Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Chiptuning a auto so zárukou
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    

Chiptuning a auto so zárukou

Autor Zpráva
david66
Zaslal: út únor 19, 2013 19:06 pm Citovat
Dobrý chcem sa opýtať otec má auto v záruke a dal si tam powerbox od ktoreho ho odhovaram som zásadne proti tomu. Zaujímam sa upravy RJ dlhši čas a preto sa chcem opýtať že ked pojdem dať auto nachipovať a potom by som si doma ten chip stiahol a pred návštevou autorizovaneho servisu by som tam nalial to čo tam bololči by to bolo realne takto fungovať ? hlavne čo sa týka aktualizácii čo robia v servise aspon čo tvrdia...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
skodovak
Zaslal: út únor 19, 2013 20:32 pm Citovat
no celkom by ma zaujimalo o ake auto ide pretoze to co si napisal je sice vsetko pekne ale ... kazdy tuning je zistitelny ... niektore jednotky maju COUNTER kazdy zapis sa zapocita nasledne v autorizaku bude problem ... co ak pojdes chipnutym aztom napriklad do spanielska a tam sa ti pokazi budes volat autorizak ked tam mas soft ? Powerbox rovno zabudni .... atd atd je to pisnaie na dlho ... Ake mas vybavenie ohladom nahratia a vycitania softu ? ake mas skusenosti ?

Zaslal: st únor 20, 2013 14:19 pm Citovat
No ja viem že to neni take jednoduche ale stryko vravel že ked on bol chipovať auto tak mu povedali že ak bude problem a bude musieť isť do servisu daju mu to tam späť ale on sa na to vykašlal nechodil na prehliadky a padla mu zaruka .....no je to freelander 2 2.2 vybavenie chcem kupovať tak či tak tak že by som sa prisposobil ak by to nebolo prehnane drahe ...skusenesti teraz naberám zháňam vybavenie a na jar kupim niečo na čom budem trenovať nejake tdičko za rozumnu cenu...chipovala by to nejaka firma ja by som si to chcel len stiahnuť
VLK
Zaslal: st únor 20, 2013 16:51 pm Citovat
A co takhle místo kupovat vybavení nechat udelat clon jednotky
david66
Zaslal: st únor 20, 2013 17:33 pm Citovat
pretože to zariadenie použijem viac krat učim sa autoelektroniku a chcem sa tomu venovať a planujem kupovať nejake galleto alebo niečo podobne myslím že tu riadiacu jednotku by malo prečitať ale o clone jednotky som nikdy nepočul Smile rád by som vedel čo to je
martin
Zaslal: st únor 20, 2013 17:37 pm Citovat
klon = kopie 1:1 Wink

Zaslal: st únor 20, 2013 17:52 pm Citovat
Snažím sa vás pochopiť ale neviem ako to myslíte ... myslíte 2 ECU ?? to asi nemyslíte tak ?
acryll
Zaslal: st únor 20, 2013 17:59 pm Citovat
ja by som to zhrnul asi tak, že klon môžeš skúsiť na staré autá, tam sa daju jednotky oživiť relatívne jednoducho, na novšie jednotky zas potrebuješ lepšie (a viac) vybavenia pre prípad, že by sa niečo pobabralo (a skôr či neskôr sa to stane - aj keď máš originál flasher)
napr. minule som tu videl tému, že RJ motora zblbla (údajne len) vyčítaním, takže bacha na vec, s čerty nejsou žerty Smile

a napr. novšie jednotky majú v sebe počítadlo zápisov flash (ak chceš po sebe pozametať stopy neni to úplna brnkačka), atď,atď
ak sa chceš učiť kúp si TDI 2001+ a môžeš "chipovať" do zblbnutia Very Happy
david66
Zaslal: st únor 20, 2013 18:06 pm Citovat
Ved jasné sám sa toho bojím ale zas strašne mi vadi ten power box v zime som to vybral ocovi lebo už to hadzalo do nudzoveho režimu ale myslím že je to asi dosť drahe auto aby som niečo ako začiatočnik v ňom skúšal robiť ....skúsim oca presvedšiť nech kašle na záruku a dá to nachipovať riadne ... no to tdičko rozmýšlam len musim ešte do roboty niekde cez prázdniny a pozriem nejake stare zodrate za slušnu cenu inač načo by som si mal dať pozor ak ho budem kupovať aby som nemal problem z ecu ..dakujem za vaše reakcie aj tak

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 1    
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je st červenec 30, 2025 16:51 pm