|
Koupím akutně ŘJ. Auto jsem koupil ojeté, ale teď se mi při startu chytne na 2 válce, všechny 4 se chytnou až po přidání plynu nad cca 3 až 4 tisíce otáček. Vše nové (svíčky, cívky). Zkoušel jsem vše, i odpojit cívku (myslel jsem že je vadná, ale i po výměně stejný scénář)0. Tlaky ve válcích proměřené a jsou všude stejné a ok. Dělá to jen občas při startu a tah je taky takový nejistý, myslím že ECU vynechává v zapalování. Po pátrání po servisech mě odkazovali na jednotku za 15000 Kč! prý je nová s novým rychlejším procesorem a pamětí s novým firmwarem a již by prý při ko cívce nemělo dojít k prošlehnutí ECU , u bazarových prý jsou trable s imobilizérem (musí být virgin - vymazaná jednotka) a prý se při závadě cívky opět závada projeví. Nikoho z mechaniků ani nikoho kdo se o Fiaty zajímá neznám , tak to zkouším zde...jsem laik a učím se za pochodu opravovat svoje první auto, ale na tohle jsem krátký.
Diagnostika vypisuje chybu v zapalovací cívce ....
Auto nutně potřebuji do práce a situaci co nejrychleji vyřešit. Nechci se unáhlovat s nákupem přes ebay apod., třeba mi tu pomůže někdo z českých borců.
Děkuji moc za nabídky a opravdu si vážím jakékoliv pomoci
Fiat ECUScan vypsal toto:
Magneti Marelli IAW 4AF/4EF/59F/5AF EOBD Injection
ECU ISO code 0D 07 8F 19 91
Fiat drawing number 46808846
Hardware number IAW59FHW003
Hardware version 00
Software number 3502ML2
Homologation number 59FM3
ECU programming date 11/27/2000
|
_________________ Fiat PUNTO mk2, 2001, typ 188, 3dv.
|
|