Obsah fóra checksum.cz » Ostatní » NOX senzor s ecu actros |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
martin |
Zaslal: út červenec 15, 2014 22:34 pm |
|
|
|
cao tak mam novej ořech mam tu par tahaču co maj zdechlej nox nekomunikuje s SCR a to pak hlasí v MR a FR že chyba komunikace po can a omezení výkonu na 50% a ztrata automatického řazení omezení výkonu jsem pořešil přepnutim přes diag na HIGH POWER nox not present takže to je ok ale MR pořád mele svojí nevidim nox ecu a prásknu to převodovce a ta nepovolí automat pouze manual tak problem je popsanej ted k věci nox ma svoji ecu hned u sebe ksindl krabička +- a can je to zapatlaný silikonem po odstranění jsem zjistil že u takového maleho količku co čumí ven z toho silikonu se tam prostě dostala vlhkost a kousek tištáku zezelenal to neni žadná hruza osciloskopem na výstupu z can driveru neni nic jen cca 2 volty stabilně ale na výstupech procesoru jede can H i L v pohodě tzn že ecu neni zničená jen ten driver je zdechlej netuší někdo co je tam zač? bude to stejný jako nějakej libovolnej can driver třeba od philipsu? na tom osmi pinovim švábu je jen číslo co google nezná
|
_________________ jak spálit co nejvíc benzínu v co nejkratším čase
|
|
Návrat nahoru |
|
vwphun |
Zaslal: st červenec 16, 2014 8:42 am |
|
|
|
Porovnej piny budiče podle datasheetu, např. MCP2551 (napájení, tx, rx, CAN H, CAN L). Budiče Microchip (MCP2551) i Philips jsou záměnné (TJA1050, PCA82C250).
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: st červenec 16, 2014 13:25 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: st červenec 16, 2014 15:25 pm |
|
|
|
tak pořešeno byl to ten driver dal jsem nový a k tomu ještě stabilizator ten driver si ho vzal sebou do silikonovýho nebe parchant jeden po výměně na osciloskopu naskočily odesilaná data tak jsem to rovnou připojil na can analyzer odlogoval a vzhledem k tomu že to jen odesílá tak se to naloguje ještě za jizdy v zátěži a udělá se emulátor noxu a bude zas o jednu oblbovací krabici na trhu vic
|
|
|
Návrat nahoru |
|
AEP |
Zaslal: čt červenec 17, 2014 9:17 am |
|
|
|
martin napsal: tak pořešeno byl to ten driver dal jsem nový a k tomu ještě stabilizator ten driver si ho vzal sebou do silikonovýho nebe  parchant jeden po výměně na osciloskopu naskočily odesilaná data tak jsem to rovnou připojil na can analyzer odlogoval a vzhledem k tomu že to jen odesílá tak se to naloguje ještě za jizdy v zátěži a udělá se emulátor noxu a bude zas o jednu oblbovací krabici na trhu vic  ty emulovací krabice se používají už tak 2 roky, ale pozor renault a iveco má v v NOx senzoru i vin , bez něj to nejede!
|
_________________ mám prd ! ale originál, žádná china !
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: čt červenec 17, 2014 13:35 pm |
|
|
|
emulovací krabice jo ale ty suplujou SCR a ne nox chci udělat přímo misto noxu
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mufti |
Zaslal: čt červenec 17, 2014 14:19 pm |
|
|
|
uz su aj s NOX emu ... a VIN ma podla mojich skusenosti iba DAF ... ale mozem sa mylit ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martin |
Zaslal: čt červenec 17, 2014 17:12 pm |
|
|
|
nox emu je ale nic pro themic pro mercedes
|