| |
| Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Seat Toledo TDI 81kw 038906012AT |
|
Strana 9 z 10 Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Další |
|
| Autor |
Zpráva |
| stres3d |
Zaslal: pá květen 11, 2012 17:26 pm |
|
|
|
|
DIGI-DELETED napsal: odkdy je n75 ventil egr ??? kalibruje se ventil turba
ale ty ho řešit nemusíš , protože přeci máš ten co tam patří ...
asi si nerozumel otazce - kdyz je nutno kalibrovat n75, tak proc neni podobna mapa na egr ventil?? pripadne mi posli adresu at se podivam
a ano ja tam mam ten co tam patri pierburg plechovej k WG turbu co tam mam. akorat sem musel predelat konektor na skodovackej (misto hranatyho takovej ovalnej), egr ventil tam je ted k nicemu kdyz je egr na polici v dilne spolu s mezisvodem od parohu (tam je ted v zaslepce egt cidlo) ale furt je zapojenej aby to nehazelo nejaky chyby, hadicky sem vyhazel
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Sayllo |
Zaslal: pá květen 11, 2012 19:46 pm |
|
|
|
[quote="stres3d"]Sayllo napsal: Noo, zajtra budem muset ist rano asi tak o dve hodinky skorej Po ceste domov som v podzemnych garazach akosi jemne povedane rozosral hadice od turba do IC....Neeeskutocna rana a aeste vtych podzemnych, chvilku nastala aj mierna panika okolobaliacich si ludi nakupy do kufrov :
Inak ta verzia 3 softu 018FT co si upravoval skutocne isla slusne oproti prvemu pokusu a hlavne oproti originalu. myslim ze po dalsom pripadne dalsom ladeni to bude aj to co som sem pridal s 018P ta mapa s netu. Malo to patricny tahm ale potom bola taka ,,ticha chvilkam a od od 2500-600 sa to zas prebralo, miestami som citil pomalost toho EGR solenoidu, ale ziadna katastrofa, proste je to pomalsie. A tie trubky mozno aj IC mrdlo na tej netovej mape 018P myslim ze okolo 2800-3000 pri 2jke. Nepisal si nahodou ze ma maly tlak turba? pri kolkych baroch trha hadice? ta hadica od turba ma asi pol roka...
Tak zajtra mam plan kupit nejake veelke IC a gumove spojky, vsetky hadice budem riesit trubkami ktore ale budem tiez robit s co najkratsou cestou do sania.
Dakujem za tie mapy! teraz by som chcel naozaj 1:1 prehrat mapy s P do FT bezozmeny.
mimochodom preco stale riesis to cerpadlo? ako aky snim ma byt proble? ved slape to jak ma s orogo FT AFN softom. Chcel som menit tu pumpu uz len z principu ze to je s AFN, ale co to zmeni?
promin ale ja myslel ze tomu trochu rozumis, to co ty delas je hogofogo!! proc myslis ze vystrelila hadice? protoze turbo ma spicky jako krava a proc se ti zda ze klesne vykon? turbo prefoukne, vaha ukaze hodne nasere to tam naftu podle smokemapy. pak zareaguje ventil ale nahovno - klesne tlak klesne vaha klesne mnozstvi klesne vykon. pak opet naroste tlak na pozadavek a trosku to prida. jestli nemas aspon budik na tlak turba a nelogujes to kdyz jedes tak si sebevrah (motorovrah)... a nezapomen ze diagnostika je pomala(refresh) a kolisani tlaku tam neuvidis!! ta verze 3 ma tlak turba 1.3bar - je to napsany v poznamce stahni si taky programek kpower a najdi si rovnou cestu na zkousky a uvidis co ti z toho vyleze... jasne ze by to chtelo doladit, takovyhle upravy jsou jenom nastrel a pak se dolazuje (je mozny ze za tema 2000 by to chtelo trosku vic (nebo i min v tql) nafty ale bez logu nic nevime). Posli log se seriovym softem a s upravenym softem - kanaly s vahou a turbem a mnozstvim - tusim 1,3,11. nejdriv do kopce na 3 a pak na rovine taky na 3 aby se to rychle vytocilo a bylo videt jak to stiha zregulovat. kazdopadne si me zklamal[/quo
No moment, viem co robim, za prve vyletele zavlacka na rychlospojke, cize uz sa tym padom nemusime bavit o ziadnom softe. Ten tvoj soft isiel dobre, ale povedal som iba ze asi o polovicu menej. a pitam sa uz asi 50ti krat, preco? spravim ti tie logy spravim 3, jeden 018FT origo, 018FT tvoja verzia a potom 018P aby sa to uz konecne vysvetlilo.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| exotus |
Zaslal: pá květen 11, 2012 20:39 pm |
|
|
|
NIKDY TI TO NEPOJEDE
Vono je taky potřeba vědět kam hrábnout do souboru a co upravit,ale ten frajer z nějaký díry od Plzně co mě nazval ''panem čurákem'' předved luxusní kopii jednoho návodu od Midase,jen si to hodil do vědecký kalkulačky co maj wokna integrovanou aby mu vyšlo fuel ratio 1:17 což je jen výpočetní hodnota,ještě tak 2 měsíce zpětně ,ani nevěděl co je mapa a kde ji najít a vyčítal MSA gallettem,jediné co tak zatím nějak dostal 18 horse power navíc,pod prašivou kapotu vylítaný audiny,jo a pak sem naburácel na forum a začal kostit típky co mu můžou z fleku dělat fotra jaký to jsou zločinci že si nechaj zaplatit za svoji odvedenou práci a letitou praxi penězma.
Potkal si tu TOP tunera a podle toho se vše odvíjí,tudíž nečekej zázrak,prstě to NIKDY NEPOJEDE
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
| Návrat nahoru |
|
| marquee |
Zaslal: so květen 12, 2012 6:47 am |
|
|
|
naprosto souhlasím, máš pravdu, mi to nedalo tak jsem kouknul na tu silnější stresí mapu to fakt nikdy nepojede jak by mohlo a docela by mě zajímalo jaký že tam má přesně turbo protože informace větší turbo z PD je dost široký pojem a jestli je tam V-čko tak.............
|
_________________ Opravy EDC15/EDC16 po pádu při zápisu, bez pájení a rozebírání ECU, ne vždy je to ovšem možné
|
|
| Návrat nahoru |
|
| exotus |
Zaslal: so květen 12, 2012 9:30 am |
|
|
|
marquee napsal:
a jestli je tam V-čko tak.............
.......to nikdy NEPOJEDE
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Libang |
Zaslal: so květen 12, 2012 9:56 am |
|
|
|
|
| psal ze tam ma VAčko z 96kw
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Sayllo |
Zaslal: so květen 12, 2012 10:09 am |
|
|
|
exotus napsal: marquee napsal:
a jestli je tam V-čko tak.............
.......to nikdy NEPOJEDE 
Kto tu zvas trepal ze to auto s 1749 nepojde? a to uz pre kiu pucu??????????????????? A povie mi niekto uz preco ta mapa z netu ide dobre? asi tyzden cakam na to aby mi niekto povedal preco ta mapa ide a ta druha nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zvachory ze s 1749 ten motor nepojde si mozete vsetci ....
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| exotus |
Zaslal: so květen 12, 2012 10:29 am |
|
|
|
Nikdo nemluvil o turbíně,ta tam fungovat bude,ale strestuning nééé ten nepojede nikdy.....
Vztekloune!!!!
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| marquee |
Zaslal: so květen 12, 2012 10:32 am |
|
|
|
| Tak například proto, že v tom tvém softu 018P máš překalibrovaný jedno podstaný čidlo a pak můžeš logovat jak chceš protože z logu polezou bludy a celej soft je pak zmatenej něco jako POWERBOX (odpor místo čidla) všechny mapy pak jdou blbě, je spíš zázrak že to jelo. A jsme zase u toho měření, kdyby jsi měl nezávislý dataloger s externími čidly tak by jsi na to přišel sám.
|
Naposledy upravil marquee dne so květen 12, 2012 10:38 am, celkově upraveno 2 krát.
_________________ Opravy EDC15/EDC16 po pádu při zápisu, bez pájení a rozebírání ECU, ne vždy je to ovšem možné
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Sayllo |
Zaslal: so květen 12, 2012 10:34 am |
|
|
|
exotus napsal: Nikdo nemluvil o turbíně,ta tam fungovat bude,ale strestuning nééé ten nepojede nikdy.....
Vztekloune!!!!
Vpúohode, uz sa tratim totiz, uz to to onicom a nie o tom co som potreboval.... Uz to len kazdy leje na kazdeho...
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Sayllo |
Zaslal: so květen 12, 2012 10:38 am |
|
|
|
marquee napsal: Tak například proto, že v tom tvém softu 018P máš překalibrovaný jedno podstaný čidlo a pak můžeš logovat jak chceš protože z logu polezou bludy a celej soft je pak zmatenej něco jako POWERBOX (odpor místo čidla) všechny mapy pak jdou blbě, je spíš zázrak že to jelo. Podle mě si někdo usnadnil práci při předělávání softu na VA turbo. A jsme zase u toho měření, kdyby jsi měl nezávislý dataloger s externími čidly tak by jsi na to přišel sám. To je přesně ono, stáhneš něco z netu a sám nevíš ani co to je a kdo a na jaký auto to upravoval, mít tam 1749V tak ti už šlo dávno kukat.
mít tam 1749V tak ti už šlo dávno kukat.
toto fakt neviem co znamena.
Si schopny mi urobit soft? Urobim ten log s 018P ak mozes, pozri si to.
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| exotus |
Zaslal: so květen 12, 2012 14:38 pm |
|
|
|
Sayllo napsal:
Vpúohode, uz sa tratim totiz, uz to to onicom a nie o tom co som potreboval.... Uz to len kazdy leje na kazdeho...
Není to o ničem,ale o tom že oba děláte něco čemu jak se zdá vůbec nerozumíte,napálit jinou flash do jednotky (a buď rád že si to vůbec nastartoval a že to s tebou komunikuje) umí kde kdo,ale naladit auto po výměně zásadních komponent (jako turbo,vstřiky,čerpadlo,atd.) nutných ke kvalitnímu chodu a výkonu to už je vyšší dívčí a je opravdu potřeba přesně vědět co a hlavně i jak naladit,teorie pochycený z fóra na to fakt nestačí...
Už to tady psal i DIGI (že zrovna on,to pro to abych to zase neslíznul že si beru do huby jen jednoho)že v souboru jsou nejen vámi oblíbené (univerzální název) MAPY ale i konfigurační data(ovládací software) pro správnou funkci ecu a všeho co je na ecu pověšeno(klima,abs,budíky,atd.) takže zásah takového tunera znamená že to prostě nefunguje a to vidíš i ty sám co sis způsobil přehráním flashe (viz diskoteka na budíkách).
No a jestli si myslíte že registrací na odborném fóru (myslím tím tady) dostaneš přesný popis toho co kde a jak upravit a co přesně udělat a nebo čekáš až ti někdo pošle hotovej .MOD soubor (to je to jak sis postahoval cca 4,5Giga a je ti to k prdu už jen pro to že to je většinou nepoužitelný) tak to seš trochu jinde
Nebylo ti trochu divný že ze všech lidí co tu jsou,reagoval jen jeden a to pseudo tuner (cca 22let,maturita,žádná praxe v oboru automobilových oprav a úprav)?????
To stres3d: sorry fakt sem si tě oblíbil,nemůžu si pomoct,ale na to si zřejmě zvyklí
Zlobte se na mě kdo chcete tohle je fakt s kterým ač se vám to nelíbí nic neuděláte!!!
To je jako když se zajímal 18ti letej frajer o praci,s papírem 3roky praxe a po dotazu chceš tu pracovat,tak támhle máš monterky tady stojí auťák,tak jsem ho urazil že jako on nestudoval na to aby se ohejbal pod autem ale aby dělal technika a seděl u pc a vzal čáru
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Sayllo |
Zaslal: so květen 12, 2012 15:53 pm |
|
|
|
exotus napsal: Sayllo napsal:
Není to o ničem,ale o tom že oba děláte něco čemu jak se zdá vůbec nerozumíte,napálit jinou flash do jednotky (a buď rád že si to vůbec nastartoval a že to s tebou komunikuje) umí kde kdo,ale naladit auto po výměně zásadních komponent (jako turbo,vstřiky,čerpadlo,atd.) nutných ke kvalitnímu chodu a výkonu to už je vyšší dívčí a je opravdu potřeba přesně vědět co a hlavně i jak naladit,teorie pochycený z fóra na to fakt nestačí...
Už to tady psal i DIGI (že zrovna on,to pro to abych to zase neslíznul že si beru do huby jen jednoho)že v souboru jsou nejen vámi oblíbené (univerzální název) MAPY ale i konfigurační data(ovládací software) pro správnou funkci ecu a všeho co je na ecu pověšeno(klima,abs,budíky,atd.) takže zásah takového tunera znamená že to prostě nefunguje a to vidíš i ty sám co sis způsobil přehráním flashe (viz diskoteka na budíkách).
No a jestli si myslíte že registrací na odborném fóru (myslím tím tady) dostaneš přesný popis toho co kde a jak upravit a co přesně udělat a nebo čekáš až ti někdo pošle hotovej .MOD soubor (to je to jak sis postahoval cca 4,5Giga a je ti to k prdu už jen pro to že to je většinou nepoužitelný) tak to seš trochu jinde
Nebylo ti trochu divný že ze všech lidí co tu jsou,reagoval jen jeden a to pseudo tuner (cca 22let,maturita,žádná praxe v oboru automobilových oprav a úprav)?????
To stres3d: sorry fakt sem si tě oblíbil,nemůžu si pomoct,ale na to si zřejmě zvyklí
Zlobte se na mě kdo chcete tohle je fakt s kterým ač se vám to nelíbí nic neuděláte!!!
To je jako když se zajímal 18ti letej frajer o praci,s papírem 3roky praxe a po dotazu chceš tu pracovat,tak támhle máš monterky tady stojí auťák,tak jsem ho urazil že jako on nestudoval na to aby se ohejbal pod autem ale aby dělal technika a seděl u pc a vzal čáru 
Tak pocuvaj na sem kamaratko, precital som si 2 riadky a stacilo, auto mi nenastartovala asi aj 30 krat, cize niesom osvieteny stoho ze vobec ide, dalsia vec nikto mi tu nebude vypravat otom ze neviem co robim, lebo cipovat neviem absolutne ty dement, inak by som nepisal na checksum.cz, co da aj fakt dementovy, dalsia vec neviem co si pisal dalej ale ani ma to nezaujima uz ani vnajmensom, ale kym ty zistis ze drzis kluku a ktorou stranou, tak ja budem dotahovat hlavu kamaratko, ja som si sem dosiel dat poradit ako mam bojovat so software v ECU, cize ked tu mienite domna jebat, chodte mi do riti aj za cenu ze sa sem uz zatra neprihlasim nakolko mi to je tiez jedno lebo hovno som tu nasiel az na jedneho jedineho ochotneho clovake, s ktoreho ste tu zato spravili detto magora. DAKUJEM!
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| AEP |
Zaslal: so květen 12, 2012 16:02 pm |
|
|
|
| Hele čobolo ! ty si pleteš kará(t)ku s kamarádem , no myslím že ty nemáš kamarády!
|
_________________ mám prd ! ale originál, žádná china !
|
|
| Návrat nahoru |
|
| exotus |
Zaslal: so květen 12, 2012 16:14 pm |
|
|
|
Sayllo napsal: Tak pocuvaj na sem kamaratko, precital som si 2 riadky a stacilo, auto mi nenastartovala asi aj 30 krat, cize niesom osvieteny stoho ze vobec ide, dalsia vec nikto mi tu nebude vypravat otom ze neviem co robim, lebo cipovat neviem absolutne ty dement, inak by som nepisal na checksum.cz, co da aj fakt dementovy, dalsia vec neviem co si pisal dalej ale ani ma to nezaujima uz ani vnajmensom, ale kym ty zistis ze drzis kluku a ktorou stranou, tak ja budem dotahovat hlavu kamaratko, ja som si sem dosiel dat poradit ako mam bojovat so software v ECU, cize ked tu mienite domna jebat, chodte mi do riti aj za cenu ze sa sem uz zatra neprihlasim nakolko mi to je tiez jedno lebo hovno som tu nasiel az na jedneho jedineho ochotneho clovake, s ktoreho ste tu zato spravili detto magora. DAKUJEM!
Tak za 1. nejsem a nebudu tvuj kamaratko
2. nevíš co děláš to tak je
3. nemyslím si že bych byl dement
4. 15 roku sem hákoval jako mechoš nežli jsem se dostal k 1ní úpravě
a mechaničinu dělám do teď
5. bys možná čuměl u bedny s vercajkem zatimco já už bych vyjíždel zevrat
6. nikto do teba nejebe
7. o tom jestli tu zítra budeš nebo ne nerozhoduju ani nechci
8. našel si jediného ale jenom ochotného tím to končí
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je ne červen 21, 2026 4:20 am
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|