Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  chip agr
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

chip agr

Autor Zpráva
acryll
Zaslal: so březen 01, 2014 8:41 am Citovat
nechapem co si podrazdeny, ja mu to neberiem, ved ma pravdu, mohla to byt kludne nejaka cordoba 2002, ktora flashovaciu jednotku moze mat, ale realne som sa s flashovaci agr este nestretol
moj prispevok nebol namiereny voci nikomu, ani nicomu, proste su to len moje skusenosti, a neviem aky kseft by som z tohto mohol mat,ked zijem v inom state...

Zaslal: so březen 01, 2014 11:39 am Citovat
acryll napsal:
nechapem co si podrazdeny, ja mu to neberiem, ved ma pravdu, mohla to byt kludne nejaka cordoba 2002, ktora flashovaciu jednotku moze mat, ale realne som sa s flashovaci agr este nestretol
moj prispevok nebol namiereny voci nikomu, ani nicomu, proste su to len moje skusenosti, a neviem aky kseft by som z tohto mohol mat,ked zijem v inom state...

Kolik jsi tech AGR udelal, jeste minulej rok jses ptal na upraveni felicie a ted delas mraky uprav?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
conex
Zaslal: so březen 01, 2014 14:29 pm Citovat
tak po telefonátu s předchozím majitelem, mě ujišťoval že to po kabelu jde. a přímo mi nabídl že to vrátí zpět. Když sem mu říkal, že tato jednotka nejde po kabelu( že mám info od víc lidí), tak mě na to , že jde a není problém. Nevím teda načem sem, protože tomu fakt nerozumím ale nechám mu to předělat... přinejhorším budu muset sehnat jinou jednotku.
je možný že ten chip dělal on ale o tom nemluvil...
conex
Zaslal: so březen 01, 2014 14:34 pm Citovat
No veril bych ze byl prase protoze na tom aute toho bylo vic od fusovanyho...
exotus
Zaslal: so březen 01, 2014 15:18 pm Citovat
Založen: 21.3.2008 Příspěvky: 1996 Bydliště: Câinenii Mari Făgăraș România
038906018 BC po kabelu fakt nejde HW to neumožňuje,takže tě předchozí majitel tahá za nos...
Hledal bych především závadu v autě,protože pokud to někdo chipoval a v případě zrovna téhle ecu se do toho pouští někdo kdo o tom alespoň trochu ví a něco umí přinejmenším má zkušenost s pájením (trafopájku a 1mm vodiče vyjimaje) a ví kde má najít toho broučka nebo jak tomu říkáte...

Bohužel už věk auta mě trochu napovídá že tam zas tak všechno v pohodě nebude a existuje možnost že je to poslepovaný z více komponent a sustředil bych se nejdříve na diagnostiku a hledání závady,měřit hodnoty atd. nežli se hned vrtat už v takhle staré a možná někým zasažené ecu...

Nicméně v rámci kšeftu jsem ti poslal SZ jak sní naložíš je tvoje věc Wink
Zdravím acrylla na slovač Very Happy

Prace s lidma je mnohem horší nežli s dobytkem,prostě jinej HW viz věta výš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
roland702
Zaslal: so březen 01, 2014 15:30 pm Citovat
AGR vetsinou zadreny presuvnik, ucpany saci kos nebo schit palivak. V malo pripadech ko turbo,staci i dirka v hadicce a nouze. 018 je pajecka ale 012G okta je AGR edc15 po kablu..
conex
Zaslal: so březen 01, 2014 16:58 pm Citovat
palivák je novej filtron, měnil sem i s olejem a vzduchovým filtrem. turbo - tady je log i s váhou : http://ulozto.cz/xutJ3enR/sedan-csv
rozvody sedí, předvstřik na středu.
ten koš v nádrži z kouknu. jinak auto jede v pohodě, sbírá se taky jen mě štve ta spotřeba jinak bych to neřešil. co mám druhou oct ahf v combi jezdí kolem 5l a to na to mužu i šlapat.
jinak jak se pozná ten zadřenej přesuvník?
roland702
Zaslal: ne březen 02, 2014 7:52 am Citovat
conex napsal:
palivák je novej filtron, měnil sem i s olejem a vzduchovým filtrem. turbo - tady je log i s váhou : http://ulozto.cz/xutJ3enR/sedan-csv
rozvody sedí, předvstřik na středu.
ten koš v nádrži z kouknu. jinak auto jede v pohodě, sbírá se taky jen mě štve ta spotřeba jinak bych to neřešil. co mám druhou oct ahf v combi jezdí kolem 5l a to na to mužu i šlapat.
jinak jak se pozná ten zadřenej přesuvník?
kdyz jsou trysky ko zacne zrat rotacka i 8l. Uz jsem se s tim nekolikrat setkal. Ale chtelo by i ten sw videt.
acryll
Zaslal: ne březen 02, 2014 10:39 am Citovat
co som si vsimol na tom logu, tak si asi skusal menit kodovanie,vsak?
vidim tam namiesto 1.9l R4 SG 1822 bud " 00SG 1822" alebo " 51SG 1822"
zjednodusene povedane tento software co je v aute, ma z fabriky dva rozne subory map, vyuziva sa to napr ked sa rovnaka ecu pouziva s automatickou prevodovkou alebo manualnou prevodovkou
tieto subory map sa daju prepinat pomocou funkcie kodovanie, ale to uz poznas Very Happy
z toho ako je to oznacene dedukujem, ze jeden blok je ponechany v seriovom stave, a verzia ktora sa hlasi ako " 51SG 1822" pravdepodobne bude upravena
z toho mozno vzniklo to co predchadzajuci majitel oznacil, ze sa to "da upravovat po kabli" ... upravit sa to neda,ale da sa aktivovat mapa ktora tam je uz naprogramovana
z logu som si este vsimol, ze hodnoty z vahy vzduchu o nieco nizsie ako by som ocakaval, bud to bude opotrebena vaha vzduchu,alebo je vaha dobra, a nizsi prietok je dosledkom inej zavady (napr. zanesene sacie potrubie, prepustajuci egr, ...)

citace:
012G okta je AGR edc15 po kablu

012G je AHF, ale nevadi, ked tvrdis, ze si urobil agr po kabli,tak ja ti verim, nemam problem

exotus-> zdraví Tě kolega čipař Laughing

Naposledy upravil acryll dne ne březen 02, 2014 10:49 am, celkově upraveno 1 krát.

Zaslal: ne březen 02, 2014 10:48 am Citovat
038906012K AGR flash delal jsem nekolikrat Wink
acryll
Zaslal: ne březen 02, 2014 10:53 am Citovat
no vidis.. nakoniec ju mam aj ja, no idiot (som) Laughing
aspon nam bolo veselo Laughing

Zaslal: ne březen 02, 2014 11:07 am Citovat
dík za povšimnutí toho bych si určitě nevšimnul, já jsem neměnil kodování.
Tak pokud je to takhle. Jak přesně přepnu mezi sebou mapu v kodování? toto mám z visu ale není to asi přímo tento příklad : [/img]
co tedy tam mám přímo zapsat?

kodovaní.JPG
 Komentář:
 Velikost:  12.23 kB
 Zobrazeno:  34773 krát

kodovaní.JPG

acryll
Zaslal: ne březen 02, 2014 11:23 am Citovat
zvlastne hodnoty su tam, ak som sa dobre pozeral do toho SW, tak kodovacie bloky su "2", a "5"
zmena sa prejavi az ked sa vypne/zapne zapalovanie

Zaslal: ne březen 02, 2014 17:32 pm Citovat
tak byla tam 2 a změnil sem to na 5. rozdíl nic moc .tady je log http://ulozto.cz/xooavfQT/sedan2-csv
váha uplně někde v pr..?
acryll
Zaslal: ne březen 02, 2014 20:03 pm Citovat
v tomto logu som nevidel ziadny rozdiel oproti serii... ta uprava sa asi moc nepodarila
moze to byt len vaha,ale moze to byt dalsich 10 veci,idelane by bolo na skusku prehodit vahu o ktorej sa vie, ze funguje a porovnat hodnoty
pripadne to rovno zverit niekomu sikovnemu do ruk,co sa vyzna...urcite by to zvladli clenovia tohto fora,ktori sem uz prispeli, pre nich to bude hracka, a ty sa nebudes musiet s tym moc trapit
ale ak mas tu vahu na skusku,tak prehod, naloguj, uvidime Wink

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 2 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je po květen 05, 2025 8:30 am