|
Obsah fóra checksum.cz » Benzín » MED17.5 resistor |
Strana 2 z 2 Jdi na stránku Předchozí 1, 2 |
|
Autor |
Zpráva |
vaha |
Zaslal: st leden 22, 2014 6:58 am |
|
|
|
Matias napsal: Děkuji všem za rady.  Vyřešeno jinou ecu, páč byl nakoplý mcu.
To mě vždycky zaráží jak se někdo týden hrabe v jednotce mění součástky o sto šest a ve finále stejně po týdnu dá jinou jednotku.neřikám že to nebude fungovat,ale při představě že to takhle nějak opravím a auto pak zůstane stát někde v cizině protože tam bylo nakopnuto 90% součástek
|
|
|
Návrat nahoru |
|
K |
Zaslal: st leden 22, 2014 23:10 pm |
|
|
|
To Vaha... Vyřešeno, pokud sháníš tu T5 dej vědět,,,
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Matias |
Zaslal: čt leden 23, 2014 6:19 am |
|
|
|
To Vaha: Ja se v nicem nehrabal. Jen jsem ji otevrel, shanel info. Auto bylo nakonec u nekoho jineho. A ve finale to stejneresil Petr.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: čt leden 23, 2014 7:01 am |
|
|
|
DIAG napsal: hombre1 napsal: Aha nejakej chytrolin.
Tak jinak k tomu 10(m)ohm, znas ohmuv zakon? Tece tam 25A nebo pulzne az 100A efektivnich. Otazka zní na kolik watu by mel byt odpor 10 (m)Ohm?
Ta pojistka tam neni jen kvuli toho FETu.
DIAG napsal: hombre1 napsal: To neni odpor ale pojistka, ale verim tomu ze i ten fet nebude OK. A mrkni na ochrannou diodu na vstupu 12V ta bude taky KO.
Je to odpor 10mOhm s tol.1%! Nevím, co by v S FETu dělala pojistka.
Takže važený pane mistr světa, nejsem žádný chytrolín, ale vy by jste se měl naučit i něco jiného, než pouze skončit u Ohmova zákona.
1. Z příspěvku výše je jané označení odporu !
2. Několik desítek let jsem takovéto systémy konstruoval a můžu vám říct, že takto zapojit do obvodu pojistku by neudělal ani největší konstruktér amater, natož konstruktéři pracující pro fy BOSCH
3. Ano, potakovýchto "opravářích" potom dávám ŘJ dokupy, protože místo R dají propoj a MCU potom neví o protékajícím proudu obvodem
4. Další diskuzi k tomuto problému nepovažuji za prospěšnou,pouze jsem chtěl autorovi odpovědět na dotaz
5. KDE BERETE TU JISTOTU, ŽE NAD VÁS NENÍ
bočník se používá k měření protékajícího proudu už několik desítek neli stovek let, logická bude i jeho hodnota vzhledem k protekajicimu proudu i ubytku napětí na něm , ale proč se pane tak rozčilujete ???
jinak jeden z nejlepších konstrukčních počinů poslední doby je přepočet cks při každém on-off u ecu ...
to mu "konstruktérovi od Bosche " bych za to dal cenu saboter roku , páč pojem vybitá baterie asi byl v té době neznámý..
no co se divit , kravaty v teple vývoje asi v životě studenou baterii neviděli, (to by si umazali svoje čisté prstíiky od toho fuj špinavého šmíru))
jinak by je taková kravina nenapadla , aby se ecu sama zkurvila při nízkém napětí !!!
není amatér jako amatér
p.s. pokud bych si z práce přinesl vnitřní schema ecu , to by se to opravovalo a ne hladat spoje pípákem na x-vrstvém pcb..
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
DIAG |
Zaslal: čt leden 23, 2014 15:00 pm |
|
|
|
Samozřejmě žádná schémata nemám a ani mít nemusím, nic moc se toho vymyslet v tomto zapojení nedá, tak jak píšete, potřebuji znát protékající proud, tak pro to musím něco udělat.
A to že se ve vývoji stále vymýšlí nové věci a někdy bohužel ptákoviny, s tím asi nic neuděláme.
Ano, reagoval jsem na podle mne nevhodnou odpověď o chytrolínech od člověka, který podle odpovědi toho o funkci el.obvodů zřejmě asi moc neví a ještě k tomu má problémy se značením SMD soucástek, ale třeba se pletu.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je út červenec 08, 2025 22:20 pm
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|