Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  chipovani EOBD FLASHER GALLETTO
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další

chipovani EOBD FLASHER GALLETTO

Autor Zpráva
RdF
Zaslal: čt květen 30, 2013 8:43 am Citovat
Dobrý den, pořídil jsem si EOBD FLASHER GALLETTO a dostal jsem k tomu i nějake chipy. Pořídil jsem si to z jednoho prostého důvodu. Mám menší bazar a chtěl bych si chipovat auta. Ten software neni příliš složitý, ale némám dvě zásadní informace, které by mi hodně pomohli.
1. Muzu tyto chipy nejakym zpusobem upravovat a predelavat?Snizovat/zvysovat vykon chipu, pripadne si vytvorit sve??V jakem prostredi se to dela??
2. nevite o nejake strance, kde jsou psane typy aut a k tomu soupis ridicich jednotek, ktere pod to spadaji?nejsem automechanik a bohuzel se nevyznam hnedka v kazdem aute, abych hned z mista vedel, co je tam za ridici jednotku. Je nejaky zpusob jak to muzu pripadne jednoduse zjistit??Nerad bych nehral spatny chip do spatne jednotky Smile Dekuji za odpoved
Jinak samozrejme uvitam reference i na tento software. KAbel jsem si k tomu koupil origos pro jistotu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
chucky
Zaslal: čt květen 30, 2013 8:48 am Citovat
ufff origoš čína?
anydraj
Zaslal: čt květen 30, 2013 9:12 am Citovat
Chucky, bacha, to je Digi Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
RdF
Zaslal: čt květen 30, 2013 9:29 am Citovat
cardig.cz nasel jsem to na jejich strankach.. Hele nic to nemeni na tom, ze muj dotaz byl jiny, nechapu proc se chytate slovicek..Takove klienty mam nejradeji..chytaji se slovicek, hrajou si na chytraky co snedli pilulku moudrosti a pritom casto byva opak pravdou...Proc se nevyjadri k tomu tematu jen ten kdo mi chce a muze pomoci...nepotrebuju tady vest hodinove debaty o tom co je a co neni original..
acryll
Zaslal: čt květen 30, 2013 9:54 am Citovat
"origoš" to neni, ten stoji tak rádovo 3-4tis eur
a tie súbory čo si k tomu dostal... no môžeš smelo zo 2 poslať, pozrieme sa na to, ale som si na 99,99% istý, že je to žumpa...

kábel čo máš je čína, a súbory klasické "ebay tuning files", takže to cd s úpravami môžeš smelo hodiť do koša ak si nechceš narobiť problémy
a kábel môže fungovať, ale stavím sa, že raz príde auto, ktorému ten kábel zmrší jednotku, a som zvedavý čo potom budeš robiť...

software na úpravu : winols, ecm
ale na to aby si vedel upraviť mapovanie treba trošku poštudovať ako to celé funguje, a mať predstavu ako sú medzi sebou jednotlivé mapy previazané, a ešte to potom vedieť nastaviť tak aby dobre bolo... no máš čo robiť...
neviem či si niekto predstavuje, že "úprava" znamená to,že sa niekde v mape nastaví, že chcem 353Nm a 148HP ...

aj tak nakoniec príde frajer, natiahne kalibráciu dĺžky vstrekovania a množstva paliva o 20% zoberie 150e, a je... čip tuning jak brno... Very Happy
Okura
Zaslal: čt květen 30, 2013 10:03 am Citovat
nezapoměn jsi vždy zamknout ecu epoxidem Very Happy

Zaslal: čt květen 30, 2013 10:32 am Citovat
já slyšel že teď frčí lepidlo na skla Laughing
anydraj
Zaslal: čt květen 30, 2013 11:22 am Citovat
Tak jinak.

1: Pokud mas galleto, tak zvolis auto ktere chces a zvolis motorizaci.
2: U nekterych motorizaci muze byt i jiny typ vstrikovani, tak ze nebyt liny a zvednout kapotu.
3: Zjistil jsi co tam je, a zvolis v Galletu
4: Das ID jednotky.Pokud se nacte spravne pokracuj dale bodem 5
5: Zvolis READ a soubor, ktery vyctes, ulozis pod nejaky, tobe prijemnym nazvem /treba Blazkova z kravina TDi/
6: Na DVD najdes PRESNE ten samy soubor /i verzi sw/ upraveny dementy
7: Das nacist do Galleta a das zapis.
8: Pokud Galleto napise zapis OK, mas vyhrano
9: Vypnes zapalovani, a zkusis start.
10: Nastartuje, input $
11: Nenastartuje pokracuj bodem 12
12: Lano nebo odtahovka, zalezi co vlastnis.Nejakej kamarad ti to opravi.V kazdem pripade output $.

Chtel jsi poradit, a tak to chodi.
Moje doporuceni: Pokud mas odvahu proc ne.Ale jen pokud vis co delas.
DIGI-DELETED
Zaslal: čt květen 30, 2013 13:18 pm Citovat
anydraj napsal:
Chucky, bacha, to je Digi Smile

neni to digi ....

bazarníček bude čipovat a ještě bude kázat moudra o tom co je a není origo...

apropo bazarníčku pověz nám kolik lidí už jsi letos podvedl stočeným autem a kolik lidí jsi už celkově natáhl za dobu "bazarování" ?

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Zaslal: čt květen 30, 2013 13:25 pm Citovat
Kecas.Tyhle dementni otazky mas akorat ty Smile

Naposledy upravil anydraj dne čt květen 30, 2013 13:26 pm, celkově upraveno 1 krát.
DIGI-DELETED
Zaslal: čt květen 30, 2013 13:26 pm Citovat
jasně Laughing Laughing Laughing Laughing

Zaslal: čt květen 30, 2013 13:42 pm Citovat
Založen: 16.9.2009 Příspěvky: 157 Bydliště: okr. Mladá Boleslav
RdF napsal:
Dobrý den, pořídil jsem si EOBD FLASHER GALLETTO a dostal jsem k tomu i nějake chipy. Pořídil jsem si to z jednoho prostého důvodu. Mám menší bazar a chtěl bych si chipovat auta. Ten software neni příliš složitý, ale némám dvě zásadní informace, které by mi hodně pomohli.
1. Muzu tyto chipy nejakym zpusobem upravovat a predelavat?Snizovat/zvysovat vykon chipu, pripadne si vytvorit sve??V jakem prostredi se to dela??
2. nevite o nejake strance, kde jsou psane typy aut a k tomu soupis ridicich jednotek, ktere pod to spadaji?nejsem automechanik a bohuzel se nevyznam hnedka v kazdem aute, abych hned z mista vedel, co je tam za ridici jednotku. Je nejaky zpusob jak to muzu pripadne jednoduse zjistit??Nerad bych nehral spatny chip do spatne jednotky Smile Dekuji za odpoved
Jinak samozrejme uvitam reference i na tento software. KAbel jsem si k tomu koupil origos pro jistotu.

Být tebou neváhám ani chvilku a jdu do toho. Není se vůbec čeho bát. Skoč do toho s rovnýma nohama. A když se hold něco nepovede tak prostě řekneš, ehm, no, víte já........ Confused

Když tak ještě pořiď nějaký "origo" vybavení na stáčení km. Hlavně u novějších vozů. Tam se toho nemusíš bát vůbec, nemůže se nic stát a auto "vždy" odjede po svých.... Laughing

Zaslal: čt květen 30, 2013 13:54 pm Citovat
Ale zadani bylo jak to ... a ne co pak...
Drz se tematu.
RdF
Zaslal: čt květen 30, 2013 15:12 pm Citovat
Digi ja nevim v jakem odvetvi pracujes, ale jestli jsi zvykly tam okradat a podelavat lidi je to smutne, ale budiz dnes to dela kazdy druhy, ale ja se ptam na chipovani, ne na stahovani tachometru..nepotrebuju prodavat starsi auta a tvrdit, ze to ma najeto o xste tisic mene...Navic dneska uz stejne nikdo neveri autum, ktere maji malo najeto... Copak mas za problem?Stara neni nebo prace se nedari??prijdes mi vylozene jako clovek co ma komplex a vybiji si to tady na lidech na foru jak jsem tak procital...Dneska uz jsou na vsechno prasky jak na blbost, tak jestli jsi moc skaredy, tak i urcite na to, pak si najdes zenskou a bude lepe uvidis Wink ale jak jsem uz jednou psal, otazka byla jednoducha jestli mi nekdo pomuze..tak se prosim drzte tematu a vyjadrete se, zda mi muzete pomoci a ostatni s kecama stylem digi si nechejte..zakomplexovanych lidi potkavam spoustu a casto...
DIGI-DELETED
Zaslal: čt květen 30, 2013 21:52 pm Citovat
potrefil jsem snad problematiku autobazaru , žes napsal takovou obsáhlou psychoanalýzu ? Laughing
prodávat auta a kázat o morálce a komplexech je docela sranda ...
vtipně to popisujou tady . http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2004081502
p.s. jestli je to jinak tak se omlouvám Wink

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je po červenec 14, 2025 1:03 am