| Obsah fóra checksum.cz » Panely přístrojů, immo » Renault Kangoo 1,9dti |
|
Strana 2 z 2 Jdi na stránku Předchozí 1, 2 |
|
| Autor |
Zpráva |
| DIAG |
Zaslal: st leden 13, 2010 22:16 pm |
|
|
|
|
| Mám pouze takový malý dotaz. Není paměť jako paměť a v těchto řídících jednotkách používá výrobce paměti Fairchild 24Cxx které samozřejmě WP nepodporují, nožička č.7 není vúbec využívána. Takže pro to, aby bylo možno provést WP, je třeba tuto paměť vyměnit za paměť 24Cxx od jiného výrobce, která tuto funkci podporuje a nebo od SGS ale s označením 24Wxx. Proto by mě zajímalo, co se změní, pokud se zapojí nikam nevedoucí nožička paměti z GND na +5V.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| TOMI |
Zaslal: pá leden 15, 2010 23:31 pm |
|
|
|
|
DIAG napsal: Proto by mě zajímalo, co se změní, pokud se zapojí nikam nevedoucí nožička paměti z GND na +5V.
Ked prepises eep a das ju s5 tak raz nastartujes. Tej nozicke je uplne jedno na aky potencial je zapojena.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| DIAG |
Zaslal: so leden 16, 2010 0:14 am |
|
|
|
|
Ked prepises eep a das ju s5 tak raz nastartujes. Tej nozicke je uplne jedno na aky potencial je zapojena.
To je samozřejmé, protože tato paměť nepodporuje HW WP, ale pokud ji vyměníš za jinou, která HW WP na nožičce č.7 podporuje (např. FAIR 24C03, SGS 24W02) a připojíš tuto nožičku na +5V (WP je aktivní), startuješ pořád. Samozřejmě musíš upravit nejdříve data v EEPROM.
Ta moje otázka byla směřována k předešlému příspěvku.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
|