Obsah fóra checksum.cz » Ostatní » C6 úhel natočení volantu |
Strana 1 z 1 |
|
Autor |
Zpráva |
ratas |
Zaslal: ne leden 29, 2012 23:05 pm |
|
|
|
Zdravím všechny, mám problém s jednou C6-2,2 HDi, manuál, rok 2008. Je po ráně na čumák, vše už vcelku funguje, ale mám problém se servem, které občas jde a občas ne a když jde, tak cuká. Když to načtu Lexií, tak to u podvozku píše nesmyslný signál úhlu natočení volantu, když se podívám na aktuální hodnotu, tak tam opravdu nesmysl je - při točení jedním směrem to skáče od - 180 do 320, ale kdyz jsem udelal kalibraci v polozce ABS - ujet 100m rovno a zkalibrovat, tak se to tvari v polozce ABS v pohode, jak tocim, tak uakzuje, jenze u podvozku to haze porad nesmysl, nevi nekdo co to muze byt?
Dík moc
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Recall |
Zaslal: po leden 30, 2012 9:37 am |
|
|
|
Na funkci serva by to nemělo mít zásadní vliv.Respektivě vůbec žádný.
Úhel natočení volantu by měl vyskakovat v chybách pérování,nikoliv v řízení.
Problém hledej jinde,čerpadlo,krček řízení atd...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
ratas |
Zaslal: po leden 30, 2012 19:33 pm |
|
|
|
On vyskakuje v chybách pérování, jenze nechápu proč když se dívám na úhel v ABS, tak odpovídá přesně otáčení a když se dívám pod pérováním, tak to píše úplné nesmysly. Jsou tam dva snímače úhlu volantu?
Ještě mě napadlo, není tam nějaký speciální postup na odvzdušnění toho serva? Byla venku nádržka i s motorem a nádžka se vařila - byla prasklá.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
John |
Zaslal: po leden 30, 2012 20:21 pm |
|
|
|
odvzdušníš to diagnostikou, nedávno jsem to dělal. Je to někde v aktivním podvozku / pérování
J.
|
_________________ proč nemá den alespoň 48 hodin ? Asi se odstěhuji na Merkur ...
|
|
Návrat nahoru |
|
ratas |
Zaslal: st únor 08, 2012 18:15 pm |
|
|
|
Tak vyřešeno, diagnostikou jsem to nenašel, ale přímo v Citroenu mi poradili, že se musí auto zvednout a s vypnutým motorem 10x zatočit do max poloh, pak nastartovat a dolít a udělat to samé s nastartovaným motorem a ono to fakt funguje. Já to celou dobu dělal jen s nastartovaným a nic.
Dík moc všem za rady.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|