Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Megane 1.5dci
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 3    Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Megane 1.5dci

Autor Zpráva
Hydra
Zaslal: so únor 22, 2014 18:56 pm Citovat
Caute,

tak jsem dneska vytahl data z otcova auta - jednotka delphi. Moje otazka zni - jsou ty data k osam vazne tak pojebane umisteny, ze to nikdy nedam dohromady? Very Happy Zatim se zda, ze jo Very Happy

Dik
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
exotus
Zaslal: so únor 22, 2014 22:00 pm Citovat
Založen: 21.3.2008 Příspěvky: 1996 Bydliště: Câinenii Mari Făgăraș România
A takhle to začíná Very Happy
Potřebuju naladit svoje auto help...
Potřebuju naladit tátovo auto help...
Pořebuju ještě naladit sousedovo auto help...
Mám tu 76. auto (docela sem se napakoval) ale tady je zádrhel už to není bosch ale delphi Very Happy
Nedělám to pro peníze ale pro zábavu,nelezu nikomu do kšeftu...

Tyhle motory jsou držáci. Takovej mazel do rodiny,nejlépe z bazaru cca poctivejch 160tis na tacho,1. maj,koupeno v cz (všude italský samolepky) servisní kniha (poplácaná bramborovým prasátkem) všechno pane je hotový na nic nemusíte šáhnout jen skočit do sedla a jezdit,chipeček by neuškodil litr dolu na ropě a krouťák že vás to narve až do kufru...

Joo doplním to za někoho,zamindrákovanej nasranej mechoš co si hojí svoje ego na klientovi nebo na foru Wink

Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Hydra
Zaslal: so únor 22, 2014 22:48 pm Citovat
exotus napsal:
A takhle to začíná Very Happy
Potřebuju naladit svoje auto help...
Potřebuju naladit tátovo auto help...
Pořebuju ještě naladit sousedovo auto help...
Mám tu 76. auto (docela sem se napakoval) ale tady je zádrhel už to není bosch ale delphi Very Happy
Nedělám to pro peníze ale pro zábavu,nelezu nikomu do kšeftu...

Tyhle motory jsou držáci. Takovej mazel do rodiny,nejlépe z bazaru cca poctivejch 160tis na tacho,1. maj,koupeno v cz (všude italský samolepky) servisní kniha (poplácaná bramborovým prasátkem) všechno pane je hotový na nic nemusíte šáhnout jen skočit do sedla a jezdit,chipeček by neuškodil litr dolu na ropě a krouťák že vás to narve až do kufru...

Joo doplním to za někoho,zamindrákovanej nasranej mechoš co si hojí svoje ego na klientovi nebo na foru Wink

Ja nechci prece pomoc ale chci at me odradite. Very Happy

Minule jsem chtel pomoc, ale v podstate nedostal. Jinak muj playground by byl jeste delsi. Vedle laguny stoji megan, scenic, kangoo a jeste nejakej benzinovej fiat. Very Happy vsechno z rodiny.

:-*
exotus
Zaslal: so únor 22, 2014 23:06 pm Citovat
Do tý rodiny chybí už jen nějaká dacia a je to komplet Very Happy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Hydra
Zaslal: so únor 22, 2014 23:07 pm Citovat
exotus napsal:
Do tý rodiny chybí už jen nějaká dacia a je to komplet Very Happy

Nebudes mi asi verit ale ja uvazuju o alfe Very Happy, bez prdele.
exotus
Zaslal: so únor 22, 2014 23:25 pm Citovat
Asi budu,mám v okolí asi 3 lidi co s tím jsou nadmíru spokojený,jeden benzín a dve jtdčka všechno 147 až na nějaký mušky to jezdí a i vypadá,asi bych se tomu uplně nebránil a dal tomu přednost před renaultem...
Ono taková ta nesmrtelnost a sláva VW už trochu vyprchala,jezdí v tom kdejakej hńup a auto je trochu zosobnění sama sebe,taky nechodíme všichni v černým saku a kravatě...

Popravdě jsem čekal větší výstřel,třeba PT cruiser,SSANGYONG a tak Very Happy

Hydra
Zaslal: ne únor 23, 2014 0:23 am Citovat
exotus napsal:
Asi budu,mám v okolí asi 3 lidi co s tím jsou nadmíru spokojený,jeden benzín a dve jtdčka všechno 147 až na nějaký mušky to jezdí a i vypadá,asi bych se tomu uplně nebránil a dal tomu přednost před renaultem...
Ono taková ta nesmrtelnost a sláva VW už trochu vyprchala,jezdí v tom kdejakej hńup a auto je trochu zosobnění sama sebe,taky nechodíme všichni v černým saku a kravatě...

Popravdě jsem čekal větší výstřel,třeba PT cruiser,SSANGYONG a tak Very Happy

V dobe kdy jsem lagunu koupil za 100 000 v prakticky plne vybave + bufik s najezdem 120 000 a jedinou vadou nezmykajici zamek (v rakousku) stala oktavka v podobne vybave 200 000, nevybavena 330d podobne. A investice za 70 000km? Brzdy(spis spotrebni), dvouhmota a repas turba. Material za 30, repas za 6.

Neni to zadnej zavodak, ale pohodlny a tichy to je.

Co by bylo k nezaplaceni jsou ty vikendy kdy jsem zjistoval proc nejdou sterace, nefunguje sklapeni zrcatek, cuka kolem 1700 ot. Proc se sem tam komlet zblazni uch. Proc nefunguje sonar a dalsich milion vysirek s elektrikou, ale s tim jsem do toho sel a je to pro me jista forma relaxu.

Ted zacal drncet tep. stit vyfuku a vrzat ulozeni zadni napravy. Jsem spoko.
Hydra
Zaslal: út únor 25, 2014 9:10 am Citovat
Jen aby jste vedeli tak 1.5 jsem odlozil na neurcito Very Happy.
DIGI-DELETED
Zaslal: út únor 25, 2014 10:59 am Citovat
Hydra napsal:
Jen aby jste vedeli tak 1.5 jsem odlozil na neurcito Very Happy.

můžu vědět z jakých důvodů ? Wink Laughing

Zaslal: út únor 25, 2014 12:07 pm Citovat
asi na to jen tak jednoduše nejde napsat php script Wink

Hydra
Zaslal: út únor 25, 2014 12:18 pm Citovat
exotus napsal:
asi na to jen tak jednoduše nejde napsat php script Wink

Tak na ecuconnection jsem nasel "damos" .a2l .bp, takze je to jen o tom zvednout par limiteru a smoke, pac ani turbo neni podtlakove ovladane na te 60kW verzi. Takze ve skutecnosti je to zhruba stejne snadny.

Mam unavenou hlavu, radsi si svoje auto umeju a vysaju Very Happy, ne proste je jen spokojeny s tim jak to auto jezdi.
DIGI-DELETED
Zaslal: út únor 25, 2014 12:36 pm Citovat
NENÍ NIC SNADNĚJŠÍHO NEŽ NALADIT AUTO... Wink
nechápu na co si ti oslové kupují ty brzdy a emulatory ...
od tedka se už na to MAHA může vysrat a začít se živit webovkama ......Mr. Green Mr. Green

Zaslal: út únor 25, 2014 12:53 pm Citovat
Jedna z nejsložitějších operací na autě: vyprášit koberce poluxovat a ošplouchnout boudu šamponem a setřít okna,někteří na to maj i maturitu a pár let studia a stejně to dělaj blbě...

Pak je lejednoduší zajet do myčky nechat si to pojezdit kartáčema,teda pokud tam dement předtím nebyl s vraždou a kartače si nepujčily jeho antenu a netočí se tam tím šteftem po novým S-Classe...

Hydra
Zaslal: út únor 25, 2014 14:29 pm Citovat
DIGI-DELETED napsal:
NENÍ NIC SNADNĚJŠÍHO NEŽ NALADIT AUTO... Wink
nechápu na co si ti oslové kupují ty brzdy a emulatory ...
od tedka se už na to MAHA může vysrat a začít se živit webovkama ......Mr. Green Mr. Green

Kdyz se bavis o zmene na 66kW nebo 70kW tak na to nepotrebujes brzdu ani emulator ani zadnou podobnou slozitost. Dokonce nepotrebujes zadny drahy merak (afr, egt... ), o tom jsem hluboce presvedcen. V moment kdyz tam zacnes cpat jiny vstriky, jine turbo, zacnes si hrat se SOI mapama a zacnes se blizit k llimitum pak ano - pak potrebujes brzdu(poradnou) a vsechny ty drahy hracky Smile. Pak potrebujes modelovat motor a komory samotne, modelovat zpusob jakym hori palivo... ale to ja prece nechci, proc bych to probuh komukoliv delal - natoz sobe, nebo tatovi.

Navic s dnesni diagnostikou vlastne ani tolik nevestis, jako treba u te slavne 50ky, aneb jak jsme ztencovali steny pistu, menili trysku, zvetsovali kompresni pomer snizovanim hlavy, staveli z atmegy elektornicke kladivko.. Tam se propalil pist jedna radost, protoze bohatost se, predstih a pomer paliva se vestil ze zvuku a limiter mnozstvi paliva byla ta vec v prave ruce.

Rozdelujme uroven, tak jak to delaji jinde. Ja verim tomu ze delate uplne jinej level, ale kdyz ti napisu ze chci upravu na dalku 10% tak se zasmejes zvednes o 10% limitery (u jineho auta zvednes tlak turba) moooozna upravis osy MAF a trochu tomu pridas na smoke. Pak mrknes jestli to ma limiter IQ podle teploty, upravis a tumas, zer ty svine.

PS: webovky jsem delal naposledy snad pre 10 lety. Ted kdyz neco upravuju tak informacni systemy - neco jako registr vozidel Very Happy napr, ale v posledni dobe delam spis do serveru.
Hydra
Zaslal: st únor 26, 2014 17:35 pm Citovat
Den utekl a nikdo me tu nekrizuje. Divny, fakt divny Very Happy

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 3    Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je út červen 10, 2025 19:51 pm