Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  kontrola chipu
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

kontrola chipu

Autor Zpráva
DIGI-DELETED
Zaslal: čt duben 26, 2012 7:52 am Citovat
můžu se přihlásit ? Mr. Green Mr. Green

Zaslal: čt duben 26, 2012 7:56 am Citovat
naco si tu potom zaregistrovany? nechcem od nikoho aby to upravil zamna. potrebujem aby mi niekto povedal ci je to ok abo nie. ver ci nie ale robim to pre kamaratov a ZADARMO. vies co to je za slovo? vie ma najeb... ked pridem k niekomu a mi pripali 300€ za zmenu ktoru ma uz davno pripravenu a sa tvari 2hod ze maka a este mi to ani neodmera lebo nema brzdu. zda sa ti to OK? Takze ak nemas nic ine k teme povedat tak nereaguj. Pre ostatnych: ak chcete poradit tak stylom ANO - NIE vsetko zle daco je ok. Nic viac radsej nepiste lebo naburate niekomu obchody. dakujem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
paja
Zaslal: čt duben 26, 2012 8:09 am Citovat
DIGI-DELETED napsal:
můžu se přihlásit ? Mr. Green Mr. Green

Já bych to chtěl jenom od tebe a budu ti tak dlouho psát SZ až tě to přestane bavit a uděláš mě to.

Ladik a------a to je pravě to že ty chlapci co tomu rozumí ti řeknou jenom to že je to ok a nebo ko protože u toho proseděli 1000-ce hodin a 1000 kaček když to děláš jenom zadara pro kamarády tak si sežen auto ktery je už udělaný načti si ho a porovnavej a zkoušej a po určitym čase to nějak dáš dohromady a auto ti pojede ale když zkoumaš co je CH. tak seš asi na začátku a máš pred sebou ještě dlouhou cestu proto ti ty chlapci odpovídaj jak odpovídaj pro ně je tohle auto otazka chvíle.
Ale počtění na tohle téma je dobrý Digi vždycky reaguje a vo tom to je Laughing
martin
Zaslal: čt duben 26, 2012 8:16 am Citovat
k tomu checksumu edc16 je poměrně inteligentní jednota dokáže chvíly jezdit bez spočítaného checksumu
takže je teoreticky možné že pokud si měl fakt kliku tak to mohlo jezdit s blbě spočítaným chek ale spíš se mi zdá že soubor co jsi zde vystavil jsi jen upravil a netestoval jak říkám je to jen muj odhad jaká byla skutečnost víš jen ty a my to z tebe páčit nebudem
K tomu že někdo chce za upravu 300eur nevím jak to dělají ostatní ale já když dělám upravu tak na každé auto individual tzn stáhnu data a upravim si je podle požadavku a potřeby s následným měřením a popř doupravením takže nic nemám připravené dopředu tkzv stret upravu pro normální uživatele udělá každý kdo to nějakou dobu dělá za cca dvacet min tolik k upravě
takže to je asi tak co k tomu říct Wink

Zaslal: čt duben 26, 2012 8:30 am Citovat
POSTUP: GALLETTO a sw je vonku. Notebook, vinols a nasledna uprava (asi zla ale uz neviem potom co ste tu popisali). klikol som export subor a ulozil. naspat do auta a natiahol som to tam. je to zle spocitane? systemom najst auto a kopirovat sa mi zda nefer voci tym co sa tym zivia tak preto to tak nechcem spravit. Mam firmu v oblasti elektroniky a robim vsetko co ma viac ako 0,0001V a preto sa pytam na detaily lebo rad veciam rozumiem nie iba hlupo kopirujem a podrazam nohy. dakujem
paja
Zaslal: čt duben 26, 2012 9:15 am Citovat
ladik57 napsal:
POSTUP: GALLETTO a sw je vonku. Notebook, vinols a nasledna uprava (asi zla ale uz neviem potom co ste tu popisali). klikol som export subor a ulozil. naspat do auta a natiahol som to tam. je to zle spocitane? systemom najst auto a kopirovat sa mi zda nefer voci tym co sa tym zivia tak preto to tak nechcem spravit. Mam firmu v oblasti elektroniky a robim vsetko co ma viac ako 0,0001V a preto sa pytam na detaily lebo rad veciam rozumiem nie iba hlupo kopirujem a podrazam nohy. dakujem

Chlape já ti poradil jak se dopracuješ co ,kde a o kolik to maš upravit aby to aspon nejak jelo a ne abys tam mandal něco s netu,jinak se k tomu nedostaneš a nebo si to nech upravit -zaplat to a potom to zkoumej co na tom nechápeš když už máš drat a ols já to nedělám ale jak píše Matrin než si u kamarada dám kávu a cigaro a proberu co je nového tak to tam je zpátky když to dělaj tak je to otazka chvíle , kdybys to chtěl pořadně natunit tak je to hlavně na brzdu.Tak zdar.
exotus
Zaslal: čt duben 26, 2012 10:00 am Citovat
Založen: 21.3.2008 Příspěvky: 1996 Bydliště: Câinenii Mari Făgăraș România
On nemůže platit to co dává ZADARMO to dá rozum...
Cks ze 6ti bloků 2 špatně a zřejmě ten čorlej ols má bug ale pokud tam neuděláš chybu v souboru tak ti to ten čínskej drát dopočítá a auto bude vrčet Wink

Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
vaha
Zaslal: čt duben 26, 2012 12:57 pm Citovat
martin napsal:
k tomu checksumu edc16 je poměrně inteligentní jednota dokáže chvíly jezdit bez spočítaného checksumu

ono to ani neni o tom že je inteligentní,ale který blok má zrovna ten špatný checksum Wink
martin
Zaslal: čt duben 26, 2012 13:34 pm Citovat
nevim přesně jak to funguje ale mám vyzkoušeno že to naběhne a napíše chyba v paměti a někdy to i jede Laughing u starejch edc15 šla kontrola vypnout a moh si to tam měnit bez přepočítání měl jsem párkrát pujčenej emulátor a dělal to online na brzdě chtěl jsem si ten emu koupit ale nezaplatilo by se to ted jsem nedávno koukal že nějaké emu na edc16 má dimsport ale netušim jak to funguje ani co za to chtěj Crying or Very sad nějak mě to netrápí protože stejně to lidi nezaplatěj a to co je opravdu na sport tak má něco plně programovatelnýho na bugině máme ignitech na lodi mám haltech E11V2 v zavodáku máme VIPEC V88 a na jiný motory dávám haltech sprint 500 máme je i na vírnících a max spokojenost a na diesel se dělaj od marelli ale stojej nesmysl a uměj skoro všechny ropák systémy ale jak řikám ropa je dobrá na práci a na blbnutí benzin

Zaslal: čt duben 26, 2012 13:59 pm Citovat
Nevím přesně ale je to tak jak píšeš,nebudu to rozebírat a přizpívat uživateli stres3d k jeho vědomostem z netu,jeho krám chytne a jede píše chybu,15ka no start,16ka no start+větráky a to vše zatím jenom praxe bo teorii neřeším,řeším jen ten daný problém když nastane...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
stres3d
Zaslal: čt duben 26, 2012 20:29 pm Citovat
proc tady zminujes muj nick? zase takovej trapak abych si zakladal novej nick nejsem Laughing a jestli narazis na to jak sem nekde resil (tusim na jinym foru) ze mi nejde prehodit kodovani tak to bylo znicenou origo pameti a tim padem spatnym vyctenim (10% chybne).. furt sem si myslel ze je to checksum i kdyz to chytalo ale nebyl no Laughing

btw co dela spojka v oblasti nejvetsiho kroutaku pokud je zanovni a je tesne pred tim nez zacne klouzat? krome spatnych silenbloku si uz nedovedu predstavit co by to mohlo byt jinyho - kolem 1900-2000 jsou citit vibrace jakoby od podlahy (prevodvky) uz pri mnozstvi 30mg a to jen na 4 a 5 jinak je ticho:? Shocked
DIGI-DELETED
Zaslal: čt duben 26, 2012 21:01 pm Citovat
ladik57 napsal:

elektronika je jedna krásná věc , nicméně k ladění motorů je jich taky znát ještě druhou stranku věci a to je hardware motoru...
jinak jsou to všechno jen teoretické změny dat kdesi v paměti ecu... Rolling Eyes Laughing

Zaslal: čt duben 26, 2012 23:46 pm Citovat
stres3d napsal:
proc tady zminujes muj nick? zase takovej trapak abych si zakladal novej nick nejsem Laughing a jestli narazis na to jak sem nekde resil (tusim na jinym foru) ze mi nejde prehodit kodovani tak to bylo znicenou origo pameti a tim padem spatnym vyctenim (10% chybne).. furt sem si myslel ze je to checksum i kdyz to chytalo ale nebyl no Laughing

btw co dela spojka v oblasti nejvetsiho kroutaku pokud je zanovni a je tesne pred tim nez zacne klouzat? krome spatnych silenbloku si uz nedovedu predstavit co by to mohlo byt jinyho - kolem 1900-2000 jsou citit vibrace jakoby od podlahy (prevodvky) uz pri mnozstvi 30mg a to jen na 4 a 5 jinak je ticho:? Shocked

A co klouby ty tam máš,a jsou v poho a třeba ten vnitřní na pravé straně????
Ty si jenom vědec a né praktik v tom je problém,no a za další ti chybí minimálně 10let praxe,nemůžeš převádět problém na mg bo tomu nikdo nerozumí,to je jako kdybych řekl že mám 50 pinty v nádrži a kolik to žere galonu na 100km.
Jednoduše řečeno ze svého kočáru si po 4řech měsících vyždímal podle Kpoweru 78kw a teď ti to jebe při tom brutálním zátahu do podlahy,takže ti radím vyměň ten pravej vnitřní kloub a máš pokoj,požádej někoho na ecucon... ať ti poradí co s tím dál a proháněj to kolem Plzně až do uplného vyčerpání a pokud tu chceš fungovat tak nemachruj a budem všichni v pohodě...

martin
Zaslal: pá duben 27, 2012 7:51 am Citovat
exotus napsal:
stres3d napsal:

A co klouby ty tam máš,a jsou v poho a třeba ten vnitřní na pravé straně????
Ty si jenom vědec a né praktik v tom je problém,no a za další ti chybí minimálně 10let praxe,nemůžeš převádět problém na mg bo tomu nikdo nerozumí,to je jako kdybych řekl že mám 50 pinty v nádrži a kolik to žere galonu na 100km.
Jednoduše řečeno ze svého kočáru si po 4řech měsících vyždímal podle Kpoweru 78kw a teď ti to jebe při tom brutálním zátahu do podlahy,takže ti radím vyměň ten pravej vnitřní kloub a máš pokoj,požádej někoho na ecucon... ať ti poradí co s tím dál a proháněj to kolem Plzně až do uplného vyčerpání a pokud tu chceš fungovat tak nemachruj a budem všichni v pohodě...

jj exotus to napsal správně a pokud by jsi nevěděl kde ti co klepe a třese se strachy před návalem výkonu ze stlačený ropy tak se prodává takovej elektronickej stetoskop senzor přilepíš na díl odkad se to ozývá a máš k tomu takové hezké sluchátka a v nich uslyšíš jestli je to ten díl nebo ne když mám podezření na klouby tak to lepim na person a krásně to uslyšíš i ložisko který ještě nehučí odhalíš a pak jsou takové jiné sluchátka na ty se zas připojí sensor klepání a ten si šroubneš na motor na jednotlivé příruby a hned slyšíš jak ti to v kterým válci hoří popř detonuje takže pokud třeba to přeženeš s tlakem nebo naftou nebo máš nějakej jeden vstřik podivnej hned se to dozvíš cena za sadu v usa je cca 4tis kč to zas tolik není Idea
tolik ke hledání pazvuků v autě

Zaslal: pá duben 27, 2012 9:18 am Citovat
vaha: upravim v sw nejaky blok a dole mi winols vypise 1CHks error. predtym sa ma pyta program ze je nejaky checksum incorect a mam moznost zvolit ze to je corect. preto asi si pisal ze nejake bloky su zle spocitane. Ale otazka znie co s tym?

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je ne srpen 02, 2026 16:14 pm