Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Felicia 1.6 032906030M MARELLI 1AV F010 |
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
Autor |
Zpráva |
Ludvik2 |
Zaslal: čt duben 24, 2008 19:36 pm |
|
|
|
Chtěl bych se zeptat jestli už někdo z vás řešil zvýšení volnoběžných otáček,zatím koho jsem se ptal tak nikdo nevý ale Sportmotor a Cimbu to nabízí,poradí mi někdo? Děkuji
|
Komentář: |
|
 stáhnout/zobrazit |
Soubor: |
felicia 1.6.zip |
Velikost: |
38.55 kB |
Staženo: |
2882 krát |
|
|
Návrat nahoru |
|
autista |
Zaslal: so duben 26, 2008 6:24 am |
|
|
|
Zrejme jsou upravene mapy.Treba Winolls.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brouk |
Zaslal: so duben 26, 2008 8:00 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
alpiners2 |
Zaslal: so duben 26, 2008 16:30 pm |
|
|
|
prečo chceš zvyšovať voľnobežné otáčky? ja som si na tdi znižoval otáčky voľnobehu cez vag com. možno sa to dá upravovať aj na benzínoch smerom hore ale neviem.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Ludvik2 |
Zaslal: čt květen 01, 2008 14:04 pm |
|
|
|
proč je chci zvyšovat? aby byli zvedlý co na to říct a přes vag to nejde
|
|
|
Návrat nahoru |
|
zarofka |
Zaslal: ne červen 15, 2008 18:46 pm |
|
|
|
Zdravim... Chipy od Cimbu(i kdyz pochybuju o jejich autorstvi a pan Janda by se mel na sebou asi zamyslet obcas, protoze aby tvrdil zakaznikovi kteremu chipoval jednotku, ze se mu na ni vysral immobilizer z toho duvodu, ze nejezdi na pravidelne servisni prohlidky a jine prihody z nataceni s nim ) maji zvyseny volnobeh u felicie 1.6 a posunutej omezovac smerem nahoru. Nekde se mi tu obsah pameti vali na disku
Zdarec
|
|
|
Návrat nahoru |
|
autista |
Zaslal: ne červen 15, 2008 20:11 pm |
|
|
|
Od Cimbu jsem tu uz take neco opravoval.Nevim ,jak je mozne,ze to je certifikovano od Skoda.Je to udelane tak,ze v rj je vypajena pamet a na misto ni je naletovany tistak s pameti a zespoda je nejaky cip,ktery zrejme slouzi k nejake konverze zaklicovaneho obsahu pameti,proti vycteni.Stejne jsem to vycetl po kabelu.Mel jsem tu Superba TDI(40000km),ktery se zastavoval-to je mozna ten pripad co pises?Zavada byla ve studenem spoji na pridavnem tistaku.Koruna vseho u tehle rj byla,ze se jim to tam neveslo,tak proklepali kryt kadivem.Tak at si o tom udela obrazek kazdy sam.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
TOMI |
Zaslal: ne červen 15, 2008 21:52 pm |
|
|
|
autista napsal: Koruna vseho u tehle rj byla,ze se jim to tam neveslo,tak proklepali kryt kadivem.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Brouk |
Zaslal: ne červen 15, 2008 21:56 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
roland702 |
Zaslal: po červen 16, 2008 11:22 am |
|
|
|
autista napsal: Od Cimbu jsem tu uz take neco opravoval.Nevim ,jak je mozne,ze to je certifikovano od Skoda.Je to udelane tak,ze v rj je vypajena pamet a na misto ni je naletovany tistak s pameti a zespoda je nejaky cip,ktery zrejme slouzi k nejake konverze zaklicovaneho obsahu pameti,proti vycteni.Stejne jsem to vycetl po kabelu.Mel jsem tu Superba TDI(40000km),ktery se zastavoval-to je mozna ten pripad co pises?Zavada byla ve studenem spoji na pridavnem tistaku.Koruna vseho u tehle rj byla,ze se jim to tam neveslo,tak proklepali kryt kadivem.Tak at si o tom udela obrazek kazdy sam. To je spise ochrana proti prepisu. V nemecku jelikoz Janda bere jednotky odtamtud to tak resi profi firmy.Jde o to aby jim obsah nikdo neprepsal necim silnejsim a pak by je nejaky urad dojebal, ze pisou v technicaku jiny vykon. Obsah vytahnes ale v pohode.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
libor22 |
Zaslal: po červen 16, 2008 19:19 pm |
|
|
|
Jo je to tak jak píšeš ,ale je to k vidění nějen v Německu ale i třeba v Itálii a Holandsku.Je to opravdu jakási ochrana dat dá se to i někdy obejít. Ale co je podstatné tyto úpravy se prováděly na počátcích čipování a dnes je už málo kdo používá jelikož není moc důvodů jít touto cestou.No a když je něco dobře zavedeno proč to měnit
|
|
|
Návrat nahoru |
|
zarofka |
Zaslal: po červen 16, 2008 20:03 pm |
|
|
|
Pokud jsem se dival dobre po netu, tak se ocharana prodava do dnes. Jde o to, ze jednotka ma plny pristup k pameti, ale programovaci pristup je sw blokovan z diagnosticke sbernice . Kdyz uz jsme u p. Jandy tak delal memu znamemu chip, vzal jsi za to nehorazny penize a to auto jelo hur nez seriovka. Znamej je bohuzel napul svatecni jezdec a uveri, ze pojede naftak lip na benzin:). Inu pujcil jsem si jednou od znameho flashovaci sw s kabelem, stahnul jeho jednotku a porovnal v hex editoru s otcovou, co mu delal znamej v motordesignu. Nasel jsem dost rozdilu a kdyz jsem to porovnal s originalem tak Jandova jednotka 42 zmen, otcova 159 Nic proti Vam pane Janda, ale kdyz uz mate na strankach informace o dopadeni podvodnych chiptuningaru, mel by tam byt i clanek o Vas . Hlavne, ze ta zavodni felda ktera vozi velke znaky Cimbu, ma nejspis chip od motorexcelu a zbytek veci v motoru , tomu rikam lol .Klidne poslu stazeny chip zajemcum... at se taky pokochaj, snad tim neporusim pravidla fora, ale tomuhle se neda rici zvysovani vykonu... spis snizovani
|
|
|
Návrat nahoru |
|
jojco |
Zaslal: út červen 17, 2008 11:29 am |
|
|
|
hod to niekam na upload alebo do sekcie ECU suborov,som zvedavy 59 zmien to je tak zakldna mapa paliva a turba
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Antoán |
Zaslal: út červen 17, 2008 15:26 pm |
|
|
Site Admin
|
to Zarofka: Jestli budeš někam uploadovat ten soubor, tak prosím např. na Rapid, sem na fórum ne. Linky, pak rozešli nejlépe přes SZ zájemcům. Můžeš i mě.
Nechci se dostat do sporu s panem Jandou.
Díky za pochopení. Admin
|
|
|
Návrat nahoru |
|
zarofka |
Zaslal: út červen 17, 2008 16:24 pm |
|
|
|
Antoán napsal: to Zarofka: Jestli budeš někam uploadovat ten soubor, tak prosím např. na Rapid, sem na fórum ne. Linky, pak rozešli nejlépe přes SZ zájemcům. Můžeš i mě.
Nechci se dostat do sporu s panem Jandou.
Díky za pochopení. Admin
Chapu, hodim to na muj server... a poslu odkaz zajemcum...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|