Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Panely přístrojů, immo  »  Felicia 1.6 IMMO OFF
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další

Felicia 1.6 IMMO OFF

Autor Zpráva
Holly
Zaslal: so prosinec 28, 2013 3:57 am Citovat
Ahoj pánové,
možná se zeptám blbě, ale může mi někdo vysvětlit problematiku vypnutí immobilizéru na 1.6ce? Prolezl jsem to tady odshora dolů a zase zpět a všude se řeší jen vypínání imma na ECU různých felicií 1.3. Z toho usuzuju, že Magnetti Marelli v 1.6ce je asi nějaká problematická.Je to tak? Může mi k tomu napsat někdo něco víc? Díky....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
anydraj
Zaslal: so prosinec 28, 2013 8:39 am Citovat
1.6 je problematicka, jsou ruzna reseni, ale nefunguje to dobre.
Nejlepe vypnout primo v boxu a je pokoj.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Holly
Zaslal: so prosinec 28, 2013 9:29 am Citovat
A nastínil bys prosím tě, jaké ty možnosti jsou, v čem spočívají a jaký je ten jejich případný problém?

Vím tyhle 3 věci:
1. Pamatuju, že kamarádovi před pár lety ECU v 1.6ce odešla, nevěděl nic jako obyč uživatel o nějakém přizpůsobování immo boxu a tak když šel na vrakáč pro novou, tak se ho vrakárník zeptal, jestli chce immo vypnout. Řekl, že jo, přišel za hodinu, zaplatil něco navíc a jezdí na to do teď bez starostí.

2. na netu koluje nějaký dump pro 1.6ku (je součástí i Immo Cleaneru), ale když to otevřu, tak, tak zjišťuju, že je to upravená 032906030G, což by měl být Golf III, což by mě fakt zajímalo, jestli může fungovat. Do auta jsem to zatím nestrkal)

3. Mám k dispozici ještě jeden dump, který je vyrobený asi z nějaký ultraprehistorický 1.6ky, protože v kódovým označení je tam 032906030 bez jakéhokoli písmenka a to nevím teda jestli vůbec immo nemělo nebo je to prostě mod čehosi.

Předem dík za info...
anydraj
Zaslal: so prosinec 28, 2013 10:12 am Citovat
Upravit motorolu v immoboxu.
Holly
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 10:17 am Citovat
Rozumím, ale pokud bych touto cestou jít nechtěl?

Může mi prosím napsat někdo něco k těm mým poznatkům výše?

Má někdo zkušenosti s tím dumpem z Golfu III?

V čem spočívá ta problematičnost?

Díky....
gyba
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 10:34 am Citovat
Založen: 4.4.2008 Příspěvky: 677 Bydliště: Jablonec nad Nisou
A proč to potřebuješ vysvětlit ? Ty to chceš udělat nebo sbíráš poznatky ?
Holly
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 10:46 am Citovat
No protože mi přijde prostě zbytečný si tam immo box nechávat, když vím zcela bezpečně o 2 feliciích 1.6, který bez něj úplně na pohodu jezdí. To snad není úplně nelogický požadavek, ne?
DIGI-DELETED
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 13:19 pm Citovat
gyba napsal:
A proč to potřebuješ vysvětlit ? Ty to chceš udělat nebo sbíráš poznatky ?

třeba píše vlastní soft , tak potřebuje napsat řešení ne ?
ty neznáš immokillercleanerdecodercartool ??? to je novinka v autodílech od KELLY , aby si mohly lamy samy všechno udělat a né to platit zdejším zlodějům 10 minut litr....
jeste k tomu prodávají malej autogen ve spreji k pájení , klempířskou kyselinu a MERKUR BEEPROG LITE (stavebnice programátoru pro pneuservis) Laughing Laughing

Zaslal: ne prosinec 29, 2013 17:27 pm Citovat
Já se možná přeorientuju na obor předpovídání budoucnosti Very Happy Přesně, když jsem psal poslední post, tak jsem si říkal: "Teď mi sem napíše Tydýd něco "relevantního" k topicu." A taky že jo...

Pánové, zkusím svoji otázku reformulovat. Tohle je totiž klasická ukázka toho, proč, když člověk hledá na fóru, tak to trvá tak dlouho něco najít. X odpovědí s přínosem NULA. Položil jsem myslím jednoduchou, nezáludnou otázku, která nevyžaduje odpověď odkrývající něčí know how.

Úplně by mi stačila odpověď:
Je potřeba udělat jistou HW úpravu, ale ECU pak sem tam dělá nepředloženosti A, B, C a proto se tento postup nedoporučuje.
Nebo - Nalije se tam dump ABC, ale protože se pak děje XYZ, není to 100% řešení, tak se to nedoporučuje

Nikdo se tu neptal na to, jaká je třeba ta HW úprava apod.

Přijde mi to, jak když bych chtěl na fóru poradit.

Otázka: "Chtěl bych poradit, jestli si mám koupit oktávku 1.9 TDI PD nebo 2.0 TDI PD. Slyšel jsem, že u 2.0 TDI PD je nějaký problém. Může mi někdo poradit?"
Odpověď: "Kup si octavii s CR."
Já: "Nemám tolik peněz, chtěl bych přeci jenom octavii PD. Poradíte?
Odpověď A: "Kup si octavii s CR"
Odpověď B: "Ty seš ale lama, jdi si koupit radši šlapací kolo, když víš kuloví."

Nevidíte tu jistou paralelu? Wink

Jestli mohu poprosit, pište už sem jen relevantní odpovědi, tohle nemá moc smysl.

Díky.
gyba
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 17:44 pm Citovat
Založen: 4.4.2008 Příspěvky: 677 Bydliště: Jablonec nad Nisou
No místo toho psaní sem, jsi tam mohl nalejt dump ABC a mohl jsi jezdit. Asi tak.
anydraj
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 17:48 pm Citovat
A navic, kdyz vis, ze kolem tebe jezdi dve upraveny, tak si ten SW od nich stahni.
Rikam ti na rovinu, ze to bude delat bordel.Vypni immo v boxu a mas na veky pokoj.
A nevymyslej vymyslene.
Holly
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 18:36 pm Citovat
anydraj napsal:
A navic, kdyz vis, ze kolem tebe jezdi dve upraveny, tak si ten SW od nich stahni.
Rikam ti na rovinu, ze to bude delat bordel.Vypni immo v boxu a mas na veky pokoj.
A nevymyslej vymyslene.

Myslíš, že když bych měl tu možnost si ty upravený ECU půjčit a zkopírovat je a zjistit, jestli je tam v nich ta "032906030G", tak sem vůbec píšu? Odpověď zní: NE

A byl bys ochoten prozradit co se skrývá pod slovem "bordel", nebo to si mám za trest, že jdu "proti proudu" vypozorovat sám (jako např. že mi to na dálnici 100 km od domova chcípne a já už nenastartuju).
DIGI-DELETED
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 19:22 pm Citovat
chceš poradit ? kup si emulator ....
osobně je taky davam a neřeším to auto už nikdy více ...
ale ty asi máš čas špekulovat a jebat se s tim ?
já bohužel ne , lépe ti z meho uhlu pohledu poradit nemůžu..
radši ten čas využiju ke koumání edc/med17 ,místo testování souborů xx na jednotkách yy z roku razdva ....

TYDÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝT Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Zaslal: ne prosinec 29, 2013 19:33 pm Citovat
Holly napsal:
Já se možná přeorientuju na obor předpovídání budoucnosti Very Happy Přesně, když jsem psal poslední post, tak jsem si říkal: "Teď mi sem napíše Tydýd něco "relevantního" k topicu." A taky že jo...

Pánové, zkusím svoji otázku reformulovat. Tohle je totiž klasická ukázka toho, proč, když člověk hledá na fóru, tak to trvá tak dlouho něco najít. X odpovědí s přínosem NULA. Položil jsem myslím jednoduchou, nezáludnou otázku, která nevyžaduje odpověď odkrývající něčí know how.

Úplně by mi stačila odpověď:
Je potřeba udělat jistou HW úpravu, ale ECU pak sem tam dělá nepředloženosti A, B, C a proto se tento postup nedoporučuje.
Nebo - Nalije se tam dump ABC, ale protože se pak děje XYZ, není to 100% řešení, tak se to nedoporučuje

Nikdo se tu neptal na to, jaká je třeba ta HW úprava apod.

Přijde mi to, jak když bych chtěl na fóru poradit.

Otázka: "Chtěl bych poradit, jestli si mám koupit oktávku 1.9 TDI PD nebo 2.0 TDI PD. Slyšel jsem, že u 2.0 TDI PD je nějaký problém. Může mi někdo poradit?"
Odpověď: "Kup si octavii s CR."
Já: "Nemám tolik peněz, chtěl bych přeci jenom octavii PD. Poradíte?
Odpověď A: "Kup si octavii s CR"
Odpověď B: "Ty seš ale lama, jdi si koupit radši šlapací kolo, když víš kuloví."

Nevidíte tu jistou paralelu? Wink

Jestli mohu poprosit, pište už sem jen relevantní odpovědi, tohle nemá moc smysl.

Díky.

Odpověd jsi dostal hned v úvodu. A sice vypni to v immoboxu.
Ostatní varianty nefungují korektně.
To mi přijde jako odpověd dostačující.
Takže radu jsi dostal a pokud si chceš s někým dopisovat co jak a proč tak se obávám,že tady moc lidí neseženeš.
Holly
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 19:38 pm Citovat
OK čili:

Odpověď C: "Vys.... se na turbonaftu, kup si turbobenzín." Very Happy

Ale OK, beru to. Rozhodně taky řešení.

Já jen stále doufám, že mi přeci jenom někdo vysvětlí, co se skrývá pod pojmem "bordel" a pak si z toho udělám nějaký závěr a že nebudu muset zkoumat význam toho slova na vlastní kůži Laughing

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 1 z 2    Jdi na stránku 1, 2  Další
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je so květen 17, 2025 20:19 pm