|
Obsah fóra checksum.cz » Chiptuning 101 » Seat Toledo TDI 81kw 038906012AT |
Strana 10 z 10 Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 |
|
Autor |
Zpráva |
ExEricss |
Zaslal: so květen 12, 2012 19:13 pm |
|
|
|
Sayllo napsal: exotus napsal: Sayllo napsal:
Vpúohode, uz sa tratim totiz, uz to to onicom a nie o tom co som potreboval.... Uz to len kazdy leje na kazdeho...
Není to o ničem,ale o tom že oba děláte něco čemu jak se zdá vůbec nerozumíte,napálit jinou flash do jednotky (a buď rád že si to vůbec nastartoval a že to s tebou komunikuje) umí kde kdo,ale naladit auto po výměně zásadních komponent (jako turbo,vstřiky,čerpadlo,atd.) nutných ke kvalitnímu chodu a výkonu to už je vyšší dívčí a je opravdu potřeba přesně vědět co a hlavně i jak naladit,teorie pochycený z fóra na to fakt nestačí...
Už to tady psal i DIGI (že zrovna on,to pro to abych to zase neslíznul že si beru do huby jen jednoho)že v souboru jsou nejen vámi oblíbené (univerzální název) MAPY ale i konfigurační data(ovládací software) pro správnou funkci ecu a všeho co je na ecu pověšeno(klima,abs,budíky,atd.) takže zásah takového tunera znamená že to prostě nefunguje a to vidíš i ty sám co sis způsobil přehráním flashe (viz diskoteka na budíkách).
No a jestli si myslíte že registrací na odborném fóru (myslím tím tady) dostaneš přesný popis toho co kde a jak upravit a co přesně udělat a nebo čekáš až ti někdo pošle hotovej .MOD soubor (to je to jak sis postahoval cca 4,5Giga a je ti to k prdu už jen pro to že to je většinou nepoužitelný) tak to seš trochu jinde
Nebylo ti trochu divný že ze všech lidí co tu jsou,reagoval jen jeden a to pseudo tuner (cca 22let,maturita,žádná praxe v oboru automobilových oprav a úprav)?????
To stres3d: sorry fakt sem si tě oblíbil,nemůžu si pomoct,ale na to si zřejmě zvyklí
Zlobte se na mě kdo chcete tohle je fakt s kterým ač se vám to nelíbí nic neuděláte!!!
To je jako když se zajímal 18ti letej frajer o praci,s papírem 3roky praxe a po dotazu chceš tu pracovat,tak támhle máš monterky tady stojí auťák,tak jsem ho urazil že jako on nestudoval na to aby se ohejbal pod autem ale aby dělal technika a seděl u pc a vzal čáru 
Tak pocuvaj na sem kamaratko, precital som si 2 riadky a stacilo, auto mi nenastartovala asi aj 30 krat, cize niesom osvieteny stoho ze vobec ide, dalsia vec nikto mi tu nebude vypravat otom ze neviem co robim, lebo cipovat neviem absolutne ty dement, inak by som nepisal na checksum.cz, co da aj fakt dementovy, dalsia vec neviem co si pisal dalej ale ani ma to nezaujima uz ani vnajmensom, ale kym ty zistis ze drzis kluku a ktorou stranou, tak ja budem dotahovat hlavu kamaratko, ja som si sem dosiel dat poradit ako mam bojovat so software v ECU, cize ked tu mienite domna jebat, chodte mi do riti aj za cenu ze sa sem uz zatra neprihlasim nakolko mi to je tiez jedno lebo hovno som tu nasiel az na jedneho jedineho ochotneho clovake, s ktoreho ste tu zato spravili detto magora. DAKUJEM!
Nerváku, vem si tabletku. Buď rád, že ti to vůbec startuje.
Všichni se ti pokouší říct, že to že to startuje muže být hezké, ale taky díku super hyper tuner zásahu, může být v brzké době taky start poslední. Pak budeš brečet jak želva jak to, že to nejede. Nešetři, není na čem, zajeď za někým kdo tomu rozumí a ví co dělá. Když se slušně zeptáš, určo se někdo z okolí najde. A nebo se na to vyser, dej na Stressora a pak můžeš vytáhnout ze sklepa koloběžku
|
_________________ 1M TDI Toledo 99",
AGR, překopáno na podtlak, nové ALH, ECU, turbo a vstřiky 81kW AHF, clutch set 1Z+228 z VR6, brzdy 288mm, No CAT, EGR off, short shift..
Slightly chipped : (Powered by Stanley )
SMS Chyb tuning - 50% more power
|
|
Návrat nahoru |
|
jini |
Zaslal: so listopad 15, 2014 18:06 pm |
|
|
|
m@yo napsal: Ešte mám jeden súbor ktorý je označený 038906012BT(od kámoša,myslím že to je z AutoComSoft-je priložený pri texte), lenže ten originál má na konci AT. Može tam ísť aj to BT alebo tam musí byť jedine to AT?
Ďakujem.
Chlapi,
jde jednotka 038906012BT po kabelu? Toledo rok 2000 to nevyčetlo. Chovalo se to jak MSA15. Auto teď nemám, pokud by měla jít, zkusím na stole. S diagnostikou komunikuje normálně.
Dík
J
|
|
|
Návrat nahoru |
|
toefuk |
Zaslal: ne listopad 16, 2014 10:17 am |
|
|
|
012 by mala ist kablom
|
_________________ Komu chyba O2H nech nelezie do lesa...
|
|
Návrat nahoru |
|
acryll |
Zaslal: ne listopad 16, 2014 11:50 am |
|
|
|
nepojde
toefuk napsal: 012 by mala ist kablom
neni to pravidlo
stary typ je potrebne upravit v programatore aj ked ma pamat AM29F400
to ci sa da upravovat cez obd je vidiet na prvy pohlad podla velkosti jednotky, stara=velka (nejde upravit cez obd)
mensia=novsia (ide)
|
_________________ ETC M523-RM
|
|
Návrat nahoru |
|
K |
Zaslal: ne listopad 16, 2014 12:33 pm |
|
|
|
Nejde o tuhle, a ta větší se dělala pouze pro PD a nekončila 012.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
jini |
Zaslal: ne listopad 16, 2014 13:03 pm |
|
|
|
To je myslím ...019AM, hliníkovej odlitek delší než MSA15 a konektory stejné s EDC15. Viděl jsem v Boře 2000 AJM.
Ta BT při pokusu o vyčtení v ecu data nezobrazí VIN, ale opět VAG identifikaci.
Buď půjde na stole nebo bude jiná
|
|
|
Návrat nahoru |
|
K |
Zaslal: ne listopad 16, 2014 13:13 pm |
|
|
|
Jo AM byla do Golfa a ještě jedna do Passata.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Právě je so červen 07, 2025 5:53 am
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|