazníky , že vzhledem k novele zákona xxxx a nařízení evropské komise yyyy nemůžeme, vzhledem k držení zákonné záruky, pracovat s necertifikovanými náhradními díly ....
že jste to ještě neslyšel ? no to je ted úplně nová vyhláška a ještě se o ní moc neví..
tak se na mně nezlobte , rád bych vám pomohl ale nechci se dostat do problémů a proto to opravdu nejde...
jenže u nás v cz neplatí domluva lidí mezi sebou , různě se cenově podstřelují a podlejzají idiotům a ti pak z toho v podstatě těží ...
řešení by bylo udělat cech autoelektro , v Německu mají tento system cechů zavedený a fungující ..
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
Jodr |
Zaslal: po prosinec 15, 2014 9:40 am |
|
|
|
Problém řeší jedině dostatečná záloha na materiál, pokud jej budu objednávat. Někdy je nutná záloha i v případě, že materiál nebude třeba. Pokud se do zálohy dotyčnému nechce, ano je mi líto, ale běžte jinam...
Je to tvrdé, ale jinou možnost nevidím.
|
_________________ Kouř po zapnutí ukáže cestu....
|
|
Návrat nahoru |
|
podivoc |
Zaslal: po prosinec 15, 2014 12:50 pm |
|
|
|
Jeste dodatek,idioti typu zdar vole vyvolavaji nebo rovnou otravujou pravidelne mezi 12.00-13.00 a pak od 18.00 az do vecera... No jak jsme si je naucily tak to mame.Skoro kazdej ma vsechno nacteny na forech,a td.Z toho duvodu-nezvedam cizi cisla v tyhle hodiny,nedelam uz vubec nic na pockani krom diag.,nikomu nerikam kde presne byl problem pokud neco nemenim,protoze se to hned objevi na foru jako zaver diskuze.Predem jim volam cenu opravy nez si vubec prijdou pro auto.Bohuzel v tehle dobe uz to jinak delat nejde.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: po prosinec 15, 2014 13:45 pm |
|
|
|
jj a víkendy,v pátek odpolko bych to dovezl a bylo by možné si to vyzvednout v neděli odpoledne??? Smích,dlouhej,upřímnej ano ale bude to o 100% dražší,ticho dlouhé ticho,koktání přemlouvání,sračky,kecy,výsledek ano bude to v úterý možná ve středu děkuji
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
Matias |
Zaslal: po prosinec 15, 2014 13:53 pm |
|
|
|
A já myslel že lidi zkoušej víkendy jen u mě. A nejlepší když zavolá v osm večer a diví se že mu to nikdo nezvedne a ještě mu dorazí sms volejte v pracovní dobu od do.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
maros4341 |
Zaslal: po prosinec 15, 2014 16:45 pm |
|
|
|
mam rovnake skusenosti ako vy.....typek vola v nedelu o 12.30 ked prave obedujem , slusne mu vysvetlim ze je pracovny pokoj nech pride v pondelok rano, on sa uz samozrejme neukaze. Dalsi blbec vola v sobotu vecer, ze rano odchadza do UK a musi to mat hned urobene, poviem mu cenu a on si pyta zlavu.....preto vo volnom case uz nezname cisla nezdviham a utajene cisla nezdviham vobec. Cudzim ludom uz davam kontakt iba na pevnu linku do prace
|
Naposledy upravil maros4341 dne po prosinec 15, 2014 18:16 pm, celkově upraveno 1 krát.
_________________ maros
Rozumieme Vášmu autu
|
|
Návrat nahoru |
|
roland702 |
Zaslal: po prosinec 15, 2014 17:28 pm |
|
|
|
Koukam ze vsude to je stejne