Obsah fóra checksum.cz
Obsah fóra checksum.cz  »  Chiptuning 101  »  Popis map - limiter nafty a nafta
 Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

Popis map - limiter nafty a nafta

Autor Zpráva
roland702
Zaslal: so květen 04, 2013 11:27 am Citovat
by me zajimalo jak by zaplatil lehle turbo a zadrenej motor napr 3.0TDI z duvodu utaveni turba vysokym EGT, nez stihne zenska zastavit, tak to sezere olej a zadre se to.. Skoda placnu za min 100tis me jako zakaznika nezajima ze on mi zaplati starej motor, ja chcu novej..
borec proda 100chipu a ma na opravu??? Laughing dve takove auta z te stovky a ma bankrot Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lewelboss
Zaslal: ne květen 05, 2013 12:10 pm Citovat
Ani neviete co je vo veci, no napriek tomu vsetci smutite akoby ste na nom mohli zarobit, no nestalo sa.
To co si myslite o mojej pomoci, resp o mne ma akosi nezaujima, konkurenciu vam nevytvaram, peniaze nekradnem a ani tym ze som mu poradil. A tie drahocenne info tak ci tak casom kazdy moze najst niekde na nete..
Chalan nestuduje motory, ECU atd aby mohol robit chiptuning a teda brat vam klientov a tym vas akosi ochudobnovat.. chcel len poradit s naftou a pokojne sa na svojom aute vozit so svojou rodinou.
Mozem vas ubezpecit ze tak ci onak uz upraveny software mal a aj ho pouzival. Tym ze som mu povedal co tam ma zle nikto nijak neutrpel ani neutrpi.
DIGI-DELETED
Zaslal: po květen 06, 2013 6:41 am Citovat
můžu se na něco zeptat ? koukám že jsi se zaregistroval leden 2013 ...
to jsi teprva ted začal s tuningem a nebo je to nějaký další nick někoho staršího ?
nevím jak ty , ale po půl roce čipování jsem fakt pořádně nevěděl která mapa je na co , pokud ty po pár měsících "tuningu" rozdáváš dalším rady co a jak udělat , tak to asi budeš mít doma hodně velkou křištálovou kouli.. Laughing Laughing Laughing

auto není world of warcraft... Rolling Eyes Rolling Eyes

Zaslal: po květen 06, 2013 8:19 am Citovat
Chlapi,jak to tady tak pročítám zjištuji jednu věc.
Slavný a nejlepší DIGI-DELETED,spadl učený z nebe a nikdy tudíš nepotřeboval s ničím pomoct.
Podle všech čtených příspěvků....jeho tuning je prostě to nejůžasnější na světě a všichni ostatní jsou hubkaři,protože nikdo to vlastně neumí tak jako on...egoista.
Škoda že zrovna na tomto foru neexistují záznamy o tvém škemrání o pomoc,když ses učil ty.Buď je to pod jiným nickem,nebo na jiném foru pod jinýma nickama,viď?
Myslím,žebychom se také pěkně pobavili.
Škoda že není k dispozici tvá ůprava,věřím,že kdyby se rozebrala,nebude v ní nic jiného,než to,co tady zvládnou všichni chlapi,kteří tomu rozumí a mnohé znich si tady hanil.
Myslím,jak už tady na foru bylo několikrát psáno...takoví jako ty,kteří se umí jen ostatním vysmívat a dělat si ze všech jen srandu,by na podobných VEŘEJNÝCH forech neměli co dělat.

Přesně už tuším co na tuhle zprávu odpovíš,tak se prosím tě vyhni těm tvým ohraným útokům o založení účtu,vědomostem a roků zkoušení,konkurenci atd.
Myslím že tohle si může přečíst každý v každém tvém příspěvku tady.
Raději se nad sebou trochu zamysli.
DIGI-DELETED
Zaslal: po květen 06, 2013 8:53 am Citovat
za poslední léta se to tu tak nějak rozdělilo a to na 2 skupiny : 1 lidé co to berou vážně , investují do vybavení a know-how a nepíšou příspěvky jako ty viz : http://checksum.cz/forum/viewtopic.php?p=41032&highlight=#41032
protože dávat na VEŘEJNÉ FORUM jak ty píšeš soubor k posouzení jestli to můžeš někomu nalejt do auta a vzít si za to prachy to by nikdo z te 1 skupiny neudělal...

no a pak je druhá parta , vybavení za pár dolarů z číny a nebo polska , jediné know how co mají , je čorly soft a pár sračkových kabelů ....
takovíto píšou na forum totální nesmysly, nejsou schopni ani požít tlačítko hledat , takže každý měsíc někdo shání orifile které už tu 100krat někdo jiný hledal...

na ego se vyser , to máme všichni a kdo tvrdí že ne tak lže...
já jen píšu co si myslím o celkové situaci , pokud si myslíš že se pletu , klidně vyjádři svůj názor ....

Zaslal: po květen 06, 2013 9:00 am Citovat
toto forum uz skor pripomina suboj Digi a spol vs ostatni..
Nemyslim si ale ze Digi sa ucil tomu co robi na forach a internete, ale skor typujem na staru skolu a ked sa to ucil on, vtedy sa internet pouzival len armadou. Skusenosti iste su, nepochybujem, nezhadzujem.
Co sa tyka mna nebudem sa tu opisovat, ale tiez sa skusme zamysliet nad tym, co ma toto forum spolocne so zaciatkom chapania mechaniky aut a tiez ECU...?
Akoby sa clovek musel predovsetkym (tym myslim pred upravami hardweru, softu atd.) zaregistrovat na prislusnom fore a tam rozdavat rady a chvalit sa svojim vybavenim, aby chytil respekt. Inak je neznaly.. politika tohto tu. (a z casti aj hanba)
Idea
DIGI-DELETED
Zaslal: po květen 06, 2013 11:50 am Citovat
pravdu máš , ale tady nastal velmi divný stav co se tohoto fora týká...
lezou sem jednak lamy s galettem a dvd se soubory, pro moudra a "kontrolu softu" , pak sem lezou zákazníci kteří by chtěli vše za půl darma, a spousty spekulantů....
viz xxxxxx registrovaných "tunerů".

myslím že fora jsou určena k výměně informací mezi lidmi které to živí a né k žebrání nesmyslných dotazů od lidí kteří nemají ani základní znalosti..

nevím jako laik třeba ve zdravotnictví bych určitě nelezl na fora kde se probírá třeba neurochirurgie s tím že poznám náplast od obvazu a tak mám právo taky vědět...

je to celkově divný stav , aby si zákazníci dělali po forech výběrová řízení a přitom se registrovali jako členové diskusních for.

právě proto zůstává většina řešení problémů nevyjasněná , málokde najdeš u tématu i korektní řešení problému . většinou tam najdeš jen nápis "vyřešeno" pokud to někdo chcete udělat tak pošlete poštou...

Zaslal: po květen 06, 2013 12:34 pm Citovat
Ci je toto forum brane ako diskusne (pre ludi ktorych to bavi), alebo ako forum skutocnych tunerov je otazka nazoru.
Kazdopadne nemyslim ze je spravne riesit novacikov takymto stylom. Ked si to vezmem s poriadneho nadhladu, aj tak ich neodbiju podobne komentare.
Mozno by bolo lepsie povedat uplnym laikom co nekvalitna uprava konkretne moze poskodit na aute, ako k tomu jednoducho dojde vdaka zmene par udajov a ze je skutocne lacnejsie to riesit kvalitnou upravou.
michi.zn
Zaslal: po květen 06, 2013 18:10 pm Citovat
Koukám, že opravdu zde existují 2 skupiny lidí. Jedni toto forum chňápou jako pomoc lidem, kteří se zajímají o úpravu ECU (tak to chápu já) a druzí (Digi a další), kteří jsou názoru, že checksum slouží jenom profesionálům na odborné úrovni...

To Digi: Je potřeba si uvědomit, že ty skupiny vedle mohou existovat a když se nebudeš navážet do každýho nováčka a zhazovat jeho dotazy, nevidím problém. Přeci nechci poradit neporadím, ani nereaguju. Nikdo nikoho do ničeho nenutí..

P.S. Tedky bych správně už neměl 2 roky sem psát, abych potom byl brán za profesionála, protože můj nick bude založen 2 roky a něco a to tu má váhu Twisted Evil Twisted Evil
ondrejgti
Zaslal: po květen 06, 2013 19:57 pm Citovat
Ono je hlavny problem v trhu. Idealny stav by bol, keby sa kazdy venoval svojej praci, robil ju poriadne a dostal za nu primeranu placu. Teraz predava diagnostiku XXX firiem, ponukaju v eshopoch cokolvek z elektroniky, prislusenstva, navigacie, kamery... a pri tom sa nestaraju o SW/podporu/servis. Koncovu cenu maju potom inde, ako firmy, ktore investuju cas a peniaze do zlepsenia kvality/podopory v specifickej oblasti. Ludia chcu setrit, nakupia to najlacnejsie, skusaju a na forach to kvitne... na tom by nic nebolo, keby potom firmam, ktore praca s tymto vybavenim zivi a investuju do neho nemalo, nezostali k praci len opravy po niekom a nieco co zatial kutilovia nevedia urobit ebaytoolom. Rovnaka situalcia je v autoservisoch - ludia si chodia dat zistit zavadu, potom najdu na internete diel a pridu az ked sa nepodari namontovat ho. Vo vyspelejsich krajinach nieco take nehrozi. Pokazene auto patri do autoservisu, elektroinstalaciu robi elektroinstalater, vodarinu vodoinstalater... a ked chce niekto z okolia XXX, tak zavola mna, lebo to je moja pracovna oblast. Treba hladat preco to aj u nas nie je takto, alebo ako to zmenit. Jednou z pricin budu asi aj peniaze - ludia maju malo... alebo len malo rozmyslaju? Vzdy si premyslim co stoji moj cas, aky je rozdiel v riziku chyby, mozne skody a nasledky, cas realizacie... a nakoniec si toho kurenara/vodara/elektrikara zavolam. Nieco sa ale meni, uz su prec casy, ked domy stavala rodina, material sa pouzil "co socializmus dal"... Elektronika v beznych autach je ale nova vec, mozno len okolo 15 rokov... a cim je jej viac, tym viac problemov. Kvalitne vybavenie na novsie auta uz nestoji babku, klony sa robia polofunkcne s pozmenenym HW, kvalitu ma otestovanu len par firiem a ceny su vyssie... vsetko snad smeruje tam, kde ma. Asi budu stale existovat 2 skupiny - amateri s mnozstvom volneho castu a odbornici so skusenostami, ale rozdiel bude vacsi a zakaznici sa sami priradia ku skupine, ktora zodpoveda ich predstave o rieseni problemov. Este dodam, ze vsetci sme v zivote zakaznici aj predajcovia a mozeme sa smerovat tam, kde to uzname za spravnejsie. Ked potrebujem akukolvek upravu SW, vzdy za nu platim... aj ked nie je problem nastudovat si aspon zakladne veci ako teply start a podobne. Preco by som to ale robil, ak su upravcovia moji zakaznici v oblasti HW? Jednorazovy zisk nie je spravny ciel.
tomík
Zaslal: po květen 06, 2013 21:03 pm Citovat
To mě pobavilo když internet použivala jen Armáda Very Happy Very Happy good Very Happy Já pamatuju když ještě nebyl vůbec Cool A jedno vám řeknu žádnej google žádný fora ....a když jsem potřeboval jak se ladí tenkrát 2taktní Jawa 90 tak jsem s pokorou jezdil za pánem co ladil motory 3x mi ani neotevřel a něco jsem se napodlejzal než mi začal radit jooo too je to co nováčkum chybí p o k o r a ti hned vynadaj do ko..tu atd .Ale zase je jiná doba tak se budem muset my staří přizpusobit Shocked

Zaslal: út květen 07, 2013 8:24 am Citovat
Já svůj názor napsal a stojím si za ním.

Jak už tady bylo psáno...i když se nováček příjde na toto,nebo jiná podobná fora zeptat (když už je tahle možnost a dříve nebyla),nemělo by to znamenat to,že bude zesměšněn takovým stilem,jako se tady už dlouho prezentuje.

Věřím,že jsou nějaké staré školy,to ano....ale v čem je to jiné? Maximálně v tom,že nechodili prosit o radu na forum,ale k tunerovi,který třeba do těchhle zkušeností nacpal daleko více času,peněz a stejně vám poradil.

Jako poslední věc...sice se budu asi opakovat,protože už to tady bylo psáno,ale když někomu poradit nechci,prostě na jeho prosbu nereaguji.
lewelboss
Zaslal: út květen 07, 2013 10:20 am Citovat
tomík napsal:
To mě pobavilo když internet použivala jen Armáda Very Happy Very Happy good Very Happy Já pamatuju když ještě nebyl vůbec Cool A jedno vám řeknu žádnej google žádný fora ....a když jsem potřeboval jak se ladí tenkrát 2taktní Jawa 90 tak jsem s pokorou jezdil za pánem co ladil motory 3x mi ani neotevřel a něco jsem se napodlejzal než mi začal radit jooo too je to co nováčkum chybí p o k o r a ti hned vynadaj do ko..tu atd .Ale zase je jiná doba tak se budem muset my staří přizpusobit Shocked

..ano prvy internet (cca v 60.tych rokoch) bol prave v armade, aj ked akysi pseudo-net ale vtedy to bolo za inym ucelom ako facebook. volal sa ARPANET.. je toho dost popisane Smile
martin
Zaslal: po srpen 19, 2013 22:13 pm Citovat
Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč.
My jsme spojili teorii s praxí, nic nefunguje a nikdo neví proč Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Strana 3 z 3    Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je so květen 10, 2025 20:18 pm