|
Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » newchecksum |
Strana 2 z 2 Jdi na stránku Předchozí 1, 2 |
|
Autor |
Zpráva |
FandaTDI |
Zaslal: po březen 10, 2014 22:07 pm |
|
|
|
Hydra: hezky řečený, jen se zbytečnou citací ... možná až na to, že neni dobrý hned dělat ukvapený závěry (já se toho občas taky nevyvaruju ) a v podstatě pokud bys k tomu chtěl přistupovat opravdu zodpovědně, tak de facto musíš mít různý mechaniky, opraváře ... na různý úkony/součásti na autě ... jsou věci, který si raději uděláš sám, pak jsou věci, u kterejch raději seš (třeba víc způsobů řešení) a pak jsou věci, který je prostě potřeba dělat přesně tak, jak stanovuje výrobce součásti a tam si buď třeba počkáš na repas/jsi chvíli bez auta/dílu nebo připlatíš za novej ... jestli si mechanik s běžnou praxí v měnění olejů a jinejch běžnejch servisních úkonů myslí, že mu "čerpadláři", "motoráři" nebo kdokoliv jinak specializovanej bere práci, je to jejich krátkozrakost ... což je zas opačnej "extrém" (edit: i když i tady by se našel jeden příklad za všechny - "ledničkáři" z klimošky kolikrát dělaj menší vědu, přitom o tom sem tam věděj i víc než kdejakej "plnič", i když je pravda, že servis přes klimatizace by měl bejt pečlivější než drtivá většina "ledničkářů" - a to nejsou moje zkušenosti, u osobáku jsem přes 7let na klimu nesáhl a teď jsem pro sichr sundal i řemen, protože se mi nechtělo měnit kladku ) ...
A neni to jen o těch kapsách, když je někdo dobrej, tak proč ne, ale nesmí mu to "přerůst přes hlavu" ...
vopi: to je další krátkozrakost, protože informovanějšímu zákazníkovi nemusíš tolik vysvětlovat např. rozdíl mezi "odladěním" (nejlíp samozřejmě na brzdě, ale dá se to i bez ní na míru motoru ... ) a "nalitím", popř. jinym "oblbnutím" čehokoliv v motoru ... ale na druhou stranu je to občas fakt do očí bijící, takže se těžko hledá "kompromis" a popravdě je to lepší a semtam i zábavnější či poučnější (i když třeba ne bez dalších souvislostí) než "snaživej blb" ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: út březen 11, 2014 8:05 am |
|
|
|
vopi napsal: Nechápu co tady určití lidé stále říše, jak se snaží bojovat vůči těm co zadarmo příjdou k informacím nebo se ptají na něco co jasně indikuje, že o tom nic nevědí. Urážlivé komentáře nikam nevedou, není lepší se naučit pohybovat v tomto "konkurenčním" prostředí a snažit se odvádět 100% práci než trávit čas psaním sem na forum ?  V každém businessu přežijí jen ty nejsilnější a rozhodně nejde o to, kdo toho zná více, ale o marketing a o to dokázat svojí práci prodat a bohužel je jedno zdali jde o nalejvače či o člověka, který tomu opravdu rozumí!! Internet je svobodné médium a je jasné, že když daný tazatel nedostane odpověď tady, tak ji dostane nebo najde jinde, tak proč se rozčilovat a pálit čas něčím co má výsledek NULA.
Toto fórum určití lidé pohřbili a určitě není řešení udělat uzavřené forum pro několik vyvolených - to si můžete rovnou vyměnit tel. čísla a nemusíte provozovat forum!
nejlíp to děláš ty ... napíšeš umím a nebo prodám a tím to končí...
obchodní forum...
|
_________________ BALLOONFLIGHT.COM
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: st březen 12, 2014 0:13 am |
|
|
|
Škoda slov,už odmítám na cokoliv reagovat,není to forem,je to lidma....
Výsledek: dělej prasárnu,uměj to managerovat a seš v pohodě...
dělej poctivě tvoje píčovina!!!
nedělej nic, somruj a píčuj,to je řešení
toš ležím a chlasču tu šlivovicu s těch vizovíc víte už sem si našel teho kamoša a je to dobréé
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: st březen 12, 2014 1:34 am |
|
|
|
no podle závěrů bych ten chlast tipoval spíš na draka ... já tu zrouna koštuju středočeský jablíčko a závěry bych dělal dost odlišný ... dělat to, co tě baví a i když děláš co tě nebaví, dělat i to pořádně nebo se na to raději vys... (protože pak neni vyjímka, když se ti stane, že i když na férovku řekneš, že třeba tahle značka aut jde mimo tebe, stejně s tim dotyčnej přijde za tebou a při troše snahy a přemejšlení si s tim poradíš a nakonec ti dá dvojnásobek toho, co si řekneš ... )
Proto chápu i zdejší "prudiče", že si třeba "oťukaj" někoho, než mu odpověděj na (byť dobře položenou) otázku, i když na druhou stranu by to s tou aktivitou nemuseli přehánět, resp. jí vynaložit třeba "užitečněji" (že ... ), než to "hrotit" k "hospodskejm kecům" ...
Když někdo řekne, že něco umí, tak by měl bejt připravenej na to, že si ho (potenciální) zákazník může chtít "proklepnout" např. co do zákl. předpokladů, ap. (a nedělat z know-how "náboženství" ve stylu "víra tvá tvou peněženku uzdraví" - i když i umění "kázat myšlámistovi" může bejt líp ohodnocený - nejen finančně - než samotná precizní práce... ) a i proto je občas potřeba negativních referencí, i když ty pozitivní jsou příjemnější a možná by to neměla bejt až taková "samozřejmost", ale na druhou stranu spec. Češi jsou v tomhle dost "ovce" (viz. např. to "restaurační" prostředí - host/obsluha, tam je to hodně zjevný...), takže stačí málo (že to "nějak funguje", popř. i vhodná manipulace k napsání "alpinistický" pozitivní recenze nebo třeba jen "fráze, aby byl klid" ) ...
A to "somruj a píčuj" jsou s prominutím stejně blbý kecy jako to kurvení cen a "chudáčkování", jak to tenhle obor "odsírá" (trošku to připomíná průmyslovou revoluci ) a svědčí to o nedostatečnym rozhledu/adaptaci na nový technologie (nejen u zákazníků platí, že čim víc toho víš, tim míň si toho musíš doplatit a obhajoba vybavením za xxx tisíc pak z tohohle hlediska vypadá trochu "pokrytecky" ) ... Už to holt neni jen o tom umě "vyladit" mechanický nastavení toho a onoho a je toho takový množství, že bez specializace/držení kroku je směr k "nádeničině" (nebo v horším případě rovnou do pr...) a věř tomu, že je dost oborů, kde je situace podobná, ne-li ""horší"" (záleží z jakýho pohledu, ať už "chytřejších/inteligentnějších" technologií nebo masovější výroby či většího "rozrůznění" ) - jeden příklad za všechny je zvukařina, tam si taky starý "kapacity" s rokama studia stěžujou (a neřikam, že až tak často neoprávněně, přecijen technika - zatim - lidský ucho vč. způsobu vnímání zvuku prostě ještě nenahradí, i když to nastaví "co nejpřesněji" ), jak si mladej vocas koupí digitální mašinku, která se mu sama - např. s měřícím mikrákem a nějakym sw - nastaví a zvukař nemá co dělat ... ale přitom jsou to ty "niance" a vědět do čeho sáhnout a nakonec i "mistr zvukař" může zjistit, že i jemu ta mašinka - pokud je to "co k čemu" - může pomoct ušetřit čas a přitom ho nenahradí ... )
Těch mejch slov už též stačí, taky to tim tady akorát "zasíram" a akorát jsem se nechal "unést ke ztrátě nadhledu" se kterym jsem ten příspěvek načínal - lidově řečeno jsem se u toho skoro zbytečně "rozvášnil"/nasral, ale pro ilustraci ze "třetí" (a zároveň předchozích dvou) strany pohledu na věc ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
exotus |
Zaslal: st březen 12, 2014 2:23 am |
|
|
|
Fandooo ser na to to se nedá dočíst,s kritikou mého slovníku nebo omezené vyjadřovací schopnosti bych šetřil ale co na srdci to na jazyku a sem tupej vesničan co víc,už se nezdravíme neříkáme si teta atd. udělej z toho dva odstavce a pak joo,ale zase je to prdel...
Vyřešeno nove forum nebude nechceme,nováčky chceme a radit budeme (já nééé) to že konstatují (píčujou) chápeme (já néééé) to že jsou nepřízpusobiví (chápu já oni néééé) už nic řešit nechci (oni ano..)
sám si vyřeším i bez fora defakto když vezmu své pozadavky vs odpovědi vč sz tak mě to i trošku mrzí že to takto uzavírám ale asi to tak má být fakt mě to nasírá ale néé ti stavající věrní ti hnusní v komunitě co si můžou vyměnit telefony a nemusí mít forum DISKUSNÍ o sobě víme,ale ti co do toho rejou ti co se nedozvěděli,nenašli, a samy jsou tupouni tak že musej vysírat aby si jich někdo všimnul a budou neustále kritizovat tohle forum a atakovat admina at si vylížou prdel a o me mysli co chce kdo chce....
máme tady v cz XXXX for na téma znacka xx
a nemusím to jmenovat stačej jen automobilky a v zásadě se tam řeší jen píčoviny repro,tunynk,výměna pojistky č23 příklad! a nic jiného,pak to je předváděčka práce sponzorú nebo spíš přiživníků co loví ve vodách dementů (foristů) viz ten vichr na vw foru s fotodokumentací všeho mimo vaření kávy a odskoku na toaletu (v překladu vařím kafe a jdu se vysrat),nebudu sprostej byť to dokonale umím...
Žebrota došla až sem,to co nenašly jinde tady ano to co se jinde neřešilo tady ano a pak je tu nasranost když nedostanou odpověď....
Čím novější registrace tím víc dtazů...
Ukamenujte mě seru na to...
Telefoní dotazy poskytuji na lince 840 xxx xxx pokud máte dost peněz,mám dost času...
Osobní jednání selhavá poslední bitka,nebo kontakt s uživatelem paklič neklapla...
|
_________________ NEGATIVETUNING-ZADARMO
Zázraky na počkání a nemožné do druhého dne!
Hardware je to, do čeho můžeš kopnout, když nefunguje software.
Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: st březen 12, 2014 7:31 am |
|
|
|
představ si fando , že já zoufalec jsem zcela pokrytecky vytáhl asi130 dolarů a KOUPIL na netu návod na toho Lexuse .....
no a pak přijde nějakej Fanda a ZCELA NEPOKRYTECKY napíše zdali bych mu ten pokrytecky zaplacený manuál nemohl poslat ke studijním ůčelům ZADARA...
jinak pokrok se jmenuje třeba TRICORE BOOT a to je ta správná metla na dementy kteří si chtějí sami natunit novější auto...
pak přijde ještě větší pokrok když to dotáhnou na provaze do autorizaku a zacvakají 30 tisíc za novou ecu..
pokud jim to teda jiný dement zcela nepokrytecky neopraví za 5000 tak aby mohli dále nalejvat...
že pipi nebo jipi nebo popi ?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
eazy20 |
Zaslal: st březen 12, 2014 14:42 pm |
|
|
|
digi ved kazdy musi z niecoho zit,ci ty len sam chces zarabat? Ked si dobry tak si zarobis a budes mat zakaznikov..Nechapem ako ta to moze este bavit v kuse rozoberat to iste.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: st březen 12, 2014 15:08 pm |
|
|
|
Chlapi vy si (/mi) dáváte
Takže ... za prvý to bylo trošku jinak (ale to by ti třeba MUL určitě odpustil ), tj. přišel nějakej ... (pro klid v duši třeba pokrytec, já se k tomu nepokrytě hlásim), kterej se zajímal o batt.management a DIGI mu nabídl celej manuál, kterej ten pokrytec s díky odmítl a pak se mu to rozleželo v hlavě a zeptal se, jestli by mu ho teda neposlal s nabídkou různejch (i když možná nejen pro DIGIho nezajímavejch) materiálů na oplátku a ano, pro studijní Účely (věř tomu, že kdyby ke mně nějakej takovej Lexus jezdil, tak nemam problém mu za to těch 130babek naúčtovat spolu s dalšíma prachama za čas nad tim strávenej a dotyčnej by mi ještě děkovně zaržál ... ale ty jsi asi té dobroty, že sis to koupil ze svejch a určitě to do ceny nepromítl - ono když si to přepočítáš na stránky, tak je to levnější než učebnice gramatiky - proč asi? Protože to info v tom větší hodnotu nemá a čim "sofistikovanější"/"překombinovanější", tim víc to tu hodnotu ještě časem ztratí ... )
Člověk by si myslel, že ten, co tomu rozumí, má ty nalejvače "na háku" (ještě když tu čtu pořád hlášky typu "aspoň bude co opravovat") a přitom i tihle lidi zjevně "vyčerpávaj" možnosti, jak si to s bitama zkomplikovat, ale v tom by bylo dobrý koukat spíš směrem ke quibitům (protože pak třeba zjistíte, jak zbytečná ta snaha o přezabezpeční byla, i když bůhví jestli se toho dožijem ) ... poděkujme amíckejm špionážím za vývoj "propracovních" (místo skutečně pokrokovejch) technologií, viz. CeBIT (i když to neni nic "průkopnicky nerozvojovýho")...
Vim o člověku (vš vzdělanec), kterej už leta dělá na hw zapezpečení PC a když jsem se ho zeptal, jakej přínos kromě "práce pro práci", kterou nuceně (a třeba proti svý vůli při řádný expanzi, která už je hodně masová...) zaplatí zákazník, to má, nebyl schopnej mi nepokrytecky odpovědět ... (tj. každá jeho odpověď v širších souvislostech "narazila" na jeho vlastní představu o možnostech využití PC ... ) - takhle se zvyšuje cena odpadu, popř. se odpad dostává už na pulty
exotus: Nic si z toho nedělej, já jsem taky jen "buran" (i když jsem se stěhoval za život už tolikrát, že na prstech jedný ruky nespočítam kraje, natož místa, kde jsem bydlel) a přesto jsou lidi, který mi řikaj pražáku, atd. (tohle ani nejde brát hanlivě - spíš s děkovnym úsměvem - a i hanlivějším označením se jen mlčky usmívam, protože jsem si taky lecčims prošel a i pro jedny "feťák" může bejt pro jiný - starší a rozumnější lidi ta "nejrigoróznější kanclkrysa" v okolí, která nekompromisně vykáže kdejakýho "mistra svých diamantových knoflíčků" než by takovejm lidem lezla do prdele a to i přesto, že vznikla celorepubliková zákonem posvěcená oficiální síť "kurvičů" a to jak cen - osvobozeno od daně pro "jakobystátní" podnik - tak, a to hlavně, úrovně práce a potažmo v extrému celýho smyslu práce ... )
A jo, fóra se holt živěj převážně reklamou, proč ne, když to skýtá tolik možností (vč. těch tebou jmenovanejch)
Já bych třeba bez fór asi nebyl schopnej provozovat přes sedm let "kvalitnější" (byť dneska už 17 let starý) auto než otec či otčím, který jsou autama absolutně nepolíbený a provoz aut v nižší (než "jen" střední) třídě je stojí o dost víc, byť jsou novější (kdyby totiž byly tak starý, jak to moje, tak jsou to pro ně akorát větší kasičky, ačkoliv z gruntu třeba kvalitnější než to co maj teď ) ... a to i za pomocí těch píčovin, když člověk nevyrůstá v garáži a je po x generacích první technicky (aspoň trochu) zdatnější člen rodiny ...
Ono je vcelku jedno, jeslti si musíš "profiltrovat" informace z fór nebo třeba z "odborný" literatury (kde jsou kolikrát ještě větší cipoviny podaný jako fakt, narozdíl od kolikrát správnějších "domněnek" na fórech ...), jistý je, že spíš na tom fóru získáš nějaký kontakty a širší rozhled, byť se to častěji neobejde bez emocí ...
A říkejte mi taky třeba [curewitch], ale podle mě by prostě majitel auta měl mít (v ceně auta) přístup k tech. informacím (i kdyby je neuměl využít, aspoň se tak zjevněji "vytřídí" zrno od plev ... ) a to samý platí i pro ostatní - vrátim se zas k tomu zvuku - proč platit xx-x=x tisíc (tj. x tisíc vč. "uznaný" reklamace) za výměnu celýho modulu, když v "autorizáku" nejsou schopný zjistit, že to je vadnym síťovym vypínačem? Vážně si myslíte, že takovýmu servisu beru kšefty, když si aktivku nebo dsp úspěšně a se zlomkem nákladů opravim sám i s "vyžebranejma" schématama a za pomoci (ZDARMA - i když jsem mu taky něco o jeho autech poslal ) někoho, koho to opravdu zajímá a ví o tom víc, než ten autorizák, pro kterej nemá zájem makat, ač ten by ho bral všema deseti? Proberte se už konečně ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Dusanm5 |
Zaslal: st březen 12, 2014 15:23 pm |
|
|
|
Koukam ze nemit na klavesnici uvozovky a zavorky tak svoji slohovou praci ani nenapises
|
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: st březen 12, 2014 15:33 pm |
|
|
|
přesně tak, "na plnou hubu" by to bylo ještě větší "zvěrstvo" (ale občas se to musí trochu usměrnit/osvětlit)
edit (proč psát další příspěvek, když je tenhle tak stručnej ) : otázka speciálně pro DIGIho : (asi nepatří k těm nejlépe položenejm, protože kvantita i žebříček hodnot tu hraje značnou roli) Zkus si (nám ) upřímně odpovědět, co ti zabere víc času/peněz při úpravě takovýho jak ty řikáš "pokrokovýho" Infineonu - zabejvání se přístupem/strukturou chipsetu nebo skutečný parametry/průběhy konkr. motoru/akčních členů (bez "pokročilenalejvačský" konkretizace "předsudků" parametrů na základě typu/série motoru... ) ... co ty na to? (když to teda chceš řešit veřejně ... )
|
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: st duben 02, 2014 0:48 am |
|
|
|
To je mi najednou ticho po pěšině, co DIGI?
Sice se to netýká "newchecksumu" (proč taky, když i "old" checksum by mohl bejt na lepší úrovni ... )
Btw. než si pro studijní účely kupovat něco o nějakym pseudoekologickym SUVozítku, to bych se raději poohlídl třeba tady ( http://www.bentleypublishers.com/bosch/ ), sice to na počet stran levnější nebude a možná ani o moc přínosnější, ale aspoň "univerzálnější" ... ale nerad kupuju "zajíce v pytli", tak je možnost se poohlídnout, kde se dá co "pseudoukrást". Stejně je ta zvrácená "čorkampaň" smutná/demoralizující s často opačnym než kýženym účinkem pro ty "méně soudné", aneb slovy "tupejch pragmatiků" to vidim jako "startovací krádež" ( před vraždou ), což samozřejmě neplatí o inteligentnějších jedincích - ne každej, kdo sosá se uchyluje ke "skutečný krádeži", kdy někoho skutečně o něco připraví, byť by to mohl bejt i nápad/know-how ...
Ten návod pro Lexuse si klidně nech, stejně jsem to chtěl spíš "demonstrativně" (zaujal mě ten rozsah), ať už pro spolužáky nebo pro týpka, co dělá práci na hybridy (ten už jí má stejně v podstatě hotovou), našel jsem asi i zajímavější počtení ohl. toho, co by na tom mohlo zajímat konkr. mě, např.:
kód: http://www.ulozto.cz/xfzehuPh/modern-electric-hybrid-electric-and-fuel-cell-vehicles-fundamentals-theory-and-design-pdf
...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DIGI-DELETED |
Zaslal: st duben 02, 2014 6:23 am |
|
|
|
tady vyžebrám a jinde se pochlubím jak jsem dobrej že jsem to dokázal......
neříká to nikomu nic ?
nejlepší jsou ti co žebrají jakože "hobby a nebo kamarád " a jinde nabízí "profesionální služby "
jinak chápu tvoji frustraci Fando , že ses nedostal žebrotou tam kam jsi chtěl a proto kompletní 23000 stránkový manual na hybrid nahradíš zcela jistě něčím dokonalejším a zajímavějším
p.s. pokud OPRAVUJI ( tím nemyslím slepuji) takovéto auto , tak těch 130 usd za manuál pustím bez jakéhokoliv problému , ono totiž jen takovéto investice člověka posunou někam dál a né somrování bez znalosti souvislostí...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
FandaTDI |
Zaslal: st duben 02, 2014 12:22 pm |
|
|
|
Dalo by se to asi brát jako urážka, ale musim říct, že jsi mě fakt rozesmál a taktně ses vyhnul odpovědi na tu tvojí "metlu na dementy" ...
Jak že by se noví členové měli zasloužit o přístup? Poslat ti prachy, aby ses mohl chlubit, že máš "nakoupíno"?
Frustrace? Ano, ze stavu znalostí mechošů nejen z autorizáků, proto mi nepřijde jako "chlubení se", když chci někomu (budoucímu mechošovi, což mě neláká a nikde žádný "pseudoprofi" služby nenabízim a když už po mě někdo něco chce, nezřídka mi sám dá víc, třeba i dvojnásobek, než si řeknu a předem ho uvedu do situace co, kde jak a proč bez "nástupní sazby", aby se mohl sám rozhodnout... a až když zjistim, že ho stav jeho vozítka absolutně nezajímá, posílam ho k "profíkům" ) k těm znalostem pomoct třeba i "žebráním" (stejně divný pojmenování, když ty jsi byl ten, kdo mi ten manuál nabízel a já ti nabízel něco na oplátku, aby to nebylo jak řikáš "parazitující" - to i platícím zákazníkům řikáš žebráci? ) a kdyby ta situace byla lepší, mohl bych se na tenhle obor vys... a "technizaci" vzdělání směřovat rovnou k tý elektrice (před začátkem studia mi šlo spíš o 50tku) ...
DIGI-DELETED napsal: p.s. pokud OPRAVUJI ( tím nemyslím slepuji) takovéto auto , tak těch 130 usd za manuál pustím bez jakéhokoliv problému , ono totiž jen takovéto investice člověka posunou někam dál a né somrování bez znalosti souvislostí...
A na to jsi přišel sám nebo je to "opakovací analogie" k tomu, co jsem napsal já? (s tim děkovnym zaržáním?)
To už snad neni ani anamnéza ...
Btw. trošku opačná analogie - co za dementy si kupuje origo diagnostiku, když jsem za "exota" se svym zájmem o registraci přímo u Ross-techu? Tak kde to jsme???
PS: Jo a než na to přijdeš sám DIGI, tak se raději ještě prásknu - jo jsem srab, proto bys těžko hledaj nějaký moje veřejný uploady, spíš to směřuju adresně ... jo a to v tom odkazu jsem "vyžebral" od vyhledávače přímo na uložto (a hádej co - neni to muj upload )
Jo a ještě něco trošku z historie - návod na ten emu, co jsi mi kdysi posílal, jsem ještě ani nevyužil a ani soukromě nikomu dalšímu neposkytl ... s tim bych se mohl vlastně taky někde pochlubit, i když jsem se s tim ještě pořádně ani neseznámil, co?
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je pá červenec 25, 2025 7:30 am
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|