Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  pcr 21 unlock
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další

pcr 21 unlock

Autor Zpráva
DIGI-DELETED
Zaslal: st březen 04, 2015 7:04 am Citovat
řešil jsem unlock galettem v boot u pcr 2.1 a zajímá mi následující věc : když se to neodemkne , lze přečíst i nahrát zpět original ?
stalo se mi to že unlock v bootmodu údajně proběhl , nicméně galetto při zápisu mod dojede do 100% , vyhodí error a send file to galetto italy..
nicméně vyndal jsem 25640 a za použití pcrunlockeru jsem koumal co to udělá.
zjistil jsem že na adresách 024a až 0251 to přepíše hodnoty podle následujícího vzorce : ff-a=b
při dalším protažení unlockerem to zase hodnoty přepíše zpětně do originalu.
nic jiného to neudělá , ani eeprom cks se nezmění
údajně by se to prý nemělo dělat dvakrát , nicméně při druhém přepisu se zase hodnoty vrátí zpět do original stavu .
jde o to že to nebere mod file a je to po zápisu mrtvé , pokud to na tvrdo přpeíšu originalem tak to zase jede .
otázka zní : pokud to není dobře odemčené tak to zapíše ale nespočítá cks ? nebo nespočítá cks u mod galetto ?
názory na to se bohužel rozcházejí..

Zaslal: st březen 04, 2015 7:11 am Citovat
Odemkni, a zkus v mod zmenit jen par bajtu v nejaky mape.
A hned uvidis, kde je chyba.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
roland702
Zaslal: st březen 04, 2015 7:58 am Citovat
Mas chinsky drat nebo nejakej problem. On ecu prepise i bez unlock pojede ale bude psat ze je ecu vadna. Navic v OBD pise zda je lock nebo unlock. Spis ti asi ten chinskej drat nespocte sumu flashe a padne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
automara1
Zaslal: st březen 04, 2015 8:05 am Citovat
roland702 napsal:
Mas chinsky drat nebo nejakej problem. On ecu prepise i bez unlock pojede ale bude psat ze je ecu vadna. Navic v OBD pise zda je lock nebo unlock. Spis ti asi ten chinskej drat nespocte sumu flashe a padne.

No to jsi si dovolil hodně Digi a china dráty jo Laughing

Zaslal: st březen 04, 2015 8:38 am Citovat
automara1 napsal:
roland702 napsal:

No to jsi si dovolil hodně Digi a china dráty jo Laughing

tak to mě poser Mr. Green to sem zvědav co na to digi Laughing
DIGI-DELETED
Zaslal: st březen 04, 2015 8:44 am Citovat
roland702 napsal:

jak jsi přišel na čínskej drát ???

už jsem to řešil s pár lidma a všichni jen udělají unlock přes nějaký sw , at už galetto , kess a nebo pcr unlocker, o to co se změní v eeprom se nejspíš nikdo nezajímá, proč taky vůbec ....
mně právě zajímá chování jednotky když není unlock , jestli jde přečíst a zapsat originálem s cks , mod nejde
a nebo špatně spočítá cks flasher.
jinak v eeprom se po každém startu mění pár hodnot , nesjpíš počítadlo startu a nějaké další věci plus crc , ale oblast kde jsou ty unlock bity je mimo výpočet crc , co jsem zjistil.
mam právě obavy , jestli se eeprom crc nezapisuje i do procesoru , jako se to třeba děju u některých marelli ecu..

Zaslal: st březen 04, 2015 9:56 am Citovat
Kdyby bylo CRC eeprom v MCU tak by tato funkce abr. unlock v eeprom byla k ničemu .
Asi tam nebude.

Reading of the Simos PCR 2.1 engine control units. The PIN/CS/MAC are read for these engine control units (ECUs). It is necessary first to unlock the ECU from the EEPROM (read EEPROM with a programmer, then software generates UNLOCK dump, which have to be written with a programmer). Once the ECU is unlocked it is possible to read the PIN/CS/MAC of the ECU by OBDII. This data can be used for replacement of defective engine control unit, or for preparation of keys for a car where all keys are lost.

Zaslal: st březen 04, 2015 10:29 am Citovat
právě ta oblast kde se mění těch 8 bytes , je mimo výpočet crc ..
proč tedy všude píšou že se unlock nesmí dělat dvakrát , že se poškodí ecu ? přitom se to při každém druhém pokusu přehodí zpátky na lock .
pokud by se do mcu nic nezapisovalo tak není důvod se obávat , když těch 8 bytes se pokaždé přehodí zpátky v eeprom ???

Zaslal: st březen 04, 2015 12:17 pm Citovat
Kdysi jsem si takhle jednu ecu otestoval. Bez unlock jsem jen vycetl a zapsal orig a bylo po ni. Resp vse bezelo ale byla zapsana chyba ecu vadna. Pak jsem rucne nejak tu eeprom opravil. Je to uz moc davno, gal na to uz ani nepouzivam. Vzdy si vyctu eeprom, zapise se ten klic co zde zminujes a pak uz programuju flash. Obcas si galetem OFIK prekontroluji prez OBD zda je unlock. To ze se nema znova prehravat unlock je z duvodu ze se jako by lockne a po nahrani flash by byl problem. To ale galetak vyresil hlaskou pri ID o lock nebo unlock. Aspon si to myslim.
anydraj
Zaslal: st březen 04, 2015 12:47 pm Citovat
Digi, udelej unlock a nahrej tam origo.
Budes hned vedet kde je problem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DIGI-DELETED
Zaslal: st březen 04, 2015 16:24 pm Citovat
vyřešeno.
příště eeprom ven a udělat full zálohu , pak změnit 8 bytes , a ne se spolehat na flasher, že tam jakoby sám něco udělá .
přitom jednoduchý přepočet na kalkulačce ve windovs, nicméně dva dny v prdeli, než se na to přijde Wink

Zaslal: st březen 04, 2015 16:28 pm Citovat
ale galletto ti udělá full orig zálohu pokud to správně odklikneš ještě před změnou eeprom. tj. uděláš zálohu, pak unlock a pak si ji můžeš znova vyčíst; případně s ní pracovat. btw. umím ten unlock udělat i ručně, je to poměrně simple věc. Cool
DIGI-DELETED
Zaslal: st březen 04, 2015 16:30 pm Citovat
všechno je simple , ale až ve finále Wink

Zaslal: st březen 04, 2015 16:35 pm Citovat
Když asi to nebude to pravé ořechové to trhat pokaždé od té žluté gumy.

Zaslal: st březen 04, 2015 17:02 pm Citovat
Aha on si neudelal zalohu Smile to snad neeee. Jina zarizeni dokonce kdyz dam UNLOCK ulozi mi zalohu eep a pak sam nahraje unlock. Ja si totiz myslim, ze ta cracknuta verze dole tu moznost vycteni eep nenabizi. Tak se priznej kuva!!!! Smile Kdyz GAL PCR zacalo, tak tam bylo jen unlock az postupne updaty zacali nabizet moznost vycteni eep pred tim nez jsem zaklikl unlock a jeste dalsi verze zacala informovat o lock nebo unlock i po OBD ID.
To mas z toho ze pouzivas CRACK !!! Laughing Laughing Laughing dva dny v prdeli s chinanem. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je út květen 13, 2025 20:31 pm